Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Daar is hij dan!!! Kleine Kiwi!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Hahaha. Nee.....eigenlijk geen gekke dingen meer gedaan.
    Wel heeft Kiwi zondag Halloween mee gevierd. In onderstaande foto's kun je zien dat hij wel eens even zal zorgen dat de spinnen op de goede plek terecht komen. In zijn bek dus.....hihi!!



    Verder is hij vooral bezig met zijn dagelijkse ondeugende gedrag, zoals alles willen slopen wat je in je handen hebt, dwars liggen als je aan het typen bent, meehelpen je eten mee op te eten en je drinken op te drinken, rondvliegen als een kamikazepiloot, nog steeds je oorbellen willen slopen en steeds iets harder proberen te bijten.

    Maar ook lekker knuffelen, kusjes geven, met de hond spelen, onder mijn handen kruipen als ik aan het typen ben, lekker kletsen en spelen.

    Kortom.......het dagelijkse leven van kleine Kiwi'tje!!
    Bijgevoegde Bestanden
    Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

    Comment


    • #77
      hoi hoi

      Superleuk om te lezen! Hele mooie foto's heb je ook er tussen staan.

      Jeetje... dat ie naar buiten was, dat was echt schrikken!! Ik moet er niet aan denken..!

      Vandaag is hier Pablo ook voor het eerst mee geweest in de douche. Volgens mij vond ie het wel wat, hoewel ook heel spannend want hijis niet tam... dat is chica wel en hij volgt haar gewoon overal naartoe :-) Hij is wel gek op water

      Gr Linda

      Comment


      • #78
        Ahhh die Kiwi, wat een schatje. Doebie heeft er een nieuwe act bij. Hij vind het heel leuk om mij achterna te lopen op de grond, zelfs voor de stofzuiger is hij niet bang!

        Comment


        • #79
          Hier weer eens een update van Kiwi, want het is al weer even geleden.

          Er zijn dan ook niet echt spectaculaire dingen gebeurt of zo. Kiwi is nog steeds zijn nieuwsgierige zelf en zit overal met zijn snaveltje bovenop, hihi.
          Bijvoorbeeld Boter Kaas en Eieren spelen vind hij wel leuk. Als mijn dochters en ik dat spelen met houten rondjes en kruisjes dan gaat Kiwi er met zo'n rondje vandoor. Hij presteerde het zelfs een keertje om een rondje op het speelbordje te leggen. Dat was heel grappig. Alsof hij mee speelde. Zodra je zo'n houden rondje weg rolt rent hij er als een dolle achteraan om 'm te pakken.

          Daarnaast is er nog steeds de haatverhouding met pennen. Die mag hij gewoon niet.

          Ook vindt hij de keukenkastjes wel interessant. En dan met name als de kastjes open staan. Eerst vliegt hij er een keer voorlangs om te bedenken hoe hij er nou eigenlijk in kan komen. En vervolgens probeert hij alles wat in de kastjes staat open te maken.

          Vandaag heb ik door de buurvrouw wat veertjes uit laten trekken. Ik ben er expres niet bij gebleven omdat ik bang was dat hij het me kwalijk zou nemen. Ik wil namelijk toch weten of hij een mannetje of pop is omdat ik toch een vriendje voor Kiwi erbij wil nemen.
          Ik heb een kweker gevonden in de plaats waar ik werk, dus wie weet ga ik er daar een halen. Ik wil wel de garantie dat het echt moet klikken tussen de nieuwe en Kiwi, anders wil ik hem/haar eventueel toch omruilen. Kiwi is nu ZOO gefocust op mij, waardoor ik nergens aan toe kom als hij los is. En ik vind dat hij gewoon los moet kunnen vliegen. Daarom lijkt me een maatje voor hem wel leuk! Eerst de geslachtsbepaling maar eens afwachten.

          Ik zal op zolder ook eens op zoek gaan naar oud speelgoed van mijn dochters, zoals zo'n spiraal met kralen eraan. Heb het idee dat Kiwi toch wat uitdaging wil. Zo'n basketbalnetje met bal lijkt me ook wel leuk. Iemand ervaring mee misschien??

          Toen ik laatst Kiwi zijn kooi aan het schoonmaken was liet ik per ongeluk de onderbak vallen met alle nieuwe beukensnippers er al in. Dus de hele vloer lag vol en Kiwi vond het volgens mij wel leuk. Die ging lekker op de grond zitten tussen de snippers. Gekke vogel.

          Dit was het eigenlijk wel weer geloof ik.

          Zodra ik het geslacht van Kiwi weet dan zal ik dat uiteraard vermelden.
          Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

          Comment


          • #80
            Spannend dat hij getest wordt. Ben benieuwd.
            Ik zie het al helemaal voor met het boter kaas en eieren. haha. Zou hier ook zo kunnen gebeuren.

