Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Lieve brutale spoekie is reuze gezellig maar bang voor handen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Lieve brutale spoekie is reuze gezellig maar bang voor handen

    Hoi forumleden,

    Ik heb een paar weken geleden een aga gekocht voor mijn zoontje. Maar ik vond het zelf ook leuk, uiteindelijk doe ikzelf toch het meeste opvoeden, dat wist ik wel.

    Het vogeltje heet Spoekie (Spookie mag ook) en is een gezellig beestje. Hij zit op onze schouders en vind het heel leuk om op onderzoek uit te gaan. Hij speelt met van alles en vind het zelfs leuk om mee te gaan onder de douche. Alleen heeft hij schijnbaar iets tegen handen.
    Hij springt graag op je onderarm, maar als je hem iets te eten wil geven met je vingers hapt hij liever naar je handen dan het eten.

    Wat hij ook doet is op het toetsenbord gaan zitten en daar dan je vingers aanvallen. Of vanaf de tafel een hand op de muis aanvallen. Het is wel lachwekkend want het ziet er grappig uit maar het is eigenlijk niet leuk. Hoe kan ik Spoekie toch aan handen laten wennen? Ik ben niet bang voor hem want hij bijt nooit echt hard, maar anderen durven hem hierdoor bijna niet te pakken of stoppen hun handen eerst in de mouwen. Als hij dit doet stop ik hem vaak in een kleine kooi waar hij helemaal niet van houdt, ik pak hem dan gewoon in mijn hand en dan bijt hij me nauwelijks, ik denk dat hij al weet dat het bij mij geen zin heeft.

    Ik mag hem soms wel aaien, maar dan nooit met mijn handen,alleen met mijn wang als hij op mijn schouder zit, maar als hij er een zin in heeft krijg ik ook in mijn wang een knauw, dat is wel wat pijnlijker.

    Wie heeft er tips om Spoekie wat liever voor onze handen te maken?

    Alvast bedankt allemaal, groetjes van Sanne

    Bijgevoegde Bestanden

  • #2
    Ik zie dat ik dit bericht per ongeluk in het verkeerde forum heb geplaatst, sorry

    Comment


    • #3
      Het kan zijn dat je aga nog even moet wennen, dit kan best wel lang duren. Ik zou hem eerst goed leren opstappen, dan krijgt hij meer vertrouwen in je hand. Elke keer als Spoekie opstapt moet je hem wat lekkers geven (bijv. gierst of een stukje fruit of noot). Als hij bijt moet je het negeren (ook al kan dat inderdaad best veel pijn doen) of je zet hem terug in de kooi of zo
      Als dat lukt heeft hij meer vertrouwen in je hand en kan je ook langzaam beginnen om hem over zijn kopie te kroelen. Hopelijk werkt het, ik heb het bij mijn aga's wel zo gedaan

      PS: mooie agapornis heb je trouwens!

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse
      Working...
      X