Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Welke kooi het best voor een Pyrrhura?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Welke kooi het best voor een Pyrrhura?

    Hallo allemaal!

    Dit is mijn eerste berichtje op het parkietengedeelte van deze site. Sinds zaterdag zijn mn vriend en ik namelijk in het bezit van een mooie pyrrhura molinae.
    We hadden het al een tijdje over de aanschaf van deze parkiet, maar wilden er eigenlijk pas aan beginnen als we een groter onderkomen zouden hebben; we zitten nu op 41m2 en studeren nog allebei.Afgelopen zaterdag in een dierenwinkel zagen we deze kleine vriend zitten, heen en weer rennend, heel sneu. Wel tam, uitgebroed met een broedmachine :S en met de hand opgevoed... We zijn eigenlijk principieel tegen het kopen van dieren uit een dierenwinkel, maar aan het eind vd dag besloten we toch onze Pim mee te nemen om hem in ieder geval een beter leven te gunnen. We hebben alleen nog geen geschikte kooi.
    We hebben sinds 2,5 jaar een koppel handtamme agapornissen die wonen in de montana madeira II http://www.parrotshopnederland.nl/mo...oi-p-1523.html, zoals hier te zien is. Zij kunnen hier prima in vliegen en hebben alle ruimte (en vliegen daarnaast veel buiten de kooi). Een Pyrrhura wordt 25/30 cm en ik vroeg me af of deze kooi ook voor pyrrhura's geschikt is, of dat ik beter een kooi kan nemen zoals de Kansas II van montana http://www.parrotshopnederland.nl/mo...oi-p-1917.html of misschien wel een totaal andere kooi? Er zijn volgens mij niet veel mensen die een pyrrhura hebben, want de informatie op het wereldwijdeweb is redelijk schaars. Ik heb wel dingen gelezen over een voliere van 5 bij 2 bij 1, maar dat is dus geen optie in ons huis . Wie weet wat de beste kooi zou zijn dat qua oppervlakte overeenkomt met de montana madeira II of de Kansas II?

    Alvast bedankt van Pim de Pyrrhura & de groetjes van Pino&Punky de agapornissen en Joep en Maaike, hun baasjes


    Bijgevoegde Bestanden

  • #2
    Gefeliciteerd met Pim!
    Pyrrhura's zijn heel leuk en heel slim!
    Ik heb zelf ook een molinae, een wildkleurtje, Ziggy. Jullie's Pim is een cinnamon denk ik?

    Tsja mbt de kooi. Ze zeggen wel hoe groter hoe beter. Maar daar moet je dan ook maar net de ruimte voor hebben. Zelf denk ik dat je moet afgaan op wat je zelf mooi vindt en wat in je huis past. Ik denk dat ook de Montana Madeira goed geschikt is. Een pyrrhura heeft in elk geval een stevige kooi nodig, maar dat zijn je beide voorbeelden wel.
    Pyrrhura's pelen ook graag op de bodem. Dus het is voor Pim denk ik het fijnst als de kooi geen rooster op de bodem heeft. Onze Ziggy kan heerlijk in de beukensnippers liggen rollen met een speelgoedje in zijn pootjes. Onze Ziggy houdt ook van veel klimmen en klauteren.
    Ziggy heeft ook niet zo'n hele grote kooi. Hij heeft een zelfde kooi als onze agaatjes. Ziggy mag er bij ons veel uit.

    ook de groetjes van Ziggy aan Pim!

    Bijgevoegde Bestanden

    Comment

    Ads onder in topics

    Collapse
    Working...
    X