Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe krijg je het beste brr vogels (kaketoes) aan de leg?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Hoe krijg je het beste brr vogels (kaketoes) aan de leg?

    Hoe krijg je het beste brr vogels (kaketoes) aan de leg?

    Om een papegaai aan de leg te krijgen moet je zorgen voor de juiste hormoonpieken. Hormoonpieken worden veroorzaakt door voeding, daglichtlengte en gedrag. Vogels die rond de evenaar leven wachten met het leggen van eieren op de moezon, dit is het natte (regen) seizoen. Deze regen zorgt voor verse knoppen en zaden (nat voer). Hier kun je dus bij vogels in gevangenschap op in spelen. In de rusttijd zoveel mogelijk droog voer geven (pellets, zaden) en niet teveel afwisselen. Geef je vogels dus meer nat en vers voer (fruit, kiemzaad, eivoer) om vogels in broedstemming te krijgen.
    Bij vogels die verder van de evenaar af wonen speelt de daglichtlengte een grote rol. Door je vogels binnen te zetten kun je dit kustmatig regelen en dus op die manier de vogels in broedstemming krijgen.
    Wat als laatste belangrijk is de vogels tegemoetkomen aan hun gedrag. Als bijvoorbeeld een man wil jagen zorg dan dat de pop verstop plekken heeft zodat de man ook kan jagen. Een pop die in broedstemming komt wil graag knagen om zo een nest te maken. Zorg voor die mogelijkheid. Wat je bijvoorbeeld kan doen is voor het invlieggat van het broedblok een zachter soort hout maken met een kleiner gat. Zo moet de pop het gat groter knagen om in het blok te komen.
    Ook bij huiskamer vogels kun je van deze gegevens gebruik maken omdat je juist niet wilt dat een vogel in broedstemming komt. Dit kun je dus doen door bijvoorbeeld frequent steeds hetzelfde te voeren en de daglichtlengte hetzelfde te houden.

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X