Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

broeds?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • broeds?

    Hallo allemaal,

    Ik zal eerst even een korte introductie geven over mijn 2 agaporniden. (zie foto) De witte heet rico en de gele heet woody! Ze zijn beide 20 weken oud en ik heb ze nu 12 weken. Ze komen uit hetzelfde nest en zijn met de hand opgefokt, dus toen wij ze kregen waren ze redelijk handtam, we konden ze gewoon pakken en dan bleven ze zitten. Ze zijn dus vanaf hun geboorte altijd al bij elkaar geweest. Het zijn geweldige beessies en ze kletsen samen heel wat af.

    Toen ze 15 weken oud waren, werd rico plotseling ziek. 's ochtends reageerde hij nog goed en was hij actief, maar einde middag wilde hij alleen maar slapen en was hij heel stil, woody zag er nog prima uit. Die zelfde middag zijn we nog naar een vogelarts geweest en die heeft ons gelijk antibiotica gegeven voor papegaaienziekte en na 2 weken waren ze weer helemaal de oude.

    Nadat ze beide die antibiotica kuur hebben gekregen zijn het echte slopers en ontdekkers geworden. Ze willen aan alles knagen, lopen en vliegen door heel het huis en ze zijn gaan bijten in oren en andere makkelijk te pakken velletjes. Ze bijten ook in elkaars voeten en we hebben een beetje het idee dat woody de dominantste van het stel is. Sinds een paar weken zijn ze beide ook actief gaan graven, zowel op de bodem als in hun voerbak. We weten het geslacht niet van de vogels maar toch hebben we het idee dat woody het vrouwtje zou kunnen zijn en rico het mannetje of dat het allebij 2 vrouwtjes zijn, want ze kunnen nog wel eens bek vechten.

    Ik vroeg me af of dit gedrag normaal is voor deze leeftijd of dat ze misschien broeds zijn of last hebben van hormonen.
    Bijgevoegde Bestanden

  • #2
    Broeds denk ik nog niet perse maar hormonen zou goed kunnen. Als ze uit hetzelfde nest komen dan wil je geen kuikens krijgen. En waaraan denk je te zien dat de een een man en de ander een pop is?
    Vind het trouwens een slechte zaak dat er nog steeds handopfok vogels verkocht worden en dat de consument nog niet weet dat dat niet mag.. Hierdoor wordt het alleen maar in stand gehouden.
    Als Rico daadwerkelijk de papegaaienziekte heeft gehad dan zou jezelf moeten laten testen en Woody ook. Het is namelijk een besmettelijke ziekte en niet alleen voor vogels.
    Kiwi & Pip Nappie & Loki
    ~ Rip Pluk ~

    Comment


    • #3
      Oorspronkelijk geplaatst door kiwivogeltje Bekijk Berichten
      Broeds denk ik nog niet perse maar hormonen zou goed kunnen. Als ze uit hetzelfde nest komen dan wil je geen kuikens krijgen. En waaraan denk je te zien dat de een een man en de ander een pop is?
      Woody is een stuk groter dan rico. Bij de fokker was ook een vrouwtje en een mannetje uit een vorig nestje, en bij dit setje was het vrouwtje ook een stuk groter dan het mannetje. En woody was vanaf het begin al snel dominant in als eerst eten, graag op het hoofd zitten, dus vandaar.

      Comment


      • #4
        Hmm ik vind dat dat nog niet veel zegt. Pip is een man (dna getest) en is groter dan Kiwi. Nappie en Loki zijn beide ongeveer even groot en Nappie is een pop. Ook in het begin als ze nog niet geslachtsrijp zijn hoeft het gedrag nog niet zoveel te zeggen. Daarnaast is er bij mannen onder elkaar vaak ook 1 die dominanter is. Als je het echt 100% zeker zou willen weten moet je DNA testen. Of wanneer de pop eieren legt kun je er zeker van zijn dat het een pop is, maar sommige popjes leggen nooit een ei dus dan weet je nog niet veel.
        Kiwi & Pip Nappie & Loki
        ~ Rip Pluk ~

        Comment


        • #5
          Het is nog veel te vroeg om het zo te kunnen zeggen wie man of pop is of wat ze zijn.
          Met DNA test kan dat wel vermits ze goed zijn uitgevoerd.Want daar maakt men ook wel eens een fout.
          Agapornidenkweker.
          BVA1472
          www.agatoon.jouwweb.nl

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse
          Working...
          X