Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Broeds generar onderdrukken

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Broeds generar onderdrukken

  Hallo allemaal,

  Ik heb een agapornis roseicollis genaamd Sushi van acht jaar met een broeds probleem.

  Achtergrond info: Ze woont met haar man heeft geen huisje, heeft ook geen papier of kranten snippers tot der beschikking.

  Het laatste jaar heeft ze veel fysieke klachten als ze broeds wordt. Denk hierbij aan plukken, benauwdheid, bol zitten en continu op de bodem zitten omdat haar baarmoeder helemaal opzet. Dit jaar ben ik al drie keer naar de vogel arts Rob (utrecht) gegaan wat me al meer dan €1000,- in totaal heeft gekost.

  In augustus moest ik met spoed naar de dierenarts vanwege benauwdheid. Uiteindelijk kreeg ze een implantaat (Suprelorin 4,7 mg) ter waarde van €109,-. Dit zou een kwartaal tot een half jaar moeten werken. Het heeft net twee maanden gewerkt. Ik vond dat best duur voor alleen twee maanden (ook al ben ik op dit moment veel duurder uit met al die kosten). Maar na deze implantaat was ze wel veel vrolijker en herkende ik weer de oude Sushi.

  In oktober was ze weer onwel met benauwdheid en alles en ben ik weer naar dezelfde dierenarts geweest met spoed. Na röntgenfoto bleek dat ze een te grote ei had die niet erdoor kwam. Deze hebben ze laten imploderen en ze was daarna weer prima. Dit was de enigste ei die ze heeft gelegd sinds 3 jaar. Daarvoor legde ze wel regelmatig eieren.

  Nu zie ik vandaag (3 december) aan haar dat ze zich weer niet lekker voelt. Ik begin te twijfelen met pijn in mijn hart of het niet beter is om haar te laten inslapen. Elke dierenarts bezoek bij Rob met onderzoek erbij heeft mij dit jaar gemiddeld 400 euro per keer gekost. Dit zou dan de vierde keer zijn dat ik langs zou gaan en het effect is minimaal.Want na een paar maanden is ze weer beroerd. Door het broeds worden en kan ik weer naar de dierenarts gaan.

  Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Aan de ene kant wil ik wel voor de laatste keer naar de vogel arts gaan, maar ik wil een betere oplossing. Dus ik zat te denken om naar een andere vogel arts te gaan voor een second opinion. Maar welke? En zijn er ook mensen die ervaring hebben met andere anticonceptie voor agapornissen? Of ervaring met hetzelfde probleem.Ads onder in topics

Collapse
Working...
X