Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Ro0sz

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Ro0sz

    Goedemorgen allemaal,

    Van de week heb ik de knoop doorgehakt en me aangemeld voor het forum. Helaas nog geen tijd gehad om het forum helemaal door te spitten, maar ik ben al wel wat mooie vogeltjes hier en daar tegengekomen in de verschillende topics.

    Ik ben vandaag 3 weken de trotse eigenaar van Sweety en Tweety, twee agaporniden van inmiddels alweer een kleine 10 weken oud. Mijn vriend heeft ze Sweety en Tweety genoemd. Het zijn prachtige vogeltjes. Ik heb ze gekocht, omdat ik best vaak alleen ben (man zit op de 'grote vaart', meestal minimaal 4 maanden op zee), Gelukkig zijn de communicatiemogelijkheden wel stukken beter dan laten we zeggen, pakweg 25 jaar terug (nog net geen flessenpost, dat maanden onderweg is, maar bijna dagelijks contact via Whatsapp).

    Ik vond het in ieder geval een beetje stil in huis en vroeger hebben we, in het ouderlijke huis, ook een paartje agaporniden gehad en daarnaast ook nog heel veel valkparkietjes.
    Mijn broer werd toen op den duur zo hevig astmatisch dat ie ruim een half was opgenomen in het ziekenhuis. Toen hij weer thuis kwam moesten de vogeltjes wel verhuizen. Ze zijn toen naar het kantoor van mijn vader verhuisd. Toen hadden we alleen nog maar de agaporniden, een paartje.

    Op kantoor liep de hobby een beetje 'uit de hand'. Op een gegeven moment hadden we rond de 8 valkparkieten en ongeveer hetzelfde aantal aan jonkies. Dat veroorzaakte zoveel lawaai dat het personeel op een gegeven moment er niet meer van kon werken (eigenlijk overlast). Alle vogeltjes zijn toen weggedaan. Gelukkig wel naar hele lieve mensen met een goed thuis voor de vogeltjes. Toen was ik overigens een jaar of 6 of 7.

    Mijn reden dat ik mij heb aangemeld voor het forum is dat omdat ik eigenlijk helemaal niet zoveel weet over agaporniden. Heb me wel proberen zo goed mogelijk in te lezen en mensen die ook jaren vogels hebben (of hebben gehad) om adviezen en tips en dergelijke gevraagd, maar ik heb toch vaak het idee dat ik nog specifieke, voor mij belangrijke, informatie gewoon mis.

    De informatie die ik mis heeft met name betrekking op het gedrag van mijn agaporniden. Zo is de één, violet/blauwkleurig echt ontzettend gemeen af en toe, dat is Tweety. De andere daarentegen, Sweety, (rood koppie, rode staart en verder groen) daar zit echt geen ene spier kwaad in. Heel vaak zitten ze bijvoorbeeld eerst samen lief op de stok, een beetje elkaar te kriebelen en lief en knus samen slapen en dan van het één op het andere moment lijkt het net of Tweety gek wordt of zo. Hij valt dan Sweety zomaar uit het niets aan. Of niets... er zal vast een oorzaak zijn, maar ik kom er maar niet achter wat dat dan is. Ik zou het namelijk echt heel erg graag willen oplossen, want ik vind ze zo leuk, maar aldoor het gefluit van Sweety als Tweety weer flink naar hem pikt, dat maakt het voor mij echt minder leuk. Dat gepiep en gefluit klinkt haast als kermen, gaat soms door merg en been. Je kunt echt horen dat Sweety het niet op prijs stelt.
    Dan in de paar seconden direct daarna zitten ze weer lief en knus tegen elkaar aan en kriebelen ze elkaar weer. Dit maakt mij een beetje wanhopig, ik wil zo graag weten of ik juist tegen zulk gedrag iets kan doen.

    Ik denk overigens dat Tweety misschien een paar dagen ouder is dan Sweety, daardoor is Tweety ook bijna een kop groter dan Sweety. Dat is eigenlijk wel de hoofdreden ook waarom ik me hier heb aangemeld: gedrag van de vogels, wat is normaal en wat hoort eigenlijk niet. Ik verwacht dat ik daar ook nog wel wat andere vragen over zal stellen op het forum, heb namelijk genoeg vragen in mijn hoofd.

    Maar goed, wie ben ik eigenlijk?

    Mijn naam is Rosa. Ro0sz mijn nickname en https://www.Ro0sz.nl is één van mijn website (tweede 0 is het cijfer nul).
    Vandaag ben ik precies 31 jaar geworden,
    In het dagelijkse leven werk ik op een administratiekantoor en belastingadviesbureau, míjn kantoor. 1 januari 2019 ben ik de eigenaar geworden.

    Ik teken graag, meestal met paint markers, maar ik kom daar al tijden niet meer aan toe, helaas. Momenteel te druk met andere dingen. Mocht je benieuwd zijn naar wat ik maak, dan verwijs ik je naar de link van zojuist. Daar staan wel wat plaatjes op.

    Ik zou zo niet weten wat ik nog meer zou kunnen vertellen. Mochten jullie dus nog iets specifieks over mij willen weten of vragen hebben, dan hoor ik ze graag.

    Best een lap tekst geworden, dus Respect voor wie helemaal tot het einde heeft gelezen haha (grapje).

