Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Daar is hij dan!!! Kleine Kiwi!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Daar is hij dan!!! Kleine Kiwi!!

    Vandaag heb ik ons nieuwe agaatje opgehaald en ik ben helemaal blij!!!
    Hij heeft de naam Kiwi gekregen! Deze naam kwam ik hier al vaker tegen en ik vond 't een erg leuke naam!

    De eerste echte papvoeding ging heel goed, al was het natuurlijk wel eventjes wennen voor 'm, maar hij heeft lekker gesmuld. Nu zit hij even lekker in een nestje in zijn kooi om alvast een beetje te wennen.

    De hond Filo heeft ook al even aan hem mogen snuffelen en die vind het allemaal wel heel interessant, maar ze is heel voorszichtig, ZO lief!!!

    Hieronder 2 fotootjes. Het is nog wel erg spannend allemaal, maar hij vind het heerlijk om gekroeld te worden!



    Binnenkort uiteraard meer berichtjes om te vertellen hoe het met Kiwi gaat!!

    Groetjes,
    Corina
    Bijgevoegde Bestanden
    Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

  • #2
    Hee Corina!

    Aaahhhh wat een schatje!!! Heeel heeel veel plezier met Kiwi!
    Lekker veel aandacht aan besteden en dan wordtie helemaal de jouwe

    Groetjess
    Azzi, Robin, Sunny en Birdie

    Comment


    • #3
      oooooooo wat is ie mooi...en lief!! leuk hoor zo;n kleintje weer, daar lijkt coco alweer heel groot bij haha....fijn dat ie zijn eerste pap goed at, dat beloofd veel goeds! Heeft ie zijn eerste nacht goed doorgebracht?

      ik ben heel erg benieuwd naar jullie belevenissen met hem

      en de naam Kiwi vindt ik geweldig...

      kom maar op met de verhalen

      liefs marjon

      Comment


      • #4
        De eerste nacht is goed gegaan! En hij is al lekker eigenwijs, hihi. Hij heeft een heerlijk nestje op een kruik, maar hij kiest ervoor om naast het nestje tussen de theedoek en de handdoek te gaan zitten, hihi. Dat zit wat knusser denk ik. Hij was natuurlijk ook gewend om tegen zijn boertjes en zusjes aan te zitten. Dus ik ga het nestje gewoon wat kleiner maken zodat het voor hem wat knusser aanvoeld.

        De voeding gaat goed, alleen moet hij er echt nog aan wennen, dus daar gaat nu nog even veel tijd in zitten, maar dat geeft niet. Dat komt vanzelf wel goed.

        Gisterenavond heeft hij een hele tijd in mijn hals gezeten en kroop uiteindelijk onder mijn vest mijn mouw in, zo grappig!! En hij geniet er echt van. Ook de hond vind hij wel interessant. Hij is 'm regelmatig aan het bestuderen. En de hond op haar beurt snuffelt heel voorzichtig aan Kiwi. Dat gaat dus helemaal goed komen!
        Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

        Comment


        • #5
          Kiwi heeft de pap nu goed uit gevonden. Hij eet al aardig wat en dat is alle dagen op een paar spetters na nog erg schoon verlopen. Tot vanmiddag. Het ging niet snel genoeg naar meneer zijn zin dus ik moest maar opschieten met dat spuitje. Alles zat onder. Zijn buik, zijn hoofd, zijn poten, het aanrecht!!! Wat een fanatiekeling zeg, hahaha. ZO grappig om te zien hoe hij het allemaal naar binnen werkt. Daarna met een warme vochtige doek lekker gewassen en dat vondt hij wel even genieten.

          Inmiddels is hij al met vlieglessen begonnen door lekker volop te fladderen. Even de schilfers onder mijn vleugels vandaan blazen en mijn spieren trainen.

          Verder is hij een echt knuffelaar. Lekker in mijn nek zitten onder mijn haren, daar is het lekker knus!!

          Ook Filo vindt hij erg interessant. Die moet af en toe even onder handen genomen worden door aan haar neus of oren te knabbelen. Maar Filo bedankt daarvoor en is dan snel weg. Wel geeft hij Kiwi af en toe een kusje (lees....lik over zijn vleugel).
          Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

          Comment


          • #6
            Hier nog wat fotootjes van Kiwi. Kiwi is morgen 5 weekjes en hij doet het hartstikke goed. Zijn donsveertjes zijn bijna helemaal weg en aan de foto's kun je zien dat hij Filo ook wel erg interessant vindt.

