Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Tweede agapornis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Tweede agapornis

    Hey iedereen

    Ik heb een aantal vragen over het gedrag van mijn agas. Mijn agapornis fischeri (4 jaar) begon zich 2 weken geleden raar te gedragen. Hij begon zich namelijk te krabben aan zijn nek en borst. We dachten dat hij parasieten had en dus gingen we naar de dierenarts. Deze zei dat hij waarschijnlijk gefrustreerd was door het gebrek aan een partner. Dus besloten we een partner voor hem te zoeken.

    4 dagen geleden hebben we in een aparte kooi een agapornis fischeri (popje) naast hem gezet. Nu hebben mijn broer en ik het gevoel dat zijn gedrag een beetje is veranderd. Voor de tweede agapornis erbij kwam, was hij meer opgewekt. Hij is redelijk tam ( komt op ons hand, laat zich aaien, geeft veel kusjes, maar soms wel bang van vingers,...). Hij doet dit nog steeds als hij buiten zijn kooi komt, maar eenmaal binnen zijn kooi is hij veel rustiger... Nu vragen we ons af of dit normaal is omdat hij moet wennen aan het tweede vogeltje? Of is het mogelijk dat hij soort van 'jaloers' is (hij is namelijk erg gewend aan ons)?

    Het lijkt ook dat hij niet zo veel interesse toont aan haar. Hij gaat veel achter zijn spiegeltje (deed dit vroeger ook altijd als hij alleen was/een tijdje geen aandacht kreeg). Soms gaat hij wel eens naast haar kooitje staan en geven ze antwoord aan elkaar. Het popje lijkt wel te wennen en probeert soms aandacht te trekken van hem door naast zijn kooi te staan en met haar snavel door het tralies heen en weer te bewegen. Soms negeert hij dit gewoon en blijft hij achter zijn spiegeltje... Is het een goed idee om zijn spiegeltje weg te halen uit zijn kooi zodat ze elkaar beter leren kennen of is het beter om het toch te laten hangen in zijn kooi?

    Als we hem uit zijn kooi halen wilt hij wel naar haar kooi en geeft hij ook meer aandacht aan haar (praat met haar, probeert naar haar kooi te gaan maar we houden hem tegen omdat we bang zijn dat ze misschien kunnen vechten want ze kennen elkaar nog niet zo goed (?)). Mijn laatste vraag is of het goed is om het mannetje af en toe uit zijn kooi te laten? Hij is het namelijk niet gewend om een hele dag in zijn kooi te blijven... Het popje laten we sowieso 7-8 dagen in haar kooi zodat ze eraan went en later beide in hetzelfde kooi.

    Dit is de eerste keer dat we een tweede agapornis in huis halen dus hebben we hier niet veel ervaring mee... We zouden zeker niet willen dat ze triestig worden want we houden erg veel van hen.

    Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!!

  • #2
    Eerlijk gezegd vind ik het vreemd dat zichzelf krabben wordt gezien als frustratie van het niet hebben van een soortgenootje.
    Ben je bij een dierenarts geweest of bij een vogelarts? Een dierenarts weet nl niet zoveel van agaatjes.
    Een agaatje dat jarenlang alleen is geweest went vaak moeizaam aan een ander soortgenootje, ze zijn vaak een beetje hun sociale vaardigheden kwijt zeg maar. Soms duurt het aan elkaar wennen erg lang. Soms worden ze erg jaloers op de nieuwe, en geef ze eens ongelijk, zo'n indringer in hun huis, bij hun spullen, bij hun baasje.
    Ik zou het mannetje er wel gewoon uithalen hoor. is toch sneu als hij er ineens niet uit mag. Maar laat hem maar niet op de kooi van de nieuwe klimmen. Beter is om ze beide buiten de kooi aan elkaar te laten wennen.
    maar ik heb er een hard hoofd in dat het krabben is veroorzaakt door de wens aan een partner.

    Comment


    • #3
      Bedankt voor je antwoord!

      Wat zou het krabben dan betekenen volgens jou? Hij doet het nog wel af en toe maar wel minder... We zijn bezorgd voor ons vogeltje en hopen dat we niets fouts hebben gedaan... Ik heb ondertussen ook zijn spiegeltje weggehaald en ze lijken nu meer met elkaar te communiceren

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse
      Working...
      X