Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Advies gezocht

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Advies gezocht

  Hoi allemaal,
  Tijdje geleden is kiwi bij ons komen wonen, sinds tweede pinksterdag. Tijdje geleden had ik al een topic geopend dat ze niet heel makkelijk tam te krijgen is, en eigenlijk lopen we daar nog steeds tegenaan. Ik wil graag toch nog wat advies vragen, maar begrijp goed dat kiwi sowieso bij ons blijft wonen.

  We vinden haar allemaal erg leuk, alleen ze is nog niet lief. En ik ben de hoop een beetje aan het opgeven. In de kooi bijt ze je handen stuk, wat we ook proberen. Zelfs met eten erin reageert zij gelijk aanvallend, direct bijten en blijven hangen. Eenmaal uit de kooi gaat het okÚ, maar echt makkelijk nee. Opstappen gaat alleen pp een stuk, handen bijt ze naar. En hard. Eenmaal op de stok stapt ze na 1 x bijten iver op je vingers
  Dan gaat ze gauw op je schouder zitten en begint dan vurig in je oren te bijten, en je tshirts kapot te bijten. Hele gaten zitten erin.

  We hebben behoorlijk wat speelgoed en klim en klauter mogelikkheden door de hele huiskamer heen, en ze krijgt veel aandacht gedurende de dag. Maar dat felle bijten wordt me soms wel een beetje teveel, elke keer hangt ze in mijn vlees... Mwah.

  Is dit normaal gedrag, komt dit vaker voor bij een pop? Ook dat enorme slopen? Alles gaat kapot, wilgentakken, touwen.. Alles. Best hoor, behalve mijn kleding. Vind ik heel vervelend.

  Wij wilden heel graag een vogeltje, en wat ik al zei kiwi gaat niet weg. Alleen kans zit erin dat ze straks niet meer op de hand genomen gaat worden, want dat harde bijten is gewoon pijnlijk. Is het wijsheid om een mannetje erbij te nemen, zijn die rammer te krijgen? Of is het juist ras gebonden? Ik wil namelijk geen 2 kooien, en forpus Sen zijn moeilijk te mixen dacht ik?
  De verzorging en aandacht is ons verder niet tegengevallen, maar het karaktertje van kiwi is behoorlijk pittig en dat was niet wat we er van hoopten. Dat kan ik wel eerlijk zeggen toch? We hadden gehoopt op een heel tam vogeltje, misschien te na´ef maar komt door onze kennis (met 4 handtamme vogels van verschillende rassen)

  Nou misschien hebben jullie nog wat positieve woorden, of advies
  Ik zou best nog een heel tam, niet sloopgraag vogeltje erbij willen. Maar alleen als de kans erin zit dat ze samen kunnen, ik heb geen ruimte voor 2 joekels van kooien. (en ze kunnen niet los zonder toezicht ivm kat)

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X