Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agapornis met trauma! HELP AUB :(

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Agapornis met trauma! HELP AUB :(

    Heeeey
    Ik heb sinds maart een agapornis gekocht bij 4Animals Waarbij stond Handtamme agaporniden.
    Ik naar de winkel om er 1 te kopen je kon kiezen uit 5 weekjes of 7 ik koos voor 7.
    Ten 1ste werd de vogel erg bruut opgepakt en zonder reden in de strafhouding op zijn rug gelegt?
    Ik heb de vogel genaamd peachie nu al uhhm 10 weken in mijn huis en er gebeurt iets heel vreemds de laatste tijd:
    Vroeger als je maar 1 x je hand liet zien dook hij heel erg bang weg en vluchte zijn hele kooi rond. Sinds 4 weekjes geleden is hij redelijk tam komt op je hoofd zitten op je schouder enz, Maar als je maar 1x je hand laat zien probeert ie te bijten of zijn leven er van af hangt? Is dit normaal voor een agapornis van 17 weekjes. ( er stond trouwens hand tam waar ik niks van snap) Maar ik denk dus dat hij een trauma aan handen heeft? Is dit mogenlijk? Zo ja heeft u enige tips hoe hij er van af komt??? Alvast erg bedankt

  • #2
    Uit ervaring weet ik dat het kan maar iets van lange adem en super veel geduld. Hier mijn tips;
    zet de kooi in je buurt of ga vlak bij de ingang van de kooi zitten. bv als je een boek leest of tv kijkt. Leg je hand in de opening en laat ze daar liggen zolang je dit volhoud, herhaal dit enkele dagen enkele malen per dag of ten minste op bepaalde tijdstippen. Aga's kunnen geen klok lezen maar voelen toch een soort van ritueel, rond de tijd dat ze uit de kooi mogen rond de tijd dat ze aandacht krijgen zullen ze meer roepen dan anders.

    Als je voelt dat hij/zij stilaan naar je handen toe wil komen, ga dan iets verder de kooi in en doe dit ook een tijdje tot je aga ook hier wat vertrouwd op reageert. Ga zo stap voor stap verder, garantie voor slagen is er niet maar het zou zeker moeten beteren.

    O ja als je er je hand helemaal in hebt kan je je hand openhouden en er iets lekkers in leggen zo bestaat de kans dat je schatje het uit je hand komt eten.

    Er zullen misschien nog andere tips komen maar deze kreeg ik toen ik met mijn aga's begon. Ook de tip om indien het echt moeilijk loopt de aga te kortwieken al is niet iedereen daar een voorstander van. Als dit echter goed gedaan word is het van korte duur en groeit het snel weer aan.

    succes
    leerde hier reeds veel, sta open voor elke reactie, wil blijven leren!

    Comment


    • #3
      lovebird,
      Ik denk dat Miss purpel gelijk heeft.
      Onze Jacob was 1 maand en deed precies het zelfde. Zo gauw je in de kooi kwam, hapte hij al. Dat gaat wel over als je veel tijd in de vogel stop.
      Wij moesten jacob met een stokje uit de kooi halen en gaven wat trostgiers uit de handen. Speelde samen op de grond met een pingpongballetje. Zo'n beestje is nog jong en beseft nog niet veel.
      Dus gewoon langzaam opbouwen, en ik heb het al vaker op dit forum gezegd maar het belangrijkste is dat de vogel weet dat de kooi zijn HUIS is, en dat hij daar veilig zit. Wil de vogel er niet uit, gewoon laten zitten. Ze zijn nieuwsgierig, dus vroeg of laat gaan ze er toch uit op ontdekking reis.
      Het kost dus geduld en inzet van je zelf

      Comment


      • #4
        Ik heb al verschillende dingen gehoord over 4 animals die niet echt positief zijn. Wat is dat voor toko?

        Comment


        • #5
          4 animails

          ik wordt bij 4animails goed geholpen en ze doen heel erg goed vind ik

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse
          Working...
          X