Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Dierenwinkels

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Dierenwinkels

    Ik ga me werkelijk steeds meer ergeren aan de gemiddelde stads-dierenwinkel. Net ook weer, ik kwam voer halen voor mijn grasjes en zag in een aquariumbak twee valkparkietjes zitten. Goed in de veren, behalve hun kopjes/nekjes, die waren zo goed als kaal. Zag er gewoon niet gezond uit. En wat stond er bij? "Zeer jonge valkparkieten, 125 euro." Mijn gedachtegang: 'Oké, ze proberen dus hun kaalheid te verklaren door te zeggen dat ze heel jong zijn.' Maar goed, een valkparkiet zit óf geheel in de veren, of heeft nog nergens een dekkend verenpak. Met half kale valkparkieten moet iets mis zijn. Bovendien stond er een bakje normaal zaad in het aquarium, wat "zeer jonge valkparkieten" naar mijn weten nog niet eten. Ben ik voorbarig, of proberen ze gewoon te verdienen aan zieke vogeltjes?

    Verder hebben ze ook een papegaai.. zoals veel andere dierenwinkels. En dan vraag ik me af: als je hokken vol met parkieten, valkjes en agapornissen verkoopt, die vast niet op ziektes getest zijn, hoe voorkom je dan in godsnaam dat zo'n papegaai een ziekte oploopt??

    Ben zo afgeknapt op dierenwinkels, ga er het liefst nooit meer heen.

  • #2
    Ben er op een paar na ook geen fan van hoor, af en toe om iets voor ze te halen, een voerbakje ofzo, ga ik er wel eens heen, maar nergens zeg je, "nou, hier zitten ze er mooi bij!"
    En die prijs, 125,- is natuurlijk ook absurd, zelfs voor 2 valkjes.
    http://www.flickr.com/photos/robinschaft/sets/

    Comment


    • #3
      Hier in de dierenwinkel hebben ze ook een eigen parkiet, ik weet niet precies wat voor soort, maar een wat grotere, die zijn irissen van zijn ogen kan inzoomen en uitzoomen zeg maar, echt grappig.
      Maar die kooi ziet er altijd netjes uit, word op tijd verschoond.
      En de vogels voor de verkoop worden de kooien ook goed van verschoond, de kooien zijn wel aan de kleine kant, maar verder ziet het er netjes uit, en de vogels ook.
      En een agapornis roseicollis kost 21 euro, dus maar 1 euro duurder dan bij de gemiddelde kweker.
      Ik heb er pas een roseicollis gekocht, en ziet er piekfijn uit, en is echt een leuk beestje.
      Maar er zijn ook dierenwinkels waar het helaas anders is.

      Wat ik wel heel raar en tegenstrijdig vind, is dat een vogelkooitje, van ongeveer 40 breed 30 diep en 40 hoog 27.95 euro kost, en een joekel van een kooi voor fretten of ratten, nu in de aanbieding staat voor 75 euro, en nog meer grote kooien die in verhouding dan veel goedkoper zijn dan zo'n kleintje.
      Ik moet eigenlijk een nieuw klein reiskooitje hebben, want die van mij is kapot, maar als ik dan die prijzen vergelijk, dan denk ik, bekijk het maar.
      Groetjes Els.
      http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
      http://agaporniden.forum2go.nl/

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse
      Working...
      X