            Dat voelt lekker zacht, zo'n hond.....


            Mag ik mij verstoppen onder je oor....


            Gezellig hè....zo saampjes!!....


            Filo denkt: moet dit echt, haal dat enge ding weg......
            Bijgevoegde Bestanden
            Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

            Comment


            • #7
              Hoi!

              Hee vraagje, hoe laat heb jij hem opgehaald? Toen ik kwam op dezelfde dag, zaten er nog 2 in het nest.

              Ik vermoed dat deze uit hetzelfde nest is (Sabine uit Zwolle).

              Tenminste als we het over dezelfde Sabine hebben

              Comment


              • #8
                We hebben het inderdaad over dezelfde Sabine!

                Alleen komt Kiwi uit nestkast 5. Er zaten nog 2 lutino met aqua agapornissen bij Kiwi. Ik heb geloof ik nog wel een kleintje uit nestkast 19 bekeken, maar heb toch voor Kiwi gekozen. Ik wilde ook graag een aqua agaatje.
                Hij krijgt nog een mooie lichtoranje kleur op zijn kop, maar Sabine wist niet precies of het alleen bovenop zou komen of net als zijn papa helemaal tot in zijn nek.
                Ze denkt dat het een mannetje is omdat de kleuren van dit nest aan de ouders gerelateerd zijn. De 2 lutino die nog over waren zullen waarschijnlijk popjes zijn.
                Ik wilde ook graag een mannetje dus ik hoop dat het klopt. Wil alleen niet de veren uittrekken. Zo erg graag wil ik het nou ook weer niet weten.
                Maar voor de toekomst als er misschien 1 bij komt is het natuurlijk wel fijn om te weten wat het is.

                Kiwi heeft vandaag van een banaan geproeft. Hij vond het geloof ik wel smakelijk, maar na een paar hapjes was hij wel klaar.

                Hij probeert nu ook steeds hoger te gaan zitten, al kan hij nog niet vliegen. Hij zat vanmiddag al op zijn eetbak, die nog leeg is omdat ik eten op de grond heb staan. Verder heb ik nog geen stokken bovenin de kooi, omdat ik dat nog eng vindt. Hij kan zijn evenwicht wel bewaren, maar af en toe lukt het hem nog niet om goed te klimmen, dus daar wacht ik nog even mee. Wel heeft hij al een speeltje in de kooi waar hij nog niks mee doet, haha. Hij zit nog lekker veel in zijn nestje.
                Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                Comment


                • #9
                  Kiwi gaat steeds meer op ontdekkingstocht. Mijn oorbellen zijn toch wel heel interessant en ik moest daarbij toch wel een paar keer ingrijpen voordat hij ze kon slopen.

                  Kusjes geven doet hij ook graag. Dan maak ik geluidjes met mijn lippen en knabbeld hij heel zachtjes aan mijn onderlip. Toen ik mijn mond open deed was hij meteen gefascineerd door mijn tongpiercing en wilde hij koste wat kost dat ding uit mijn mond rukken. Hij stak er zijn hele koppie voor in mijn mond, hahaha. Viel nog niet mee om 'm er vanaf te houden, want dat ding moest eraan.

                  Ik wilde proberen hem wat te laten drinken uit mijn beker water, maar meneer besloot dat het tijd was voor een badje en vond mijn beker water daarvoor wel geschikt. Hij "dook" er dus vrolijk in en ging daarna op zijn gemakje veertje voor veertje alles schoon maken.

                  Ook klimt hij al wat hoger in de kooi, maar nog niet te hoog. Ik wacht dus nog eventjes met het plaatsen van meer zitstokken totdat hij wat beter kan klimmen, zijn evenwicht goed kan bewaren en als hij al een beetje kan vliegen.

                  Vandaag precies 5 weken en het gaat goed met hem. Ben er erg blij mee!!
                  Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                  Comment


                  • #10
                    Hoi,

                    Mijn status voor vandaag

                    Hij is vandaag het waterbakje ingekropen, zeiknat :P Heb meteen een warme kruik gemaakt zodat hij niet te veel afkoelt.

                    Hij heeft net enorm staan bunkeren, een bakje met trosgrierst en pellets, vind hij heerlijk. Hij wil nu ook minder pap hebben en daarna lust hij graag wat meer vast voer. Ik denk dat hij vrij vroeg is hiermee, maar het lijkt dat hij een voorsprong heeft, aangezien hij al druk vliegt. Ik denk dat hij ook snel zal gaan klimmen als ik stokken in de kooi doe. Ik ga hem straks in de grote kooi zetten, ik denk dat hij zich daar prima gaat vermaken

                    Hij staat nu op de handdoek en maakt zich helemaal lang zodat hij overal bovenuit kan kijken, heel geïnteresseerd is hij!

