Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Rosella's met afgesleten vleugelpennen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Rosella's met afgesleten vleugelpennen

    wij hebben een voliere met Rosella's,nu zijn alle vleugelpennen afgesleten,zo lijkt het tenminste.Wij hebben al jaren Rosella's maar dit hebben wij nog nooit meegemaakt.Wat kan de oorzaak zijn? Het is dus niet bij 1 vogel maar bij allemaal.....
    Wie heeft er enig idee?
    Wie een vriend zoekt zonder fouten,blijft zonder vrienden

    Annemoon
    en Magnum

  • #2
    Helemaal niemand ?
    Wie een vriend zoekt zonder fouten,blijft zonder vrienden

    Annemoon
    en Magnum

    Comment


    • #3
      Hoe bedoel je precies met afgesleten, dat de vleugels niet meer compleet zijn, en er pennen missen, of dat de pennen kapot zijn ?

      Het is nu wel ruitijd, dus in het positieve geval is het rui, in het negatiefste geval zou het bek en verder rot kunnen zijn.
      Heb je er misschien foto's van ?

      En ik zie dat je en grijsje hebt op je avatar, dus ik zou er wel effe rekening mee houden dat het bek en verenrot zou kunnen zijn, anders besmet je dadelijk je grijsje.

      Dus s'morgens eerst je grijsje verzorgen, en daarna de rosella's. en dan daarna eerst douchen, en je kleren meteen in de was gooien, en schone kleren aan doen, en dan pas weer in contact komen met je grijsje, en dat geld voor het hele gezin.
      En ik zou niet vaker bij de rosella's komen dan nodig is, dus alleen effe het hoogstnoodzakelijke doen bij hun, en er verder wegblijven, tot je weet wat het is, en dat het geen bek en vederrot is.
      Groetjes Els.
      http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
      http://agaporniden.forum2go.nl/

      Comment


      • #4
        Dank je wel voor je reactie,

        om even duidelijk te zijn,de grijze roodstaart is van mij,ik kom nooit bij de rosella's in de voliere dat is 'de afdeling' van mijn man.

        Zo te zien beginnen de pennen weer aan te groeien,mijn man denkt dat het misschien is gekomen doordat ze veel tegen het gaas aan zitten of door het rond scharrelen over de grond.Het lijkt echt op een beschadiging(slijtage).Even afwachten,de rui begint in juni/juli.

        Hij denkt niet dat het vederrot is.....
        Wie een vriend zoekt zonder fouten,blijft zonder vrienden

        Annemoon
        en Magnum

        Comment


        • #5
          Maar ik neem aan dat jou man niet buiten blijft staan de hele dag, na dat hij bij de rosella's is geweest.
          Hij komt daarna ook de woonkamer weer in, waar het grijsje zit, dus als het bek en verderrot is, kan hij je grijsje besmetten door vederstof op zijn kleren.
          Hij hoeft het grijsje niet eens aan te raken, dat virus gaat gewoon door de lucht, en het grijsje ademt het in, en hij/zij is besmet.
          Ook het grijsje voorlopig niet in de badkamer douchen, omdat je je daar uitkleed, en de besmette kleding ligt of heeft gelegen, en het virus ook daar in de lucht zit.

          Maar ik hoop dat het dat niet is, maar ik zou geen risico nemen met je geliefde grijsje tot je het zeker zou weten dat het dat niet is.

          Bij mij zijn er nu een paar vogels aan het ruien.
          Is juni/juli ook niet erg laat, de meeste dieren ruien toch in het voorjaar en najaar, zomervacht en wintervacht ?

          En als dat niet voor vogels gelt, dan denk ik dat de ruiperiode afhankelijk is, van wanneer ze geboren zijn, in de zomer of de winter of de herfst, stel dat een verenpak gemiddelt na 9 maanden versleten is, dan zou een vogel die in bv juni geboren is in maart het volgende jaar in de jeugtrui komen en dan de eerste gewone rui in december , en een vogel die in oktober geboren is in juli in de jeugtrui, en dan in de gewone rui in april het jaar daar op, als het verenpak gewoon vervangen word wanneer het versleten is, dan gaan ze in de rui, en dat ligt ook aan de omstandigheden, hoe een vogel leeft en wat die doet, dus dan zou het altijd anders kunnen zijn.

          Mijn vogels ruien nooit tegelijk, en ik heb er 40, dan is die in de rui, dan weer een ander,er ruit er altijd wel 1 om en om het hele jaar door.
          Groetjes Els.
          http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
          http://agaporniden.forum2go.nl/

          Comment


          • #6
            Ha,ha,natuurlijk blijft mijn man niet buiten.....en hij weet echt wel wat van vogels hoor,hij heeft al 30 jaar vogels en doet ook mee met tentoonstellingen.

            Hij denkt dus echt niet aan vederrot ,de ontlasting is normaal,de vogels eten goed ,zijn niet mager en lekker actief.
            Wie een vriend zoekt zonder fouten,blijft zonder vrienden

            Annemoon
            en Magnum

            Comment

            Ads onder in topics

            Collapse
            Working...
            X