Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Even voorstellen..

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Even voorstellen..

    Hallo allemaal,
    Doordat ik heel veel informatie de laatste tijd heb opgezocht via internet ben ik behoorlijk vaak hier beland. Dus ik dacht, ach laat ik me hier even aanmelden!
    Ik heb zelf nog geen agapornis, maar als het goed is haal ik hem woensdag op!
    Ik zat zelf heel erg te twijfelen over een roseicollis of een fischeri.. Uiteindelijk is het de fischeri geworden!
    Nouja, op voorbehoud. Ik ga woensdag heen om te kijken en vanuit daar kijk ik of ik hem neem. Het hangt natuurlijk ervan af hoe hij reageert, hoe hij eruit ziet ( en daarmee bedoel ik niet zozeer de kleuren maar vooral de dingen die je kunt zien i.v.m. hun gezondheid ), kijken bij de ouders en waar die eigenlijk precies vandaan komt. Maar wat ik ook wel belangrijk vind is hoe die mensen ermee omgaan eigenlijk.
    Ik vroeg me af of jullie misschien nog hele goede handige tips hebben voor een beginnende fischeri houder..
    Ik hoop hier veel te weten te komen over het vogeltje en als er iets is met het vogeltje dat ik dan hier terecht kan om mijn hart te luchten haha.
    Als er nog dingen zijn die jullie graag van me willen weten hoor ik het graag!
    Groetjess,
    Natascha

  • #2
    Correctie... Ik ga hem vanavond ophalen!
    Dus, zo snel als ik kan maak ik even een foto en dan kunnen jullie allemaal met me mee genieten

    Comment


    • #3
      Spannend hoor zo'n nieuw vogeltje. Ik heb zelf sinds een jaar een roseicollie. Toen wij bij de kweker kwamen vertelde hij erg liefdevol over zijn vogeltjes en kreeg ik gelijk een jong in mijn handen. Hij had ook nog wel een andere jong, maar natuurlijk was ik meteen verkocht toen ik deze in mijn handen had. We hebben daarna nog de ouders gezien en de broedhokken, waar hij ook heel enthoussiast vertelde over zijn koppels. Alles zag er goed uit en het voelde helemaal goed. We kregen via de mail kregen de "handleiding". Ook kregen we wat extra pap mee en we mochten hem altijd bellen of mailen met vragen. Dat voelde voor ons dus helemaal goed. Peach is een erg gezond en vrolijk vogeltje waar we nu heel veel plezier aan hebben. Ik hoop dat je net zoveel plezier van jouw vogeltje mag beleven en welkom op het forum.
      Last edited by chantald; 21-06-10, 20:23.
      Groetjes,
      Chantal, Peach & Duuk

      Comment


      • #4
        Heey chantald.
        Nou ik hem hem/haar. Het is trouwens toch een roseicollie geworden:$. En het is echt een schatje! Toen we thuis waren heb ik hem even pap gegeven, nou hij at ruim anderhalve eetlepen, terwijl hij normaal 2 eet, maargoed na al dat reizen vind ik dat ook nog wel veel. Daarna heeft hij lekker op mn schouder gelegen en nu ligt hij lekker te slapen.. Het is een lange dag geweest dus later komen de foto's.. We mochten ook altijd mailen als we nog vragen hadden enzo. Ik zal hier waarschijnlijk nog wel veel vragen stellen op het forum haha. En we zullen zien hoe het gaat. Maar ik ga ervan uit dat het helemaal goed komt! Hij is lekker rustig (nog wel) en komt verder niet heel bang over ofzo. Hij probeert ook niet te bijten, alleen om extra grip te krijgen op je vinger, dit merk je echt omdat hij daarna echt zn pootje erop zet. En met zn snavel in je trui klimmen. Dus ik vind niet dat je dit echt bijten mag noemen..
        Waar liep jij heel erg tegenaan toen jij je aga net had? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar..

        Comment


        • #5
          We hadden geen problemen of iets dergelijk waar we tegen aan liepen. Wel wilde iedereen graag even het babyvogeltje bekijken en het liefst ook aaien en voeren :-). Dat hebben we in het begin maar niet te veel toegelaten. Het is natuurlijk een baby, dus heeft ie ook veel rust nodig. Ook al leek Peach nergens bang voor (nu nog steeds niet trouwens).
          We hebben haar in de eerste weken na elke voedig gewogen en hebben alles in een schriftje bijgehouden. Hierdoor wisten we meteen of ze goed groeide. Verder hebben we haar met 6 weken wat pap gegeven waar wat gemalen pallets (brokjes van hetzelfde merk als het pap) door heen zat. Hierdoor was ze snel gewent aan de smaak van het vaste eten en met 7 weken at ze al zelfstandig.
          Na het pap geven zat maaktje we Peach vaak iets schoon met een vochtig doekje, omdat ze nog wel eens onder het pap zat. Als je het laat zitten dan wordt het hard en dan krijg je het erg moeilijk weg. Een badje mag ook pas als ze goed in de veren zit, dus dat is dan ook nog geen oplossing.
          Peach klom ook overal op. In het begin vond ik het nog wel eng en was bang dat ze zou vallen, maar gelukkig gebeurde dit niet. Heb wel gezorgt dat ze toen geen hoge stokken had en dus niet van hoog van een stokje kon vallen. Buiten de kooi liep ik vaak met mijn handen onder haar. hihi.
          Bijten deed Peach pas naar een paar maanden. Daarvoor hebben we een strafkooi gebruikt en dat hielp erg goed. Het is wel goed om het bijtgedrag vanaf het begin te negeren (is soms moeilijk). Als ze weten dat het geen effect heeft zullen ze het ook minder snel gebruiken.
          Peach heeft ook al vanaf het begin een theedoek in haar kooi liggen. Toen ze nog een baby was kroop ze daar heerlijk in weg. Nu speelt ze er vaak onder. Verder heeft ze ook een slaap/speeltentje waar ze erg graag in zit. Ook hebben we vanaf 7 weken (eerst heel rustig) met haar gespeeld met verschillende speeltjes. Daar kan ze zich nu nog uren mee vermaken, van een stukje papier tot grote bellen. Kattenballetjes met belletjes zijn trouwens favoriet.
          Zo het is een heel verhaal geworden, maar eerlijk gezegd raak je ook niet uitgepraat over je eigen vogel ;-). Ben erg benieuwd naar de foto.
          Groetjes,
          Chantal, Peach & Duuk

          Comment


          • #6
            De foto staat op een nieuwe discussie, ik kon op de 1 of andere manier geen foto toevoegen hier.. Dus ben benieuwd wat je ervan vind!

            Comment

            Ads onder in topics

            Collapse
            Working...
            X