Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Soldaten ara's

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Soldaten ara's


    Wetenschappelijk.
    De soldaten ara kent 2 soorten, onder deze soorten vallen weer wat ondersoorten.
    Nederlandse naam: Soldaten ara
    Wetenschappelijke naam: Ara militaris militaris
    Engelse naam: Military Macaw
    Ondersoorten: ara militairis mexicana en ara bolivianus

    Uiterlijk.
    Soldaten ara:
    Deze ara heeft als hoofkleur groen. De vleugel bocht en rand zijn blauw. De binnenkant van de vleugels is groen/geel van kleur. Wat opvallend is aan deze ara is zijn rode voorhoofd. Deze ara is ongeveer 70 cm lang en weegt ongeveer 950 gram. Het verschil tussen man en pop is bijna niet te zien. Je kunt dit laten onderzoeken door middel van endoscopie of een DNA onderzoek.

    Leefgebied.
    Soldaten ara:
    Noord- en Centraal Mexico, het noordwesten van Venezuela, West-Colombia, Noordoost-Ecuador en Noord-Peru, meer zuidwaarts ook Zuid-Bolivia en het uiterste noordwesten van Argentinië.

    Voedsel.
    Voor ara's is er in dierspeciaalzaken speciaal voer te koop. Wat hier vooral anders aan is in vergelijking met ander papegaaienvoer is dat in ara voer meer vette noten zitten. Ara's hebben namelijk meer vet nodig dan andere papegaaien. Ook gekiemde zaden en palmnoten zijn erg goed.
    Verder is ook fruit en groente erg goed voor ze. Geef alleen geen advocado, deze zijn giftig. Verder is ook een goed gritmengsel erg belangrijk. Natuurlijk hoord elke dag vers water tot de behoefte van de ara.

    Huisvesting.
    Wat u hierbij het beste aan kunt houden is dat de ara zijn vleugels helemaal moet kunnen uitslaan. Als u een koppel ara's wilt houden dan moeten bijde ara's naast elkaar hun vleugels uit kunnen slaan. Houd er rekening mee dat u geen hout gebruikt om een kooi of voliere te maken. Dit maken ze namelijk erg makkelijk stuk. Wel moet de ara natuurlijk genoeg hout krijgen in de voliere om te knagen.

    De kweek.
    De pop legt 2 tot 3 eieren, die ze in 25-28 dagen uitbroedt. De jongen verlaten het nest na ongeveer 3 maanden, maar ze worden daarna nog door de ouders verder opgevoed totdat ze zelfstandig zijn. Een goed blok voor deze vogel is 110 x 100 x 150 met een gat van 20 cm.

    Gedrag.
    Over het gedrag in de huiskamer is weinig bekend.

    Cites.
    De Soldaten ara's en hun ondersoorten staan op de Citeslijst 1

    Tekst: Arasevera
    Foto: Arasevera
    Chester en Samba
    Yoda en Navy

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X