Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Angst

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Angst

    Hoihoi!

    Een week geleden heb ik twee agaporniden aangeschaft. Ze zijn nu al ontzettend aan elkaar gehecht! Ik zit nu met het volgende:

    Aangezien ik geen ervaring heb met agaporniden, heb ik ervoor gekozen om er twee te nemen die allebij met de hand zijn gevoerd en opgegroeid. Ze zijn nu ongeveer 7 weken oud. Probleem is dat ze allebij ontzettend bang voor mij zijn. Ze staan in een mooie grote kooi op mijn bureau waar ik vaak aan zit te studeren, en ik merk dat als ik er lang aan zit dat ze ook wat meer hun eigen ding gaan doen, maar ze blijven me hoe dan ook in het oog houden. Ik weet dat ze moeten wennen, maar hebben we het dan over een paar dagen/weken/maanden?
    Ik ben het meeste bang dat ze mij met iets negatiefs gaan associeren, waardoor ze altijd bang voor me zullen blijven. Verder ben ik ook bang dat als ik nu niets onderneem, ze alleen maar banger worden wat ik zonde vind aangezien ze dus met de hand vroeger zijn gevoerd. Ik kan ze, met grote paniek bij hen, oppakken en op mijn schouder zetten. Zolang ze maar met zijn tweeën zitten.

    Ik zou ze graag leren om zelf op mijn hand te stappen, zodat ik ze naar mijn schouder zelf kan zetten. Ik wil graag dat ze mij met iets positiefst associeren en ook dat ze uit mijn hand gaan eten, maar hoe pak ik dit aan?

    Ik hoop dat iemand me kan helpen, en alle tips zijn welkom!

  • #2
    Oorspronkelijk geplaatst door Celine Bekijk Berichten
    Aangezien ik geen ervaring heb met agaporniden, heb ik ervoor gekozen om er twee te nemen die allebij met de hand zijn gevoerd en opgegroeid. Ze zijn nu ongeveer 7 weken oud.

    Ik hoop dat iemand me kan helpen, en alle tips zijn welkom!
    Hoi Celine,

    Ten eerste is het altijd handig om je eerst te verdiepen in het desbetreffende beestje wat je wilt aanschaffen, agaporniden hebben veel aandacht nodig. Je zegt dat ze met de hand zijn opgevoed, en nu ongeveer 7 weken oud zijn! Eten ze al zelfstandig dan?? Want als zij dit niet voldoende doen, betekent dit dat je ze nog bij moet voeden met papvoeding! Het heeft tijd nodig, blijf vooral veel tegen ze praten, doe af en toe je hand in de kooi maar beweeg deze niet! dan zullen ze leren dat een hand, niet eng is, want het doet hun niks.. ze zijn pas 7 weken dus verwacht ook niet teveel, ze moeten nog ontdekken. eigenlijk zijn het nog kuikens,. hoelang heb je ze ondertussen al? en mag ik vragen waar je ze gekocht hebt?

    groet, suzanne en keesie en fleurtje
    Groetjes,

    Suzanne

    Keesie & Fleurtje

    Comment


    • #3
      Ohnee ik denk dat u me een beetje verkeerd begrijpt!
      Ik heb me er ook in verdiept en weet dat ik ze veel aandacht en liefde moet geven! Ik ben ontzettend gesteld op mijn beestjes!
      Een vriend van mij heeft een dierenspeciaalzaak die alleen vogeltjes heeft die van erkende kwekers komen! Hij neemt ze pas over als ze zelfstandig kunnen eten!
      Ik voer ze nu gemengd zaad en daarbij ook trosgierst, en dat gaat allemaal prima!
      Waar het mij om gaat is dat er geen echte tijddefinitie word gegeven als er gezegd het heeft tijd nodig. Ik ben bang dat als ik ze teveel met rust laat dat het ten koste gaat van hun handtamme opvoeding, maar als ik er teveel mee doen ben ik bang dat ze bang voor me blijven. Ik laat ze nu al de hele week met rust, zet af en toe de kooi aan de bovenkant op zodat ze een beetje op verkenning kunnen. Verder praat ik tegen ze en speel vaak bosgeluiden of vogelgeluiden zachtjes naast ze af.
      Maar bedankt en ik zal beginnen met gewoon rustig me hand in de kooi te steken!

      Comment


      • #4
        Excuus dan denk ik dat ik het inderdaad verkeerd heb opgevat. Dank voor de terechtwijzing. Ze zijn pas 7 weken, er kan geen tijd genoemd worden omdat dat per aga verschilt. Ik zou aanraden ze zo veel mogelijk aandacht te geven. in de handen nemen, op de schouder is een dominante plek. Dus dat is juist niet goed. zet eerst de één op je platte hand en hou hem tegen je wang aan, probeer kusjes te geven.. zo raken ze vertrouwder.. dus probeer eerst de ene aga 10 minuten en daarna de andere. en steeds wat langer als ze dan gewend zijn aan je hand kun je proberen ze af en toe te aaien. mijn Aga is erg tam., gaat mee douchen ect. maar vind het niks om geaaid te worden, wel vind hij het super om te knuffelen met mijn neus haha.. vooral na het douchen. lekker afdrogen! geef nooit als correctie een tik! daar schrikken ze van en werkt averechts! dan worden ze bang van je handen. probeer het even een paar dagen. en probeer ze omste beurt.. je kunt ook gebruik maken van een klikker. dan zodra ze iets goeds doen geef je een klikje en geef je een (bijvoorbeeld) zonnepit.. als beloning. probeer eerst een ze in de platte hand te houden, tegen ze praten, steeds dichterbij je gezicht te houden en kusjes te geven. ze zullen vanzelf op de schouder gaan, dat is geen probleem, maar leer het hun nu nog niet aan. het is de dominante plek. (op dezelfde hoogte)..

        Ben benieuwd hoe het gaat.!

        Groet!
        Groetjes,

        Suzanne

        Keesie & Fleurtje

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse
        Working...
        X