Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Doe ik dit goed? (Douchen/wassen)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Doe ik dit goed? (Douchen/wassen)

    Hoi,

    ik wil mijn agapornis vandaag voor de eerste keer wassen / laten douchen.
    Graag zou ik de volgende willen weten:

    - Mag mijn aga mee in de douche? (Het word warm en vochting binnen, maakt dat uit?)
    - Maakt het uit hoe lang de vogel maximaal mag wassen / douchen?
    - Is het erg als de aga erg nat word?
    - Na het douchen, wat hoor ik dan te doen? (Dus gewoon in zijn kooi laten, zonder drogen of drogen of in een handdoek laten slapen / drogen?)

    ...En ik heb nog iets. Mijn vogel heeft op de bovenkant van zijn hoofd wat haartjes aan elkaar geplakt door iets wits.
    Ik denk dat het gedroogd poep is, want als ik goed met me nagels langzaam overheen ga, gaat het weg. Hoe kan ik dit
    het beste schoonmaken i.p.v. aan zijn hoofd te trekken?

    Kunnen jullie mij antwoorden geven hierop?
    De vragen kunnen best stom zijn.

    Hebben jullie meer tips voor mij over het douchen om te voorkomen dat hij ziek word?

    Alvast bedankt!

    M.v.g,

    Ihsan


  • #2
    badderd je vogel helemaal niet? hangt er geen bad(je) in de kooi?
    zoniet,begin daar dan mee...aga gaat vanzelf opzoek..
    Je aga mee de douche in kan altijd..maar bouw dit rustig op met of zonder kooi..afhankelijk hoe tam je aga is.
    Begin met korte tijd erin,en bouw dit langzaam op.
    ene aga gaat letterlijk onder de douche..andere wil alleen chille op een rustig plekje..in of uit de kooi...

    Mijn aga's neem ik paar week de douche mee in..zet ik dan op handdoek rek...afzuiging op 1 laten..zelf lekker douche...aga's genieten dan van de stoom/warmte.daarna zet ik ze op een plekje in woonkamer waarna ze zichzelf beetje verzorgen en soms nog een duik in bad nemen wat ik kooi hangt..

    zomers als lekker weer is neem ik de kooi altijd mee naar buiten en heb ik zo drukpomp-plantenspuite..met fijne nevel spuit ik dan richting de kooi..vinden ze prachting.
    Maar let op bouw ik dit langzaam op zodat je geen angst op wekt..

    Met vieze vacht...ja heb ik hier ook weleens..ik pak de aga dan en maak schoon met wat water en handjes of doekje...maar weet niet hoe tam jou aga is. Mijn aga's zijn super tam maar echt volledig vastpakken vinden ze nooit zo leuk...opgegeven moment geven ze zich wel 'over'

    Groetjes en suc6

    Comment


    • #3
      Douchen

      Hoi,

      Mijn Keesie gaat vrij vaak mee onder de douche.. Ik heb een badje in zijn kooitje hangen maar daar drinkt hij alleen maar uit.. Keesie is erg tam.. Heb een handdoek over de radiator hangen (verwarming natuurlijk uit!!) met wat speeltjes.. Maar vaak komt Keesie zelf aangevlogen en gaat dan boven op de douchekop zitten en probeert dan water te drinken.. Dan komt hij op mijn schouder zitten en gaat lekker onder de douche.. (hij wilt graag de straal over zich heen, deze staat dan wel op zacht!).. En ik douche zelf altijd erg heet, maar als keesie mee gaat dan zet ik hem gewoon kouder.. En als Keesie er genoeg van heeft, wat vaak wel even duurt.. Dan gaat hij in de "vliegstand" Let wel op, vogeltjes kunnen niet zo goed vliegen als ze nat zijn! Ik merk dus dan dat Keesie weg wil en dan zet ik hem zelf op de handdoek bij zijn speeltjes, dan gaat hij zichzelf lekker verzorgen en met zijn speeltjes spelen.. En soms komt hij dan nog wel een paar keer op mijn schouder.. Of Kees gaat zodra het douchen afgelopen is, nog even bij de kraan spelen.. Kees vind een badje leuk, maar niet in zijn kooi, hij gebruikt dit dan echt als drinkwater.. En buiten de kooi baddert hij ook wel, alleen ja, het is natuurlijk ook wel veeeel spannender als het water uit een kraan komt of uit een douchekop.. En het is erg grappig om te zien.. Maar nogmaals mijn Keesie is erg tam..

      Het wit op zijn hoofdje kan zijn, dat je vogeltje gepoept heeft op bijvoorbeeld een stok, en dat je vogeltje zijn hoofdje over het stokje heeft gewreven, waardoor het poepje/plasje nu op zijn hoofd zit.. Inderdaad gewoon even met wat water er af halen..

      Succes!
      Groetjes,

      Suzanne

      Keesie & Fleurtje

      Comment


      • #4
        Hier gaan de agaatjes ook regelmatig mee onder de douche. Maar wel 's morgens, zodat ze niet nat of vochtig gaan slapen.
        Laat ze lekker buiten de kooi "opdrogen', dat opdrogen doen ze zelf, maak ze event wel druppelvrij met een handdoek, en zo blijft de kooi schoner.
        In een handdoek laten slapen is heel gevaarlijk! Ze zijn nat, de handdoek wordt vochtig, dan laat je ze vochtig slapen en dan is de kans op kou vatten heel groot!
        Neem je aga pas mee onder de douche als ie volledig in zijn verenpakje zit! Dus nog geen kuiken van 4 weken meenemen. Kleddernat worden is niet erg, maar help de eerste keer maar met opdrogen door met wat keukenpapier droog te deppen.

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse
        Working...
        X