            Ik heb hier ook een basketbal achtig speeltje. Dacht dat ze dat wel leuk zouden vinden, maar ze kijken er niet naar om. Best jammer.
            Groetjes,
            Chantal, Peach & Duuk

            Comment


            • #81
              Ik heb het verhaal ook echt met angst voor mn eigen vogels zitten lezen!!
              Wat moet jij geschrokken zijn zeg!
              Ben zo blij voor je dat kiwi gelukkig gewoon opstapte. Voor hetzelfde geld was hij inderdaad toch gewoon weggevlogen.
              Phoe! (heb het over het raamverhaal nog! heb iets te snel gereageerd :P hihi )
              Azzi, Robin, Sunny en Birdie

              Comment


              • #82
                Kiwi is een kereltje

                Maandag had ik de veertjes op de bus gedaan en gisteren had ik het certificaat al binnen. Kiwi is dus toch echt een kereltje, zoals ik ook gehoop had en zoals de kweker het ook had gedacht.

                Nu kunnen we dus op zoek naar nog een mannetje. In de plaats waar ik werk heb ik inmiddels al een kweker gevonden dus daar ga ik binnenkort eens even kijken. Zij hebben momenteel nog een hoop jongen en er zijn er nog een stel op komst.
                Het leukste vind ik het om er bijvoorbeeld een lutino bij te zetten. Wel leuk om 2 totaal verschillende kleuren te hebben. Maar er zijn sowieso zoveel mooie. Hopen dat ik er niet teveel hoef te laten testen, want dat gaat wel in de papieren lopen. Toch wil ik graag een mannetje, aangezien ik geen koppeltje wil i.v.m. eitjes e.d.

                Kiwi lijkt iets minder gefocust te zijn op mijn sieraden, al is mijn armband nog steeds een vijand voor hem, hahaha. Wel landt hij ineens weer vaak op mijn hoofd, terwijl dat juist al een tijd goed leek te gaan. Zal wel aan het puberen zijn of zo, hihi.

                Verder gaat hij 's avonds lekker mee de kinderen naar bed brengen en vooral mijn jongste dochter vindt dat erg leuk. Als ze in bed ligt komt Kiwi uit zichzelf nog een kusje aan haar geven en gaat dan met mij mee. Het trapgat heeft hij inmiddels dan ook helemaal gevonden en hij vliegt van boven naar beneden en andersom. Wel grappig om te zien. Mijn oudste kan het al steeds beter hebben om Kiwi op haar rug of zo te hebben. Wel vindt ze het nog eng als hij op haar af komt vliegen. Dan duikt ze nogal eens een keer weg, met als gevolg.........een blauw oog. Hmmmm.....ze maakte een draaiende duikbeweging en lande met haar jukbeen op een houten stoelleuning. Dat was dus even brullen. En het was uiteraard Kiwi zijn schuld! Agossie!!!

                Kiwi is verder ook helemaal into de Sinterklaas, want pepernoten gaan er ook wel in, . Toen ik er eentje dichtbij liet komen wilde hij het eerst aanvallen. Maar toen ik er een kruimeltje van gaf kwam hij erachter dat het toch best lekker was, haha. Meer dan een kruimeltje kreeg hij ook niet, maar lekker was het wel.

                O ja......en Kiwi zit ook graag in de draaimolen. Op mijn slaapkamer hangt een ventilator en daar gaat hij lekker op zitten. Als ik de ventilator dan met mijn hand een beetje rond draai dan zit hij lekker rond te kijken. Als het dan stop laat Kiwi zich even horen en als ik dan weer een duwtje geef is het weer goed. Gekke vogel.

                Dit was het weer voor nu!!! Tot de volgende keer.
                Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                Comment


                • #83
                  Lekker hoor, pepernoten. haha. Maar wel met mate natuurlijk.
                  En wat lief van het weltrustenkusje.

                  Leuk dat je nu weet dat Kiwi echt een kereltje is.
                  Als je geen kleintjes wilt bij een pop en mannetje kun je altijd de eitjes vervangen met neppers. Als je een mannetje erbij neemt moet je er wel rekening mee houden dat het ook niet goed kan gaan en je dan met twee kooien blijft zitten. Wil je niet ontmoedigen, maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden.
                  Groetjes,
                  Chantal, Peach & Duuk

                  Comment


                  • #84
                    Daar ben ik me bewust van. Bovendien kan het met een koppeltje ook niet klikken, dus in dat opzicht maakt het denk ik niet zoveel uit.
                    En ik heb me inmiddels voldoende ingelezen en laten informeren door kwekers om er vrijwel zeker van te zijn dat het wel goed gaat als je vogels voordat ze een half jaar zijn bij elkaar zet. Ik vertrouw er dus wel op dat het goed zal gaan.

