Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

zwartkopcaiques

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • zwartkopcaiques

    hoi allemaal,

    ik ben nieuwe op dit forum. wel leuk een forum over caiques, ik heb er zelf ook 1 van +- 10 maanden zijn naam is pipo. pipo zit samen met paco (een bonteboertje) in een grote voliere in me huiskamer. ik wil er graag nog een vogel bij. heeft iemand een idee, met paco BB voorzie ik geen problemen maar met pipo wel. een caique is behoorlijk sterk en aanwezig, ik denk dat de nieuwe vogel dan ook groter moet zijn? overigens pipo en paco zijn 2 dikke vrienden, paco was er 4 maanden eerder.

    heeft iemand een idee of ervaring.

    gr Ron

  • #2
    Ik zou niet zomaar een andere vogel zetten bij een caique, ze zijn over 't algemeen niet zo heel tolerant. Groot of klein maakt voor een caique geen verschil want ze denken dat ze heel groot zijn
    sigpic

    Comment


    • #3
      hoi Esther,

      je heb gelijk. dat het met Paco (BB) goed gaat denk ik dat het komt omdat we die eerder hadden het zijn 2 echte vriendjes. we hebben ook nog 2 agapornissen maar die zitten dan ook in een aparte kooi. verhalen gaan dat zelfs ara's gepakt worden door caiques. zelfs mijn hond Daisy is niet veilig voor onze caique pipo. het klinkt allemaal negatief maar we zijn zeer blij met onze pipo.
      ik ben alleen nieuwsgierig wat er gebeurt als er nog een andere caique bij zal komen, witbuik of zwartkop.

      heb je daar misschien een idee of ervaring mee??

      gr Ron

      Comment


      • #4
        Ja daar heb ik 3x ervaring mee, Tailow mijn ventje heeft z'n eerste 1,5 jaar doorgebracht in een kooi met Swallow mijn jardine en vrij frequent een logé caique deze waren alledrie als baby bij elkaar dat ging aardig alhoewel de caiques de jardine gek maakten met hun drukke gedrag en de logeer caique vaak 't onderspit moest delven. De caique verhuisde en een andere buurvrouw kocht ook een caique van een jaar, dat was jonger dan mijn caique toch was deze caique dominant ten opzichte van de mijne, beetje begeleiding en 't ging aardig maar zou ze niet alleen samen laten. Toen kwam Cody (popje) bij ons wonen de eerste maanden is ze opgejaagd en verjaagd door Tailow, was niet leuk meer, ik heb het uiteindelijk weten om te buigen maar daar was veel voor nodig, dat ging niet zomaar. Nu 'wonen' ze al een jaar samen en heeft Tailow een kaal voorhoofd en Cody de broek aan het gaat bijzonder goed. Maar ik heb ook een verhaal gehoord al twee keer nu dat ze elkaar afslachten dus je moet goed weten wat je doet.

        Mijn Tailow heeft overigens een hyacinth ara de stuipen op z'n lijf gejaagd dus inderdaad een ara of grasparkiet een caique is de baas! Naar de overige vogels is Tailow helemaal niet tolerant, Cody veel meer maar ook zij is vrij bazig dat zit nu eenmaal in hun aard.

        Het kan goed gaat, maar 't risico dat het niet goed gaat is vrij groot daar moet je je wel bewust van zijn.
        sigpic

        Comment


        • #5
          oke, dit is voor mij wel de doorslag. ik heb er ondertussen zoveel over gelezen. zelfs nog aan een roodstaart gedacht, maar niet doen dus. ik wil het risico niet nemen we zijn zo gek met onze 4 vogels en dat moeten we maar niet verstoren. je weet hoe het gaat, je begint er met 1 en het eind is zoek. ik heb bijdeze dan wel het einde gevonden.

          je heb wel leuke namen voor de caiques Tailow, swallow en cody. heb je een engelse achtergrond??

