Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bijtende agapornis iemand tips? Advies?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Bijtende agapornis iemand tips? Advies?

    k heb een agapornis (popje) ze is 1 jaar nu.
    Ze is heel tam lief en leuk en houd van knuffelen alleen heb ik een probleem.
    Soms begint ze uit het niet opeens te bijten als ik dan me hand naar haar toe steek dan bijt ze en ook echt hard zodra ik haar vast heb dam pak ik haar kop of snavel vast en dan stopt ze met bijten lijkt wel alsof ze zich overgeeft! Mjah het vastpakken duurt wel ff en is ook pijnlijk.
    Ik heb van alles geprobeerd: nee roepen, terug de kooi in, haar snavel vastpakken, tikje op haar kopje of snavel. maar niks lijkt te helpen, ik heb het vermoeden dat ze denkt dat het een spelletje is want ze probeert steeds in me vinger te happen en paar min later is ze weer super lief. Zou een strafkooi helpen? Of iets anders? Weet iemand een oplossing voor me of wrm ze dit gedrag vertoont?

  • #2
    Ik heb mijn agapornis van super lieve mensen, toen ze nog een kleintje was van 6 weken. Ze was ook heel lief. Toen hadden ze gezegd (ze bedoelden het goed, waarschijnlijk onwetendheid) dat ik een strafdoos moest gebruiken wanneer ze bijt.. Mijn tip aan jou: nooit een strafdoos gebruiken. Dit werkt averechts. Gelukkig ben ik er ook snel mee gestopt.
    Een agapornis reageert op jouw gedrag en handeling.
    Wat ik nu doe, is met haar trainen en alleen positief gedrag belonen. Ik merk dat ze iig een heel stuk minder bijt. Hoop dat je hier iets aan hebt.

    Comment


    • #3
      Goedemiddag, ik heb ongeveer hetzelfde gehad met mijn grasparkiet. Die was net iets te oud toen ik hem kocht waardoor het tam worden lastig was en hij continue in mijn vingers hing. Na 2,5 jaar werd mij aangeraden om het boekje 'Gek van mijn vogel' van Bonnie Talsma eens te lezen. Ik ben toen anders met hem omgegaan en dat heeft heel erg geholpen. Wellicht is het boekje voor jou ook geschikt. Het is geschreven voor alle kromsnavels. Je kunt het overal kopen Succes!

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse
      Working...
      X