                    Ik ben alleen nog op zoek naar een 2e kooi voor de eerste periode. Ik stuin marktplaats al af, maar kan niet zoveel vinden in de buurt. Ga er ook niet teveel aan uitgeven aangezien ze uiteindelijk toch bij elkaar worden gezet. Valt alleen nog niet mee om er een te vinden.
                    Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                    Comment


                    • #85
                      Goed dat je daar wel over na hebt gedacht ;-).

                      Ik ben voordat ik Duuk kreeg ook opzoek geweest naar een tweede kooi. Ik heb uiteindelijk toch maar een nieuwe gekocht. Ik kon via mp geen goede vinden. Het was een frustrerende zoektocht. Sterkte.
                      Groetjes,
                      Chantal, Peach & Duuk

                      Comment


                      • #86
                        NIEUWS!!!!!

                        Na een uitgebreide zoektoch ga ik morgen als het goed is kijken naar diversen nestjes agapornissen en grote kans dat er daar eentje van mee naar ons huisje mag!!!
                        Ik vind het wel weer spannend allemaal. Zeker ook om te zien hoe Kiwi reageert. Die is de laatste dagen toch steeds meer bij de spiegel aan het kijken en hij vindt die andere vogel daar toch wel heel interessant en spannend tegelijk! Ik ben dan ook ZOOOO benieuwd hoe hij op de nieuwe gaat reageren.
                        Zelf denk ik wel dat Kiwi behoefte heeft aan een soortgelijk vriendje, dus ik verwacht wel dat het goed zal gaan. Ik hoop dan ook dat ze vrij snel bij elkaar gezet kunnen worden, maar goed......dat is even afwachten.

                        Ik heb inmiddels wel een kooi gevonden via Marktplaats. Het was is de buurt dus dat was ideaal. Een grote ferplast kooi voor 15 euro. Hij ziet er heel goed uit. Hij is zelfs hoger dan mijn eigen kooi, alleen wel minder diep. Ook zijn de tralies dunner dus uiteindelijk zal het wel noodzakelijk zijn dat hij/zij over gaat naar een nieuwe kooi, en ik hoop uiteraard die van Kiwi.
                        Ik zal de kooi eerst eens goed schoonmaken met ontsmettingsmiddel want de vorige eigenaar heeft de kooi niet schoon gemaakt nadat de vorige vogel eruit kwam. Heb ook geen idee of de vorige vogel erin is overleden, dus hij moet grondig schoon gemaakt worden. dat gaan we morgenochtend dus eerst maar eens doen.


                        Ik hou jullie uiteraard op de hoogte van de komst van Kiwi's nieuwe buurman/vrouw!!


                        Kiwi zelf heeft niet echt nieuwe dingen meer beleeft. Hij weet nooit te kiezen bij wie hij wil zitten, want mijn dochters en ik zijn alledrie graag geziene zitplaatsen voor hem. Ook mijn ouders worden meteen begroet als ze binnen komen wandelen. Evenals overig bezoek. Ik hoop dat dat ook zo blijft als zijn vriendje er is. Maa als ik de verhalen van Peach en Duuk lees komt dat wel goed denk ik.


                        Vanochtend had ik het idee dat Kiwi een deuntje van een kinderprogramma aan het nafluiten was. Was wel heel erg grappig, maar zal vast toeval zijn geweest.

                        Tot snel!!
                        Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                        Comment


                        • #87
                          En hier is JOPPIE!!!!

                          En we hebben hem in huis. Onze nieuwe....en hij heet JOPPIE!!!
                          Ik had net als voor Kiwi ook een nestje gemaakt en waar hij bij de kweker heel druk was zat hij in zijn nestje heerlijk te doezelen. Heeft van de reis terug dus ook weinig mee gekregen.

                          Ik wilde eigenlijk geen Albino, maar het is er toch een geworden omdat alle andere gele al weg waren. En degene die hij nog had waren nog te jong en bonkt gekleurd.

                          Kiwi is al nieuwsgierig komen kijken en vond het in eerste instantie niks en wilde in zijn nek pikken. Dat mocht dus niet dus ik heb Joppie in zijn kooi gedaan zodat Kiwi vanaf de buitenkant kon kijken. Hij vind het wel interessant allemaal en Joppie zit ook geïnteresseerd naar Kiwi te kijken. Kiwi zit nu weer in zijn kooi en Joppie slaapt lekker.
                          Ik ga nu zijn eerste papvoeding maken dus ik ben benieuwd hoe dat gaat.

                          Hier al wat fotootjes.

                          Bijgevoegde Bestanden
                          Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                          Comment


                          • #88
                            Oorspronkelijk geplaatst door Coloni Bekijk Berichten
                            En we hebben hem in huis. Onze nieuwe....en hij heet JOPPIE!!!
                            Ik had net als voor Kiwi ook een nestje gemaakt en waar hij bij de kweker heel druk was zat hij in zijn nestje heerlijk te doezelen. Heeft van de reis terug dus ook weinig mee gekregen.

