Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Zijn agapornissen jalours?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Zijn agapornissen jalours?

    Ik heb drie Agapornissen. Twee vormen een koppel en zitten samen in een kooi. De ander had ik al eerder en zit apart in een kooi. De gene die apart in de kooi zit is een grijze agapornis. Sorry, ik heb geen flauw idee wat voor soort het is en kan mij eigenlijk ook niet zo veel schelen. De grijze zocht veel toenadering tot mij. Dat begrijp ik wel want hij of zij is wel in zijn uppie. Natuurlijk heb ik geprobeerd om het stel bij elkaar te zetten. Helaas loopt dat uit op een grote vechtpartij. Ook als ik ze samen in de huiskamer los laat. Jammer.

    De grijze gaat (de twee anderen zijn een gewone groene met rode kop en een prachtige gele pop) vreemd gedrag en agresief gedrag naar ons vertonen. Als hij in zijn kooi zit dan kunnen we hem gewoon op zijn kopje krabbelen. Maar zodra hij buiten de kooi is veranderd hij in een behoorlijk agresief vogeltje. Ik begrijp er niks van daar hij eerst lekker bij mij kwam zitten en zich gewillig op zijn kopje liet krabbelen.
    Nu vliegt hij direct door naar een plekje op de kast waar hij aan het behang kan vreten. Dat vinden wij natuurlijk niet zo'n goed idee en hebben daar maatregelen tegen genomen zodat hij niet meer op dat plekje kan komen.
    Daar is hij niet echt blij mee en is daar ook behoorlijk van gefrustreerd.

    Hij kan het waarschijnlijk ook niet hebben dat als de groene rondvliegt ook dit vogeltje bij mij komt zitten.
    Momenteel is de grijze niet handelbaar meer en moeten we hem nootgedwongen in de kooi laten zitten daar hij ons aanstukken bijt.

    We zullen best wel iets fout doen. Maar wat? Ik wil het aanhankelijke en lieve vogeltje terug en geen killertweet. Heeft het iets met jalouzie te maken?
    Kortom wie kan ons hier iets zinnigs over vertellen?

  • #2
    Ik denk dat een aga die alleen zit best kan (mits genoeg aandacht van de verzorger) maar wanneer er ook nog een koppeltje zit voelt ie zich misschien wel erg alleen.
    Het zijn lovebirds en ik zou zelf niet 1 alleen willen plaatsen.
    Wanneer je aga zo bijt denk ik dat het een pop is en die tolereert waarschijnlijk geen andere pop in de buurt en misschien ook geen man die te opdringerig is.
    Ik weet niet of je dit gedrag jaloers kunt noemen maar eerder frustratie.
    Die van mij zat in een kooi die te klein was en dat frustreerde ook maar toen er ook nog 2 jonge aga's bij kwamen in een andere kooi toen werd ze nog meer gefrustreerd.
    Nu kunnen ze het in de grote kooi prima vinden met z'n 4en, maar met z'n 3en had ik het niet aangedurfd.

    Comment


    • #3
      Ik begrijp het. Maar ik ben bang om er weer een aga bij te kopen en er bij te zetten. Die gekke vogels hebben ook nog eens de neiging om hun terretorium te verdedigen. Ik ben bang dat de nieuwe door de grijze (Tweety) aan gort gebeten wordt.
      Ik noem ze wel eens gekscherend "geestelijk gestoorde vogels".

      De grijze zit weer in de kooi en we kunnen weer gewoon zijn koppie krabbelen.
      We hebben besloten om hem even een paar dagen in de kooi te laten.

      Het vervelende is dat die vogels elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Als de grijze bij mij zit dan moet de groene ook en andersom. Het wordt toch weer knokken.

      Overigens de gele zoekt geen enkele toenadering tot wie dan ook. laat alleen de groene toe en heeft in een half jaar al meer dan 25 eieren gelegd. Momenteel ligt ze er op 5. Ze is niet echt een goede moeder want ze laat ze ook alleen om even lekker rond te vliegen.
      Ik wil er niet mee broeden en de eieren zijn niet bevrucht en komen niet uit. Als ze er veel af is haal ik ze weg. Maar dat duurd wel een weekje of zo.

      Comment


      • #4
        over het eerste gedeelte kan k je geen advies geven, heb daar geen ervaring mee, ik zelf heb hier 3 aga's in 1 kooi, moeder met 2 kids van anderhalf jaar, vooralsnog gaat het prima, zolang ze maar genoeg ruimte in de kooi hebben en de vogeltjes weten tot nog toe nog steeds hun plaats zeg maar.

        over de eitjes, weet je zeker dat je 1 man en 1 pop hebt?
        Dat ze niet allebei de eitjes leggen?
        een vogeltje gaat er wel eens af ja, om te eten en vleugels te strekken daar is niks mis mee.
        zolang jij de eitjes weg blijft halen , blijft zij leggen.
        dus laat ze liggen, als je geen nestje wilt dan verwissel je ze voor nep eitjes, gewoon te koop in de dieren winkel, leg je er een stuk of 5 neer, laat haar er op broeden op haar manier, na een dag of 25 haal je ze weg,.of eerder als ze geen intresse meer toont.
        Heb je een broedhok hangen?
        Zoja, haal dat ook weg, eventueel nestmateriaal weg, gewoon de dingen die stimuleren om eitjes te leggen weg halen.
        Als een vogeltje zoveel eitjes legt is dat erg slecht voor de gezondheid.

        en nogmaals, heb je geen 2 popjes? Dit vraag ik omdat het aantal eitjes erg groot is,of heb je al eens jongen ermee gehad?

        Comment


        • #5
          Bedankt voor je reactie. Ik weet zeker dat ik slechts een pop heb. Ik haal ze inderdaad weg als de pop de intresse verliest. Ik heb als bodembedekking houtsnippers. Daar maakt zij een kuitlje in. Verder heb ik geen nestelmateriaal in de kooi. Wel speeltjes. Daar kijkt zij niet naar om. Ik weet dat het slecht is voor de gezondheid van de pop om zoveel eieren te leggen. Ik heb het koppeltje gekregen van iemand die er niet meer voor kon zorgen.
          Daar heeft ze nog nooit een ei gelegd. Ik denk dat dit komt omdat er nu ook een derde in een andere kooi bij zit. We lijken met zijn allen wel een stelletje aga psychologen .
          Het feit is dat ik gewoon het beste voor die drie boeven wil.

          De grijze had ik samen met een ander jong beestje gekocht. Ik had mij laten verlijden tot het met de hand opfokken van dit beestje. Dat is helaas niet niet gelukt en bleef de grijze alleen achter. Ik had serieus gehoopt dat Tweetie gezelschap aan de twee anderen kreeg.
          Ik vind het heel vervelend dat dit niet lukt. Maar ik ben wel bang dat als ik een vierde er bij koop het voor de nieuwe vogel heel zwaar gaat worden.

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse
          Working...
          X