Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Informatie Agapornis Fischeri

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Informatie Agapornis Fischeri

    Naam: Agapornis Fischeri
    Grootte: 14 tot 15 centimeter
    Geslachtsonderscheid:
    Beiden geslachten zijn indentiek gekleurd.De vrouwtjes zijn wat groter dan de mannetjes al gaat dat ook niet altijd op
    Het uiterlijk:
    De wildkleur fischerie zijn masker is op de bovenschedel oranjerood, overgaand naar een iets lichtere tint onder de snavel. Het masker gaat op het achterhoofd over in een olijfgroenachtige bronskleur. Rond de bruine ogen zit de typische witte oogring. De algemene lichaamskleur is groen, de vleugelbochten zijn geel. De snavel is koraalrood , de stuit violetkleurig, de poten zijn grijs en de nagels donkergrijs.
    Herkomst en leefmilieu:
    De Fischeri komt voor in een klein gebied ten Zuiden en ten zuidoosten van het Victoriameer in Oost Afrika.Het leefgebied van de agapornis Fischeri bestaat hoofdzakelijk uit droge savannen, waar ze zich met grasen en acaciazaden voeden. Deze vogels wonen en leven in kolonieverband. De Fischeri's zijn ook vaste bezoekers van de plaatselijke millet- en maisvelden.Door de boeren worden ze met alle middelen van hun land verjaagt, omdat ze daar nogal wat schade aanrichten aan de landbouwgewassen.Ze leven op een hoogte van 1000 tot 1500 meter, waar lange perioden van droogte en grote temperatuursverschillen elkaar afwisselen.Ze blijven altijd in nabijheid van water.
    Kweken in gevangenschap:
    Deze vogels zijn makkelijk om mee te kweken. Ofschoon het koloniebroeders zijn kunnen ze het beste paarsgewijs worden gehouden. Dit om onderlinge ruzies te voorkomen. s' Nachts slapen deze vogels het liefst in de broedblokken. Meestal worden er 4 tot 6 eieren gelegd, die gedurende 23 dagen bebroed word.

  • #2
    Hallo,

    Ik wil een agapornis Fischeri aanschaffen, en ben me er nu erg in aan het verdiepen. Heeft iemand deze aga? En kun je me er iets over vertellen. Persoonlijke ervaringen, en tam maken.

    Comment


    • #3
      https://www.papegaaienforum.nl/showwi...ornis+Fischeri


      Oorspronkelijke bericht verwijderd om vervuiling van het forum en nutteloosheid van de Pape-pedia tegen te gaan.

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse
      Working...
      X