                            Ik wilde eigenlijk geen Albino, maar het is er toch een geworden omdat alle andere gele al weg waren. En degene die hij nog had waren nog te jong en bonkt gekleurd.

                            Kiwi is al nieuwsgierig komen kijken en vond het in eerste instantie niks en wilde in zijn nek pikken. Dat mocht dus niet dus ik heb Joppie in zijn kooi gedaan zodat Kiwi vanaf de buitenkant kon kijken. Hij vind het wel interessant allemaal en Joppie zit ook geïnteresseerd naar Kiwi te kijken. Kiwi zit nu weer in zijn kooi en Joppie slaapt lekker.
                            Ik ga nu zijn eerste papvoeding maken dus ik ben benieuwd hoe dat gaat.

                            Hier al wat fotootjes.

                            [ATTACH=CONFIG]6043[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6044[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]6045[/ATTACH]



                            Mooi beessie

                            Ik heb ervaring met 2 agapornissen. De eerste van Sabine en de 2e ook (met 4 weken).

                            De oudere vogel ging bij Piwi ook steeds op de rug bezig, maar dit leek ook op bijten. Dit was niet zo. Hij reageerde niet agressief, maar wilde gewoon de veren verzorgen.

                            De kleine begon daar wel fel op te piepen.

                            Uiteindelijk is hij bij ons allemaal goedgekomen en ik denk zelfs dat ik nu een koppeltje heb, want Zaza zat 2 dagen terug op Piwi te rijden . Piwi is overigens ook hééééél dominant t.o.v. Zaza. Ze echter ook hélemaal verlief op mij. Als ik hem uit de kooi heb is ie niet van me af te 'slaan'. Hij heeft zelfs verschil tussen mij en mijn vrouw. Als mijn vrouw hem uit de kooi pakt vliegt ie meteen weg en gaat ie bij mij zitten, maf beest :P

                            Vanochtend had Piwi het nachtkastje opgemaakt. Echter is Piwi zelf eigenlijk ook nog een jonkie, dus eitjes hoef ik gelukkig nog even niet op te rekenen.

                            Comment


                            • #89
                              Ik had de tweede ook graag bij Sabine gehaald, maar ze had momenteel geen jongen en het was toch wel verstandiger om een tweede aan Kiwi te introduceren voordat hij 6 maanden is en Sabine verwacht voorlopig ook geen nesten, dus moest ik het elders zoeken. Ik heb wel nog steeds contact met Sabine, want ik ben wel blij met het advies wat ze geeft.
                              En hier natuurlijk veel lezen, hihi.
                              Ik had jouw verhaal inderdaad gelezen en dat Piwi gewoon veren aan het verzorgen is, maar wat Kiwi vanmiddag deed was echt een aanvalshouding. Die ken ik inmiddels wel van hem, haha. Dus hij mag voorlopig alleen via de buitenkant van de kooi naar Joppie kijken. Hij vindt het wel interessant en ook Joppie kijkt zijn ogen uit als hij Kiwi ziet. Hij is ook al veel nieuwsgieriger dan Kiwi.

                              De eerste papvoeding ging goed. Alleen is hij dus heel bewegelijk en zit dus ook helemaal onder daarna, hahaha. Wel grappig.
                              Was alleen nog even schrikken, want toen ik alles aan het schoonmaken was zat Joppie op het aanrecht. Kiwi bleef altijd op zijn gemakje zitten. Alleen Joppie niet. Die liep naar de rand dus ik dacht. Ff in de gaten houden en jawel.......HOP......je zag 'm zo'n grappige springbeweging maken en hij wilde dus gewoon van het aanrecht springen. Wat een pipo zeg. Gelukkig kon ik 'm zo opvangen. Bang issie dus niet, hihi!
                              Wordt goed in de gaten houden die kleine.

                              Wat leuk dat je nu waarschijnlijk een koppeltje hebt. Wil je uiteindelijk ook echt een nestje of ga je de eitjes dan weg halen?
                              Toch wel grappig hè, dat hij zo op jou gefocust is. Kiwi gaat wel echt bij mij én mijn dochters zitten, maar dan meer om oorbellen te slopen, hahaha. Ik hoop dat hij straks iets meer zijn eigen dingetje gaat doen met zijn vriendje om hem heen. Kan ik lekker van ze genieten.
                              Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                              Comment


                              • #90
                                Gefeliciteerd met Joppie, wat een schatje zeg. Ik hoop dat ze hele goede vriendjes met elkaar worden!

                                Comment

                                Ads onder in topics

                                Collapse
                                Working...
                                X