Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

aanschafprijs en geslacht...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • aanschafprijs en geslacht...

    Hey,

    Ik zit al een tijd na te denken over een vogel voor binnen. Nu zit ik een beetje te twijfelen tussen een pruimkop en een agapornis. Ik heb al eerder eventjes een aga gehad, maar ik vond hem nog best wel schreeuwen (zo schel) Nu ben ik erg nieuwschierig en heb ik het hele internet zo'n beetje al afgezocht naar info over de pruimkop. Nu is mijn vraag of iemand mij kan vertellen wat ik voor een net zelfstandige (niet meer gevoerd door de ouders) jonge pruimkop moet uitgeven? en hoe ik op die jonge leeftijd er achter kan komen of het om een mannetje gaat? (Wil namelijk graag een mannetje)

    Kan iemand mij helpen?

    groetjes

    Mek

  • #2
    hoii,

    aga's zijn inderdaad leuke vogels, waar af en toe een minder prettig geluid uitkomt, maar dat vind ikzelf niet erg.

    een tamme pruimekop heb ik zelf ook nog nooit gezien, je zou met een kweker de afspraak kunnen maken om het kuiken na een paar weekjes met de hand groot te brengen, zodat ze tam zijn, je kan ze ook tam maken als ze zelfstandig zijn, maar dat kost meer tijd.

    ik denk dat een tamme pruimekop ongeveer 150-200 euro kost.

    je zou bijvoorbeeld ook een bergparkiet kunnen nemen, dat zijn redelijk grote vogels, die niet schreeuwen maar fluiten, wat dus waarschijnlijk minder vervelend is.

    als je wilt weten wat het geslacht van een jonge pruimekop is, zul je 'm moeten laten sexen, of je moet 2 jaar geduld hebben.

    succes ermee!
    http://www.flickr.com/photos/robinschaft/sets/

    Comment


    • #3
      voor een jonge pruimkop betaal je normaal 65-70 euro.tam of niet tam.je koopt hem bij een echte liefhebber en als hij bijna zelfstandig is haal je hem weg,eventueel voeder je hem zelf op,MAAR!dan moet je hem vroeger afhalen en opvoeren,dat ken al vanaf een week of 5,6;dus allemaal niet nodig voor zoveel geld weg te gooien.

      Comment


      • #4
        Hey, dankjewel allebei

        ik ben echt op zoek naar een leuk kleurig vogeltje voor binnen. Vind een aga dus leuk en denk dat ik aan het geluid ook nog wel zou kunnen wennen, maar ze zijn ook snel eenkennig, dat vind ik jammer. Nu heb ik laatst een roodrug gezien, vind dat ook leuke vogels. Of een zonparkiet. Der is gewoon zo veel keuze. Dan denk ik dat ik er uit ben wat voor een vogel dat het word, zie ik weer wat anders leuks...

        pfff

        Comment


        • #5
          Hey Mek,

          Wij halen vanavond een catharinaparkietje op. Heb je in mooie kleuren, heeft een rustig karakter en is niet zo snel eenkennig. Misschien nog iets om te overwegen.

          Groeten Alma

          Comment


          • #6
            gedrag pruimkopparkiet

            ik lees maar weinig over het gedrag van pruimkopparkieten
            iemand ervaring mee?

            mvg,

            Aapje

            Comment


            • #7
              pruimkoppen

              pruimkoppen zijn heel gevoelig voor stres,maar indien je een jonge vogel kan aankopen kan je er heel veel plezier aan beleven.als je een vogel in huis wilt houden?moet je wel rekening houden dat hij het liefst geen soortgenoten in de omtrek wil als je hem tam wilt houden!anders, is het voor een koppel in voliere,mooie vogels worden eigen aan verzorger en zijn geen lawaaimakers.de man krijgt een verkleuring op ongeveer 18 maand,pop veranderd niet veel,lusten veel fruit en groenten en altijd vers water,ik hou ze al enkele jaren en heb er veel plezier aan.hopelijk is dit een antwoordje voor jou?
              vele groeten
              rudi

              Comment

              Ads onder in topics

              Collapse
              Working...
              X