Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Sinterklaas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Sinterklaas

    Sinterklaas is lief geweest voor onze Frits. In de zak zaten niet alleen cadeau's voor mijn vrouw, kinderen en mij maar ook nog 2 voor onze Aga.
    Een nieuwe speeltje voor in de kooi en een door Sint zelf gemaakt slaaptentje. Gisteren erin gehangen. Toen moest Frits er nog niets van weten. Maar vandaag wel. Een foto maken van een slapende Frits lukt natuurlijk niet want de oogjes gaan direct open zodra je er in de buurt komt maar toch:



    Gemaakt van lekker warm dubbellaags Fleece. Dat heb ik tot een tunnel gestikt met daarin 3 plaatjes Lexan. De uiteindes voorzien van klittenband en wat oogjes om te monteren aan de kooi. Maar met het klittenband gaat het blijkbaar ook goed. Een vermoedelijk aangenaam warm tentje dus.

    Maar wat een verschil is het tussen een grasparkiet en een Agapornis. We hebben Frits nu een maand. Het diertje raakt zichtbaar meer gewend. Ze (vermoedelijk een popje) fluit steeds meer, is zeer actief met de speeltjes in de kooi de laatste dagen, ze komt graag naar me toe vliegen (voor zover dat gaat met gekortwiekte vleugeltjes maar ze presteert het toch om 1,5 à 2 meter te overbruggen, wat genoeg is om mij te bereiken), wordt voorzichtiger met mijn lippen, handen, oogleden, neus, etc. (wel moet ze nog leren om te gaan met de overige gezinsleden die toch wat huiveriger zijn voor die forsere snavel in vergelijking met parkieten).

    Wat me ook is opgevallen is dat de flatsen van Agapornisjes toch wel behoorlijk anders is in vergelijking met de uitwerpselen van grasjes. Frits heeft inmiddels ook de bijnaam 'Flats'.

    Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt met Frits. Maar duidelijk is wel dat Aga's ook leuke diertjes zijn maar toch wel behoorlijk anders van grasjes.
    Bijgevoegde Bestanden

  • #2
    Leuk zeg !!!

    (vraagje, ik heb eens een topic gemaakt met knutsel ideeen, zou ik deze erbij mogen zetten?)
    Chester en Samba
    Yoda en Navy

    Comment


    • #3
      Super leuk cadeautje voor je aga! Verder hebben mijn aga's niet echt flatsen maar drolletjes, misschien ligt het aan het voer dat je geeft?
      Kiwi & Pip Nappie & Loki
      ~ Rip Pluk ~

      Comment


      • #4
        Oorspronkelijk geplaatst door arasevera Bekijk Berichten
        Leuk zeg !!!

        (vraagje, ik heb eens een topic gemaakt met knutsel ideeen, zou ik deze erbij mogen zetten?)
        Ja hoor. Niet mijn idee overigens, ik heb het gezien op Youtube waarbij ze karton gebruikten voor stevigheid en een oude sok voor bekleden. Ik heb het dus wel wat anders aangepakt met andere materialen maar het idee blijft hetzelfde.
        Youtube
        Oorspronkelijk geplaatst door kiwivogeltje Bekijk Berichten
        Super leuk cadeautje voor je aga! Verder hebben mijn aga's niet echt flatsen maar drolletjes, misschien ligt het aan het voer dat je geeft?
        Zou kunnen. We hadden net en enorme zak grasparkietenvoer gekocht toen onze parkiet overleed. Omdat het voer wel aardig lijkt op dat van Aga's, alleen wat fijner is, gebruik ik dat eerst op waarbij ik nog wel zonnebloempitten erbij heb gedaan; in ongeveer dezelfde verhouding ligt het in de dierenwinkel. Verder doe ik ook altijd eikrachtvoer (geel spul) en wat andere soorten zaadjes van Vitakraft erbij.

        Enig idee welke van deze dingen de oorzaak is?

        Comment


        • #5
          Als mijn aga's hier een dag wat meer zaadjes eten zijn hun poepjes ook dunner en toen ze nog helemaal op zaadjes zaten waren ze "flatseriger". Mijn aga's zitten nu op pellets en nu hebben ze dat dus niet meer. Maar het kan ook zijn dat ze gewoon wat meer water drinken. Het is waarschijnlijk ook helemaal niet ernstig of een probleem, alleen wat moeilijker opruimen denk ik
          Kiwi & Pip Nappie & Loki
          ~ Rip Pluk ~

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse
          Working...
          X