Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Parkiet dood door grill-zakje..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Parkiet dood door grill-zakje..

    LET OP! WAARSCHUWING VOOR TEFLON!!

    Vanochtend is onze parkiet zeer plotseling na wat stuiptrekkingen in mijn handen overleden. Hij was nooit ziek, was superfit en zag er goed uit. We zijn enorm verdrietig omdat dit beestje ons al zo'n zes jaar blij maakte met z'n tamme karakter en met de enorme woordenschat die hij had aangeleerd. Hij was mijn macho-held!
    Ik heb wat op het web gezocht naar de oorzaak van plotselinge dood.
    Toen belandde ik bij een waarschuwing voor TEFLON. Ik had vanochtend voor het eerst een broodje voor mijn zoon geroosterd in een grill-zakje (gewoon in de broodrooster). Hij heeft coeliakie en vanwege besmetting met broodkruimels moet zijn brood in een toast-zakje geroosterd worden. Ik heb op de verpakking gekeken van de zakjes en ze zijn van Teflon gemaakt. We hebben een open keuken waardoor de dampen in de kooi van de parkiet kunnen binnendringen.
    Ik voel me zo vreselijk schuldig over het gebruik van deze zakjes. Ik wist niet dat de vrijkomende dampen levensgevaarlijk zijn voor een vogel.
    Dit bericht is dan ook bedoeld om ander leed te voorkomen.
    Ik heb de zakjes gekocht bij Blokker (sachets Toast, Grill & Papillote zakjes)
    Jeannette

  • #2
    Beste Jeannette,

    Ik vind het echt super erg voor jullie! Een half jaar geleden is onze vorige parkiet ook overleden. Tijdens het wokken in huis ging hij wankelen op zijn stokje en uiteindelijk is hij overleden. Van de dierenarts begrepen wij dat dit komt door de anti aanbaklaag van de kleine wokpannetjes.

    Vind het echt vreselijk en heb er ook nog steeds heel veel verdriet van!!

    Maar vraag me af als een parkiet in de woonkamer staat dan zul je toch nog wel gewoon kunnen koken en net als jij iets in de broodrooster kunnen doen?!

    Gr,
    Cindy

    Comment


    • #3
      Bedankt voor je reactie Cindy.
      De schrik zit er bij mij echt in. Wij beseffen misschien niet half hoeveel schadelijke of giftige gassen er om ons heen hangen. Door dit verdrietige feit ben ik me er wel bewuster van. Ik denk dat Teflon rotspul is. En als het voor een vogel dodelijk is zal het voor ons ook niet gezond zijn. Ik ben ook zo boos dat er niet voor gevaar wordt gewaarschuwd op de verpakking van die stomme toast-zakjes. 6 jaar lang lief en leed gedeeld met mijn parkietje en nu is hij dood..
      Ik denk er echt over om iets te ondernemen tegen het niet duidelijk of geheel niet waarschuwen voor het gebruik van teflon producten.
      Mijn parkiet vloog de halve dag vrij rond en kwam vaak zijn spiegelbeeld in de verchroomde broodrooster begroeten. Misschien dat de giftige lucht daar nog geconcentreerd aanwezig was..
      Groet,
      Jeannette

      Comment


      • #4
        http://www.parkietenfreak.nl/a-teflon.php

        Toffe leeslectuur.

        Als er mensen op de hoogte zijn van voorwerpen met onzichtbare teflon, gelieve het dan ook even te posten. Buiten de gekende pannen, broodroosters, croque monsieur machines etc...
        http://www.youtube.com/watch?v=bar3BVJKUiQ
        Papegaaienpsychologie:
        Als het van mij is, is het van mij. Als het van jou is, is het van mij. Als jij het vasthebt, is het van mij. Als jij er naar kijkt, of er aan denkt, van zodra ik weet wat het is, is het van mij...
        http://sites.google.com/a/bottu-jans.com/www/ara-informatie/lectuur/artikels/knippen-of-niet

        Comment


        • #5
          Toch altijd alles in de gaten blijven houden, het is echt niet aan te horen.
          valkparkiet (lutino) man 21-02-'09 (15-08-'08)
          valkparkiet (gepareld) pop 31-05-2009 (08-04'09)

          Agapornis roseicolli wildkleur (lichtgroen) man 13-02-2009 (19-09-'08)
          Agapornis fischeri (blauw pastel X ino) man 20-02-2009 (27-05-'08)

          Comment


          • #6
            Daarom zorgen wij er voor als er uberhaupt gecourmet of wat dan ook gedaan word, worden de vogels uit de kamer verwijderd zij, verblijven in een ruimte todat de dampen weg zijn uit de kamer, we hebben roosters in de ramen en die zijn constant open voor ventilatie, ook gaat er een klepraam open voor alles zoveel mogelijk buiten te krijgen, enne ze leven bij ons alle 3 nog gelukkig, ook steeds weer die problemen me die teflon, heel vervelend dat het jullie zijn getroffen daardoor. deze discussie komt ook ieder jaar terug rond de feestdagen. ook komen mijn vogels niet in de keuken als ik ga koken, en ja ze zijn gewiekt (gelukkig) vliegen dan ook niet me pan in of door de klepraam naar buiten, dat gebeurde toen wel met onze parkietje leek zo leuk zo'n vliegend ding in de kamer, beest nooit meer terug gezien.

            Comment


            • #7
              Vreselijk zeg, ik heb er nog nooit van gehoord.
              Ook nooit last ervan gehad, ook niet toen ik nog thuis woonde.
              En ook altijd gewoon gegourmet.

              Gr Karin

              Comment


              • #8
                Ik heb hier ook nog nooit van gehoord! Nu maak ik me alleen wel zorgen, want wij gourmetten regelmatig en de vogels staan altijd in de kamer.. Wij hebben wel het raam open en hebben geen electrisch gourmetstel, maar nog met ouderwetste brandertjes.. Misschien dat dat scheelt??
                Fee

                Comment


                • #9
                  Gourmetten kan geen kwaad, bakken ook niet.
                  TEFLON kan kwaad. (Die zwarte binnenlaag van pannen zoals TEFAL)
                  http://www.youtube.com/watch?v=bar3BVJKUiQ
                  Papegaaienpsychologie:
                  Als het van mij is, is het van mij. Als het van jou is, is het van mij. Als jij het vasthebt, is het van mij. Als jij er naar kijkt, of er aan denkt, van zodra ik weet wat het is, is het van mij...
                  http://sites.google.com/a/bottu-jans.com/www/ara-informatie/lectuur/artikels/knippen-of-niet

                  Comment

                  Ads onder in topics

                  Collapse
                  Working...
                  X