Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Naam geven

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Naam geven

    Hallo

    Ik wil al een tijdje een vogeltje, eigenlijk dacht ik aan een parkiet omdat ik die vroeger al heb gehad en leuke vogels vindt. Maar iemand moet haar agapornis, vanwege allergie, weg doen. Eerst heeft hij een tijdje bij mijn zus gewoond maar haar kat is een beetje te gek op het vogeltje en nu gaat hij naar mij.
    Toen ik mijn parkieten had heb ik een paar maanden een agapornis te logeren gehad. Maar die mocht toen niet los vliegen en misschien dat hij daarom ook niet echt leuk was. Waarschijnlijk had ik hem toen helemaal verkeerd verzorgd. Ik heb me ondertussen wel wat ingelezen over deze vogels en dat gaat nu niet gebeuren, het lijkt me super leuk en gezellige vogeltjes.
    Ik weet dat hij hand tam is maar echt heel veel meer weet ik niet. Heb geen idee of hij al iets van trucjes kan of zo. Hij is nu 10 maanden oud en mijn vraag is eigenlijk: Luistert zo'n vogel naar zijn naam en is hij op die leeftijd al aan zijn naam gewend? Of kan ik hem best wel een andere naam geven?

    Groetjes,
    Walker (nee, ik ga hem geen Johnnie noemen)

  • #2
    Hoi Walker,

    Ja hoor mijn ervaring zegt van wel...dus als het vogeltje al een naam heeft zou ik die niet veranderen.
    leerde hier reeds veel, sta open voor elke reactie, wil blijven leren!

    Comment


    • #3
      een vogel luistert meestal heel goed naar zijn naam.
      als je hem een andere naam wilt geven zal hij daar wel aan moeten wennen
      je moet de naam ook vaak zeggen tegen hem

      Comment


      • #4
        Je kan hem best een andere naam geven, maar het vogeltje zal er zeker aan moeten wennen en pas na lange tijd op zijn nieuwe naam gaan reageren en het herkennen als zijn naam.

        Succes!
        Liefs Charlotte, Kyra, Citroen, Chicka en Melbourne
        Volg de blog over mijn dieren: http://kyracitroen.blogspot.nl/

        Comment


        • #5
          Hartelijk bedankt voor de reacties.
          Ondertussen heb ik hem toch een andere naam gegeven. Heb hem steeds zodra ik thuis kwam van het werk meteen uit zijn kooi gehaald en veel aandacht gegeven en heel veel zijn nieuwe naam gezegd. En vanmorgen had ik voor het eerst al het idee dat hij erop reageerde. Hij was druk bezig iets te slopen en toen ik zijn naam riep keek hij op deed een paar stapjes, om vervolgens weer verder te gaan met zijn sloopwerkzaamheden. Nu weet ik nog niet of het echt een reactie op zijn naam was of dat hij meer op mijn stem reageerde.
          Hij gaat nu verder door het leven als Pichi, zag dat woord op internet en vond het wel een leuke. Later heb ik gekeken wat het betekend en een pichi is een argentijns soort van een dwerggordeldier haha dus mijn dwergpapegaai is voortaan een dwerggordeldier, gelukkig begrijpt hij dat dan weer niet.

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse
          Working...
          X