                    We zijn allebij helemaal verliefd op beide vogeltje, gisteravond hebben ze lekker bij ons gezeten, alleen tijdens "The Voice of Holland" heb ik de grote kooi even op de gang gezet, en de kleine bij ons gehouden, we wilden graag de muziek horen :P

                    Comment


                    • #11
                      Hahaha, die van jullie heeft dus ook het water ontdekt, net als Kiwi! Leuk hè?

                      Kiwi is ook volop met trosgierst en zaadjes bezig, alleen lijkt het erop dat het nog steeds ontleden van zaadjes is en eet hij ze nog niet zo fanatiek op. Maar goed, hij loopt in principe prima op schema.

                      Hij heeft vandaag ook een klein stukje gevlogen. Toen ik hem in zijn kooi wilde zetten ging hij het laatste stukje zelf al. Erg leuk. Vanavond zat mijn dochter met chips in haar handen en daar wilde hij wel even naartoe vanaf mijn vinger. Volop fladderen, maar hij vergat los te laten met zijn pootjes, dus ja......dan kom je niet ver, whahahahaha!! Was echt komisch.
                      Brutaal is hij ook al hoor. Vooral als je zit te eten, dan moet en zal meneer er ook iets van proeven en is hij bijna aanvallend als hij niet snel iets te proeven krijgt. Liefst wil hij in je mond kruipen om daar wat uit te halen. Dan gaat hij dus even "voor straf" terug de kooi in.

                      Klimmen deed hij bij mij al snel. Gisterenavond zat hij helemaal bovenin aan de tralies. En omdat hij zijn evenwicht al prima kan bewaren op mijn vinger (hij strekt zelfs al zijn pootje en vleugel uit), heb ik sinds vandaag al stokken en speeltjes in de kooi gehangen. En wat denk je? Nu blijft meneer gewoon op de bodem. Wat een pipo zeg. Hij vind het ook nogal spannend wat er allemaal hangt. Kijkt naar boven alsof hij water ziet branden, haha.
                      Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                      Comment


                      • #12
                        Oorspronkelijk geplaatst door Coloni Bekijk Berichten
                        Hahaha, die van jullie heeft dus ook het water ontdekt, net als Kiwi! Leuk hè?

                        Kiwi is ook volop met trosgierst en zaadjes bezig, alleen lijkt het erop dat het nog steeds ontleden van zaadjes is en eet hij ze nog niet zo fanatiek op. Maar goed, hij loopt in principe prima op schema.

                        Hij heeft vandaag ook een klein stukje gevlogen. Toen ik hem in zijn kooi wilde zetten ging hij het laatste stukje zelf al. Erg leuk. Vanavond zat mijn dochter met chips in haar handen en daar wilde hij wel even naartoe vanaf mijn vinger. Volop fladderen, maar hij vergat los te laten met zijn pootjes, dus ja......dan kom je niet ver, whahahahaha!! Was echt komisch.
                        Brutaal is hij ook al hoor. Vooral als je zit te eten, dan moet en zal meneer er ook iets van proeven en is hij bijna aanvallend als hij niet snel iets te proeven krijgt. Liefst wil hij in je mond kruipen om daar wat uit te halen. Dan gaat hij dus even "voor straf" terug de kooi in.

                        Klimmen deed hij bij mij al snel. Gisterenavond zat hij helemaal bovenin aan de tralies. En omdat hij zijn evenwicht al prima kan bewaren op mijn vinger (hij strekt zelfs al zijn pootje en vleugel uit), heb ik sinds vandaag al stokken en speeltjes in de kooi gehangen. En wat denk je? Nu blijft meneer gewoon op de bodem. Wat een pipo zeg. Hij vind het ook nogal spannend wat er allemaal hangt. Kijkt naar boven alsof hij water ziet branden, haha.

                        Mooi hé.

                        Ik heb 'm net weer zijn papje gemaakt. Gisteren kreeg hij 's ochtends wat later, rond 10 uur, en toen we terugkwamen uit arnhem, rond 6 uur een papje. Echter 's avonds laat was zijn krop nog vol. Ik overwoog om rond 2 uur 's nachts nog te voeden, maar toen ik ging kijken, Piwi en Zaza lagen lekker te slapen en helemaal met de kopjes in elkaar gevouwen, was een prachtig gezicht!

