Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agapornis Taranta

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Agapornis Taranta

    Agapornis Taranta

    De Zwartvleugeldwergpapegaai (Agapornis taranta) ook wel bekend als Abessijn Agapornis is een overwegend groene vogel van de papegaaien familie. Met zijn ongeveer 16,5 cm (6,5 inch) grootte is hij de grootste van het Agapornis geslacht, een groep van kleine papegaaien. Het volwassen mannetje is gemakkelijk te herkennen door zijn rode voorhoofd, en de volwassen popjes door haar compleet groene kop. Ze zijn afkomstig uit Eritrea en Ethiopië, en ze zijn ongewoon als een huisdier.

    De Agapornis taranta is seksueel dimorfe. Het dimorfisme blijkt bij jonge vogels na hun eerste rui, ongeveer acht of negen maanden oud. Zowel de mannetjes als de popjes zijn meestal groen, en alleen de volwassen mannelijke Agapornis taranta heeft een rood voorhoofd en een ring van rode veren rond zijn ogen. De staart is zwart getipt en de veren onder de staart tonen een gelige kleur. De romp en veren boven de staart zijn licht groen. Bij de man zijn de veren onder de vleugels meestal zwart, en bij de pop zijn de veren onder de vleugels meestal groenachtig of bruinachtig zwart. Beide geslachten hebben een rode snavel en grijze poten.
    Koppel -->Pop --> Man -->


    Leefomgeving

    De natuurlijke habitat voor een Agapornis taranta is meestal uit Zuid-Eritrea tot zuidwest Ethiopië en ze leven normaal gesproken in hoge vlakten of bergachtige gebieden.


    Gedrag

    Voedsel en voeding
    Zonnebloempitten, mais, appels en vijgen zijn typerend voor een Abessijnse Agapornis dieet.

    Kweek
    The Agapornis taranta nesten in een boom holte. De eieren zijn wit en het zijn er meestal drie of vier. Het vrouwtje broedt de eieren voor 23 dagen en de kuikens vliegen uit het nest ongeveer 45 dagen na het uitkomen.

    In gevangenschap slaagt men er niet goed in om met de Agapornis taranta te fokken hoewel de vogel ons klimaat goed kan tolereren.
    Broeden in gevangenschap lukt zelden, en daardoor is hij een niet veel voorkomend huisdier.


    Status

    Doordat hij een wijdverspreid en veel voorkomende soort is in heel zijn habitat bereik, is de Agapornis taranta geëvalueerd als niet bedreigde soort op de IUCN rode lijst van bedreigde soorten.
    Chester en Samba
    Yoda en Navy

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X