Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wij zullen ons ook maar een voorstellen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Wij zullen ons ook maar een voorstellen

    Hallo iedereen,

    Zoals de titel doet vermoeden weer een paar nieuwe aankomende papegaaien eigenaren. Mijn vriendin en ik zijn al geruime tijd bezig informatie inwinnen over papegaaien en alle bijkomende dingen
    We zijn erover uit dat weg voor de senegal papegaaien gaan en deze niet laten kortwieken ook al zegt de ene dat het makkelijker is omdat de vogel afhankelijker van je wordt. Wij vinden dat vogels niet voor niks vleugels hebben gekregen dus horen te vliegen.
    Nu zijn we ook bij een aantal fokkers geweest en gevraagd wat hoe hun erover denken om 2 senegal papegaaien uit hetzelfde nest in 1 kooi te houden. De ene raad het aan zodat ze mekaar ook gezelschap kunnen houden en redelijk makkelijk tam te krijgen zijn. De ander raad het ten zeerste af omdat ze ieder hun eigen plek moeten hebben om terug te kunnen trekken. Omdat er 1 altijd dominanter is dan de ander en dat je daardoor problemen kan krijgen

    Deze tegenstrijdig berichten worden we dus niet veel wijzer van. Dus nu aan jullie de vraag at jullie eigen ervaring hiermee eventueel is. Of in het algemeen met 2 dezelfde papegaaiensoorten in 1 kooi.

    We zijn heel benieuwd naar de ervaring en om dan eindelijk antwoord op de deze vraag te krijgen en knoop door te hakken en het gaaien avontuur te laten beginnen.

    Groeten derk en martine

  • #2
    Persoonlijk zou ik gaan voor een onverwant koppeltje of 2 van het zelfde geslacht. Een koppel uit het zelfde nest zou ik niet doen. Wat betreft eigen plekje etc. Als het koppeltje met elkaar opgroeit in de zelfde omstandigheden denk ik dat je jezelf een hoop kansen geeft om het te laten slagen.

    Leuk en welkom
    Groet Sam,

    Comment


    • #3
      Welkom en veel lees en leer plezier hier.

      Ik zou inderdaad ook voor een onverwant koppel gaan.
      Het is ook nog zo, stel je hebt een broer en zus, soms is het niet te voorkomen, dat er gepaard word en er eitjes komen, dan heb je in ieder geval geen verwanten vogels.
      En als je voor de zelfde geslachten gaat, zou ik 2 mannen nemen, dan krijg je nooit problemen met broedse popjes, of eier leggende popjes enz.
      Groetjes Els.
      http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
      http://agaporniden.forum2go.nl/

      Comment


      • #4
        Welkom op het forum !
        wat betreft je vraag sluit ik me bij de rest aan.
        Chester en Samba
        Yoda en Navy

        Comment


        • #5
          Bedankt voor de reacties.
          Nu ik dit lees komen er meteen weer een paar vragen boven. Namelijk als je een onverwant koppeltje neemt is de kans groot dat ze van verschillende kwekers komen en dus van verschillende leeftijden zijn. Gaat dit problemen opleveren als je ze in 1 kooi wilt houden of ben je dan toch genoodzaakt om 2 kooien te hebben? Of is het dan toch beter om te zoeken naar kwekers die tegelijkertijd een nest hebben zodat de vogels van jongs af aan met mekaar kunnen opgroeien?

          Groeten derk

          Comment


          • #6
            Zolang je ze van jongs af aan samen houd maakt het niet zoveel uit. Als er maar geen jare. Tussen zit
            Groet Sam,

            Comment


            • #7
              Oke hartelijk dank voor de informatie tot dusverre.
              We hebben besloten om eerst met 1 vogel te beginnen en mocht dit lekker lopen na verloop van tijd toch een 2de erbij te nemen.

              Morgen maar eens bellen en een reservering plaatsen voor een bonte boertje en als ons "kind" er is volgt de foto erbij.

              Comment

              Ads onder in topics

              Collapse
              Working...
              X