                        Ik heb ze maar even met rust gelaten. Vanochtend stond meneer behoorlijk te piepen toen ik beneden kwam. Hij wilde zijn papje. Die heb ik snel gemaakt. Vóór het papje was hij 48 gram, daarna 55 gram, dus 7ml heeft ie op. Hij is mooi op gewicht en dat blijft ie nu ook al een tijdje. Hij lust overigens wel trosgierst en heb ook wel het idee dat ie ze goed eet. Hij kan redelijk de competitie aan met de parkieten. De parkieten zijn echte trosgierst rovers, die plukken zo'n bosje in goed 15 seconden helemaal kaal, dus daar moet je wel tegenop kunnen


                        Gisteren schrok ik overigens wel even, Piwi ging in de kooi klimmen, steeds mijn kant op. Echter klom ie ook bovenin de kooi en greep met de snavel dus ook de tralies. Echter liet ie ook een pootje los en haakte hij zijn snavel als een tang in de tralies. Toen begon ie even heel hard te piepen. Ik schrok even, bang dat ie z'n snavel zou bezeren/breken, maar hij leek er verder geen last van te hebben en hij doet alles gewoon :-)

                        PS. vannacht heeft ie voor het eerst in de grote kooi geslapen bij de rest. Dat gaat heel goed !

                        Comment


                        • #13
                          Ik denk dat hij meer schrok van het feit dat hij zijn pootje los liet en daardoor dus aan zijn snavel hing.

                          Kiwi heeft vandaag bedacht dat hij het wel fijn vind om in zijn etensbak te gaan zitten slapen. Wat een flapdrol zeg... De nieuwe dingen die nu in zijn kooi hangen vind hij nog iets te spannend, dus hij gaat nog niet echt kijken wat het is. Maar omdat hij toch alles wil kunnen zien kiest hij er maar voor om in zijn etensbak te gaan zitten. Oogjes zijn gesloten. Grapjas. Wel even in de gaten houden dat hij er niet in poept. Maar goed, zijn nestje waar hij in slaapt houdt hij ook schoon dus zal dit ook wel schoon gehouden worden.

                          Vliegen doet hij nu steeds makkelijker. Als hij een doel heeft (en dat ben ik meestal) en het is niet te ver weg dan vliegt hij er naartoe. Bovenop mijn hoofd dus. Dat moet ik 'm nu af gaan leren.
                          Zodra ik hem even bij mijn dochters zet wil hij toch weer naar mij toe, haha.
                          Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                          Comment


                          • #14
                            Sinds vandaag vliegt Kiwi echt al een paar meter. En hij kiest mijn hoofd steeds als landingsbaan. Niet echt de bedoeling, dus daar haal ik 'm steevast weer vanaf en dan mag hij op mijn schouder. Meestal duikt hij achter in mijn nek onder mijn haar. Daar zit hij graag.
                            Sinds hij kan vliegen kan ik niks meer doen zonder hem in de buurt. Dan moet ik hem echt in zijn kooi zetten. Zelfs aankleden mag niet zonder hem erbij, hihi. Gek vogeltje!!

                            En de hond moet het ontgelden. Kiwi vindt haar toch wel erg interessant. Hij wil zo graag onder haar oren kruipen, maar Filo vindt het gewoon niet leuk meer en rent snel weg. Toen Kiwi op de grond achter haar aan ging hollen kreeg Filo de smaak te pakken en wilde wel spelen. Maar toen Kiwi weer op haar af vloog vond ze het niet zo leuk meer. Kiwi bleef in haar oor hangen, dus dat was niet zo handig. Toen ze later op haar snuit wilde landen had ik wel medelijden met haar en heb ik Kiwi bij haar weg gehaald. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de hond straks doodsbang voor de vogel wordt.
                            Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

                            Comment


                            • #15
                              Hoi,

                              Het is allemaal heel leuk met Filo, maar kijk er wel mee uit!

                              Hij blijft een hond, op dit moment dat hij een keer schrikt van de vogel, dan kan hij in een reflex van zich afhappen, op die manier ben ik ook ooit een keer door een hond gebeten, die raakt ik aan terwijl ze me niet zag aankomen. Zo'n beet is voor een vogel dodelijk!

                              Comment

                              Ads onder in topics

                              Collapse
                              Working...
                              X