Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ondersteuning Edelpapegaai met angst

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Ondersteuning Edelpapegaai met angst

    Hopelijk kunnen jullie me ondersteunen. Wij hebben 2 edelpapegaaien (pop en man). Nu hebben wij wat uitdagingen met onze man. Wij hebben de man vanaf mei vorig jaar vanaf 12 weken in onze familie. De man en pop zitten normaal gesproken bij elkaar in 1 kooi wat ook goed gaat. Helaas heeft onze edelman een operatie moeten ondergaan aan zijn buik okt. 2014. Hij heeft daar een ontsteking gehad die verwijderd moest worden. Deze operatie is succesvol verlopen. Hij heeft alleen 2 maanden later een lichte val gemaakt waardoor een klein gedeelte weer een wond is geworden. 2 weken geleden weer voor contole bij VA geweest. Alles zag er goed uit alleen was de wond nog niet helemaal dicht. Daarom heeft die nu zijn kraag weer om en tijdelijk apart in een kooi gezet om volledige genezing te behalen.

    Het probleem wat wij nu hebben is dat de edelman ontzettend angstig is richting ons. Wij kunnen niets met hem beginnen zonder dat die van ons weg rent of vanaf de hand springt. Hij is tam, bijt niet en accepteert ons in zijn kooi met onze handen. Ondanks onze ervaring lukt het maar niet om zijn vertrouwen te winnen. We vinden het zielig voor hem want hierdoor blijft hij voornamelijk maar in zijn kooi zitten.

    Hebben jullie misschien nog tips?? Alvast bedankt.

  • #2
    Hallo

    Heftig verhaal zeg, wellicht eens met een opstapstok proberen te laten opstappen of heel langzaam met wat lekkers aanbieden het vertrouwen van de handen weer terug te winnen.

    heel veel succes,

    Mvg. Julia
    Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal.>>

    Comment


    • #3
      Julia, Bedankt voor je reactie. Zelfs dat hebben we al geprobeerd maar tot heden lijkt nog niets te werken.

      We lopen aardig vast.

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse
      Working...
      X