          Comment


          • #6
            Nee, Cody heette al zo toen wij haar adopteerden maar ik heb een zoon, toen wij de eerste vogels kregen ging het bij ons in huis alleen maar over Pokemon dus alle dieren die wij zelf een naam geven of een nieuwe naam geven mag hij doen.......en hoe verrassend dat worden dus Pokemon namen. Vind 't zelf wel leuk want je hoort ze eigenlijk niet
            sigpic

            Comment


            • #7
              grappig hoe mensen aan namen komen. ook wij hebben de pokemon tijd mee gemaakt, tijd geleden wel is waar. mijn zoon is ondertussen alweer 13.
              wel heel leuk bedacht.
              pipo spreekt voor zich natuurlijk, hij doet zijn naam wel eer aan. we hebben pipo nu +- 10 maanden maar het is elke dag genieten. wat zijn de caiques mafkezen.

              heb jij wel eens gehoord dat caiques kunnen praten? op you tube is niks te vinden. BB paco zegt alleen zijn naam.

              Comment


              • #8
                Ja hoor, Timmy van de buurvrouw kwebbelt kleine woordjes maar wel grappig, klinkt een beetje robotachtig en op youtube moet je dan even zoeken op 'blackheaded caique talking' komen ze tevoorschijn maar over 't algemeen zijn 't geen grote praters

                Hier voorbeeldje http://www.youtube.com/watch?v=ogExQjL8P9Y
                sigpic

                Comment


                • #9
                  hey ik heb net je website gezien, altans de foto's. echt te gek ik heb 1 nadeel mijn engels is niet zo goed dat ik het lezen kan. kan de site ook naar nederlands vertaald worden?

                  de foto's zijn prachtig. zijn dat echt al jou papegaaien??

                  Comment


                  • #10
                    ja bofkont ben ik he!! Alleen 'esthers birds' zijn uiteraard van mij, als je google.translate aanzet kun je de vertaling lezen, dit zijn dan wel beetje kromme zinnen maar hij doet 't wel, de strekking is duidelijk.

                    Dit is overigens de blog, de website www.ikbengeenhuisdier.nl is volledig in 't nederlands, daar staan ook handige weetjes en tips op. Het is voornamelijk over kaketoes maar veel items gelden voor alle papegaaien
                    sigpic

                    Comment


                    • #11
                      ikbengeenhuisdier heb ik ook net zitten lezen en echt top. ik dacht dat ik al het eea wist. het is wel jammer dat op dit caique forum zo weinig mensen actief zijn. ben dan ook lid geworden ivm voeding voor mijn vogels.

                      Comment


                      • #12
                        kan ik jou ook vragen wat je je vogels te eten geeft. pipo en paco krijgen voer van Dennis uit Den ilp, Avi-plus voermix en groente en fruitmix.
                        uiteraard verse groente en fruit.

                        Comment


                        • #13
                          Dank je wel, leuk dat je er iets aan hebt. Dit is overigens niet echt een rustig forum hoor, specifiek 't caiqueforum is niet echt druk zijn gewoon niet zoveel mensen met een caique. Als je het forum verder doorleest zul je meer interessante topics tegenkomen. Ook gezellig om af en toe langs te komen in de chatbox, daar kun je ook direct vragen stellen aan andere papegaaien eigenaren

                          Voor wat betreft de voeding dat heb ik hier in dit topic http://www.grijsje.nl/voeding-grijze...tml#post263664 verteld.

                          Maar ik moet daar aan toevoegen ik ben veel tijd per dag kwijt met voeren, het bereiden etc. heb je dat er niet voor over kun je wellicht overwegen om voornamelijk pellets te geven. Let erop dat een caique van nature veel 'nat' voer dus fruit etc. eet voor hun is dat zeker onmisbaar in hun dieet. Verder staan er op onze site suggesties voor kookpotjes, kiemzaden en zijn er een aantal recepten te vinden van Carla Bierman die binnenkort een kookboekje voor papegaaien gaat uitbrengen.

                          http://ikbengeenhuisdier.nl/voeding.html
                          sigpic

                          Comment


                          • #14
                            oke bedankt voor de tips. ik reageer een beetje laat, ben dan ook de rest van de middag/avond met de gaaitjes bezig geweest (:P)

                            nogmaals bedankt......

                            laterzz

                            Comment


                            • #15
                              Geen probleem gewoon blijven vragen
                              sigpic

                              Comment

                              Ads onder in topics

                              Collapse
                              Working...
                              X