Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mijn Agapornis Bijt alleen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Mijn Agapornis Bijt alleen

    Hallo ik heb een agapornis van 3 maanden oud.

    Als ik het deurtje van de kooi open doe vliegt hij er gelijk uit, hij komt naar me toe en dan blijft hij me echt hard bijten tot ik hem terugstop. Wat moet ik doen?

  • #2
    P.S.

    Ik heb geprobeert: te negeren (geen effect)
    Eten geven als hij begint (erger geworden)
    Schreeuwen (stopt eventjes dan gaat hij heel snel en hard achter elkaar bijten)
    Niet uit de kooi halen (uit angst, alleen erger geworden)

    Comment


    • #3
      Oorspronkelijk geplaatst door Kingmarru Bekijk Berichten
      Hallo ik heb een agapornis van 3 maanden oud.

      Als ik het deurtje van de kooi open doe vliegt hij er gelijk uit, hij komt naar me toe en dan blijft hij me echt hard bijten tot ik hem terugstop. Wat moet ik doen?
      HoiHoi ik heb zelf 2 agapornissen die vroeger ook erg veel hebben gebeten, ik heb dit zo op gelost : ' ik heb een doekje voor ze dat ik strikt alleen voor hun gebruik' als ze dan wilden bijten stopte ik zee in het doekje en ging ik hun aaien, hoe gek dat ook klinkt op een gegeven moment geven ze toe dat ze het fijn vinden en worden ze een stuk rustiger, daarna geef je ze een zaadje of iets anders dat ze lekker vinden en laat je ze weer los! Als je dit 2 keer per dag doet merk je vanzelf het verschil (teminste bij mij heeft het gewerkt)
      Veeel succes er me

      Comment


      • #4
        Dank Je

        Dank je ik ga dit uitproberen!

        Comment


        • #5
          straffen

          Er was hier een hele hoek voor agapornissen maar dat vind ik niet meer terug.

          In de eerste plaats denk ik dat er iets verkeerd is gegaan bij het voeren in het begin, je aga is wellicht niet met de hand opgevoed.

          Ten tweede ............... dmv het knippen van zijn vleugeltjes wordt hij afhankelijker van jou en zal hij het bijten hoogstwaarschijnlijk stoppen

          Ten derde ............ straffen, je moet je aga straffen en dat kan dmv een zgn strafkooitje. Als hij/zij ongewenst gedrag vertoond zet je hem/haar in een zgn strafkooitje en negeer je hem minimaal een minuut of 10.
          Mijn aga van toen 2 jaar oud vloog vorig jaar opeens alles wat op een slof of schoen leek aan en wee je gebeente als je in de buurt kwam. Ik had mijn motorhandschoen nodig haar op te pakken.
          Je kunt er een reiskooitje voor gebruiken maar dat had ik niet voor handen. Ik heb een schoenendoos gepakt en er een paar luchtgaten in gemaakt (die sloopte ze al snel overigens) en als ze mijn schoen weer aanvloog dan pakte ik haar op en stopte haar een minuut of 10 in de doos.
          Zodra de doos weer open ging kwam ze op mijn hand springen en was ze erg knuffelig. Dit heb ik meermalen moeten herhalen en het werkte goed, ze kan nu weer over de grond lopen zonder dat ze alles wat op een schoen lijkt aanvalt.

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse
          Working...
          X