    Groetjes,
    Rosa

  • #2
    Hi Rosa, ik heb hetzelfde gehad met mijn vogel en besloot na twee jaar kapotte vingers er meer over te lezen, te leren en te kijken. Er zijn verschillende stichtingen in Nederland waar je in ieder geval met je vragen terecht kunt. Zij geven ook cursusdagen. En vorig jaar waren mensen met hun vogel welkom bij een cursusdag van Stichting de vrolijke papegaai. Er is ook een Stichting de Moderne papegaai. Kijk maar eens op de websites. Wellicht is het zo dat nu alles afgelast is in verband met Covid19.

    Op YouTube is een schat aan informatie te vinden over hoe je je papegaai het beste kunt socialiseren door middel van training. Kijk maar eens op de website van BirdTricks en de Parrotwizard en Marlene McCohen. Zij hebben ook hele toegankelijke YouTube filmpjes waarin ze stap voor stap uitleggen en laten zien hoe ze bepaalde dingen bereiken met de verandering van het gedrag van de vogel.

    Een aanrader is ook het boekje Gek van mijn vogel van Bonny Talsema. Een leuk geschreven boekje waarmee je direct aan de slag kunt. Mijn vogel heeft daar heel goed op gereageerd. Ook kan hij inmiddels wat eenvoudige truckjes en vindt hij de training, iets doen voor lekkers heel leuk. Ook stapt hij nu voor wat lekkers op bij andere mensen.

    Heb geduld en blijf met je vogel bezig. Het liefst ergens anders dan bij de kooi want hij klinkt erg territoriaal over de kooi.

    Als je met hem gaat trainen neem hem dan mee en zet hem ergens anders neer buiten het gezichtsveld van de kooi. De eettafel of een trainingsstok. Zelf gebruik ik zijn javaboom hiervoor.

    Heb geduld, en doorzettingsvermogen, het komt vast goed na een aantal pijnlijke vingers. Succes!

    Comment


    • #3
      dit oorspronkelijk verstuurde bericht is opgenomen in het navolgende bericht.
      Last edited by Gerard; 26-07-20, 02:53. Reden: Per ongeluk halverwege verstuurd bericht is nu verwijderd.

      Comment


      • #4
        Hoi Rosa,

        Oorspronkelijk geplaatst door Ro0sz Bekijk Berichten
        Respect voor wie helemaal tot het einde heeft gelezen haha (grapje).
        Het was gewoon leuk lezen. Overigens, naast de tips van TamaraRegina kan ik ook www.koppiekrauw.com aanbevelen. Die "cursussen" waarop TamaraRegina attendeerde zijn bepaald niet gratis en bieden weinig meer kennis, dan wat je via het internet kunt vinden. Het voordeel van kennis via het internet of boeken, vind ik dat je het nog eens na kunt kijken, terwijl mondelinge informatie snel vervliegt.

        Comment


        • #5


          Volgens mij is jouw enige rede van aanwezigheid op dit firum om 'koppiekrauw' te promoten. Een verouderde website met veel dingen die allang zijn achterhaald.
          Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

          Ken je papegaai

          sigpic

          Comment


          • #6
            Beste Antonia,

            Je zou zo maar eens gelijk kunnen hebben dat dit de intentie is van Kareltje.

            Best een lap tekst geworden, dus Respect voor wie helemaal tot het einde heeft gelezen haha (grapje).
            Beter veel info als geen.

            Beste Rosa,

            er zijn je een paar linken aangereikt en doe daar lekker mee wat jij wil en hoeveel kosten of jij wilt uitgeven aan is geheel aan jou.
            Hou er wel rekening mee dat een website over algemeen de wijsheid/ervaring/zienswijze is van 1 persoon en op een forum krijg je vaak dit van meerdere personen en daar uit haal je dan je eigen waarheid of dingen waar je zelf achter staat of bruikbaar zijn.
            Zoals ook al gezegd door Antonia is betreffende site wat verouderd en of alles nog klopt. Ik weet namelijk van 1 ding waar de schrijver heeeeeeeeeeeeeeel lovend over was waarvan later bleek dat toch wel tegenviel. Maar verder staat er veel info op vaak treffend maar ja zoals gezegd het is de wijsheid/ervaring/zienswijze is van 1 persoon en wat sommige dingen betreft volgens mij niet de slimste.
            ik weet niet alles maar doe mijn best

            Comment


            • #7
              Iemand die koppiekrauw aan beveelt kan je niet serieus nemen.

              Comment


              • #8
                Oorspronkelijk geplaatst door aadje Bekijk Berichten
                Iemand die koppiekrauw aan beveelt kan je niet serieus nemen.
                iemand die alleen maar linken als antwoord geeft voegt weinig toe. Maar ja dat geld ook voor antwoorden als niet doen,stom,eigen schuld, niet wieken , geen pellets of vogel niet alleen houden zonder enige uitleg waarom men dat vind.

                En de site koppiekrauw wil ik niet geheel af doen als onzin maar zeer gedateerd en toentertijd geschreven door iemand met veel kennis door lezen en weinig door ervaring die liever opgehemeld werd als tegenspraak kreeg

                ik weet niet alles maar doe mijn best

                Comment

                Ads onder in topics

                Collapse
                Working...
                X