Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Het werken met wilde dieren blijft een risico

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Het werken met wilde dieren blijft een risico

    Voor u gelezen

    Gepubliceerd op donderdag 24 Dec 2009, 16:15 door Hans Camps in Dieren, Lifestyle, Natuur, Nieuws, Toerisme
    De orca-trainer van het Loro Parque op Tenerife, der 29-jarige Alexis Martinéz, is op 24 december 2009 overleden aan de gevolgen van een klap die hij kreeg toegediend door een orka tijdens de eerste trainingssessie van de dag in het Oraca Ocean-stadion. Tijdens het ongeval waren nog zeven ander trainers aanwezig, zo hebben bronnen binnen Loro Parque laten weten en die verdrinking noemen als de vermoedelijke doodsoorzaak. Als teken van rouw is de orca-show tijdelijk stopgezet.

    Alexis Martínez is onmiddellijk geholpen door het gespecialiseerde personeel van Loro Parque en door de medewerkers van de Servicio de Urgencias Canario (ambulancedienst) die direct zijn gekomen na een melding van 112.





    Oraca Ocean-stadion Loro Parque (Tenerife), (Archieffoto).

    Na hem gereanimeerd te hebben door middel van hartmassage is het slachtoffer met de ambulance overgebracht naar de Clinica Bell Vue, waar hij op de afdeling intensive-care is opgenomen. Men beschikt nog niet over het rapport van de patholoog anatoom. Maar het ziekenhuispersoneel wijt de dood hoogstwaarschijnlijk aan verdrinking, omdat de trainer enkele minuten onder water is verbleven en daardoor de reanimatiepogingen geen resultaat hebben opgeleverd.



    Orca-trainingsbassin Loro Parque (Tenerife) (Archieffoto).

    Het bericht heeft eens schok veroorzaakt bij het gehele personeel van Loro Parque en als teken van rouw is de orca-show tijdelijk stopgezet. Volgens dezelfde bronnen was de 29-jarige Alexis Martínez een uitstekende en ervaren trainer, die sinds 2004 in dienst was van Loro Parque als bijzonder gewaardeerd medewerker.


    Ik heb deze trainer persoonlijk aan het werk gezien. Triest dat het zo moet aflopen.

    Henk

  • #2
    Ik heb bij Loro Parque stage gelopen 2 weken na het ongeluk, de trainers waren nog steeds erg aangedaan door dit ongeluk, maar dat is het risico van het vak, ze kiezen ervoor om met deze geweldige dieren te werken!

    Ik ben wel van mening dat de "orka" trainers bij Loro Parque te onervaren zijn en nog te weinig kennis hebben over deze dieren en betreft het trainen van deze dieren!!
    Groetjes Yeala, Noah, Croky

    sigpic

    Comment


    • #3
      het vind het eerlijk gezegt ook belachelijk dat er met wilde dieren zulke shows worden gegeven.. die dieren zijn er niet voor gemaakt om een paar kunstjes voor de mens uit te voeren.

      Comment


      • #4
        Dat is idd zo! Maar is hetzelfde met dierentuindieren, het hoort niet want het is niet natuurlijk...daarom is het wel belangrijk voor de dieren om ze te trainen, om hun natuurlijke gedrag te stimuleren, anders gaan ze stereotype etc. Zeezoogdieren die shows geven worden op deze manier wel gestimuleerd, maar veel dierentuindieren worden niet getraind, dus is de kans op stres en stereotype bij deze dieren wel groter.
        Groetjes Yeala, Noah, Croky

        sigpic

        Comment


        • #5
          in de natuur worden ze ook niet getraind.. daar hebben ze genoeg aan het jagen achter andere dieren aan. ik vind dat dierentuindieren ook veel meer ruimte zouden moeten hebben, zodat ze geen stereotype gedrag gaan vertonen.
          en dat trainen doen ze echt niet voor het dier, maar omdat mensen het leuk vinden. als ze het voor het dier deden , zaten ze daar ook niet, maar waren ze nog lekker in het wild of in ieder geval op een plek die lijkt op waar ze in het wild vandaan komen

          Comment


          • #6
            inderdaad, in hun natuurlijke leefomgeving worden ze niet getraind. In gevangenschap worden ze getraind omdat ze het dier moeten prikkelen keer op keer, hun natuurlijke gedrag moeten stimuleren!! De trainingen zijn dan ook nooit hetzelfde. Ik ben het met je eens dat ze eigenlijk in de natuur horen, ik denk er ook wel zo over, alleen sinds ik meer ben gaan leren over het vak, kan ik ook meer respect tonen. De trainers doen echt heel veel voor zo'n dier zodat ze geen afwijkend gedrag gaan vertonen, en hun natuurlijke behoeftes voldaan worden. Voor de meeste parken(trainers) staan de dieren wel op nummer 1, is er iets met een dier waardoor hij zich niet op z'n gemak voelt, doet deze niet mee aan een show, of wordt de show gewoon afgelast. Papegaaien zijn ook niet gedomesticeerde dieren, deze dieren "horen" ook niet in een huiskamer thuis, maar door de juiste handeling, benadering en kennis van zaken kan het mogelijk zijn om een gaai als huiskamer vogel te hebben.
            Groetjes Yeala, Noah, Croky

            sigpic

            Comment


            • #7
              hallo,

              wat een oud bericht al niet teweeg kan brengen.

              judith dieren zijn niet gemaakt voor kunstjes te doen, nee klopt maar iets wat ze zelf wel leuk vinden om te doen kan een leuk kunstje zijn voor de mens als ze het doet op moment dat wij dat willen.
              en dat trainen niet voor de dieren is maar ter vermaak van de mens wat zou daar mis mee zijn mits het trainen gebeurt op diervriendelijke manier.

              judith waarom heb jij 2 grasparkieten en 2 valkjes?

              en of papegaaien/papegaaiachtigen nog niet gedomesticeerd dieren zijn kun je ook hele discusie over houden.
              ik weet niet alles maar doe mijn best

              Comment


              • #8
                hihi idd!! maarja.. dit is in ieder geval wat ik ervan vind.
                Groetjes Yeala, Noah, Croky

                sigpic

                Comment


                • #9
                  hallo,

                  daar is dit forum ook voor zeggen wat jij er van vind.
                  ik weet niet alles maar doe mijn best

                  Comment

                  Ads onder in topics

                  Collapse
                  Working...
                  X