Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Afscheid Rio

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Afscheid Rio

  Hallo,


  Het is al een hele poos geleden dat ik op de forum ben geweest.
  Helaas heb ik slecht nieuws, mijn agapornis Rio is vorige week vrijdag 14 april in mijn vaders handen overleden.


  Ze had al een tijdje last van een bult op haar rug. We waren er mee naar de dierenarts geweest en ze zeiden dat ze de bult had gekregen van een trauma.
  Ergens waar ze van verschoten was, een aanpassing in huis of een nieuw huisdier maar er was niet veranderd zelfs niet in haar kooi.
  Na 10 dagen antibiotica en het ontsmetten van de wonde (ze pikte er soms in) stond de bult mooi en was het aan het weg gaan.
  De dierenarts had ook gezegd dat de bult gevuld was met bloed en dat dit wel zou wegtrekken.


  Vrijdag zag mijn moeder haar op de bodem van haar kooi zitten en gaf haar nog extra eten en sprong terug op haar stokken om te eten. Die avond ga ik naar beneden voor de hond uit te laten en zag ik dat er overal spatjes bloed lagen in haar kooi. De bult was opeens terug, niemand had dit gezien dat de bult terug verschenen was op haar rug. Ze was nog actief en had nog met het goede weer buiten mogen staan in haar kooi.
  Ze had de bult opengeprikt, we hebben de wonde afgekuist en zag dat ze niet echt meer reageerde en haar oogjes vielen steeds toe.


  We hadden nog gebeld naar een vogeldierenarts omdat we van de vorige opinie van de dierenarts niet echt content waren. De dierenarts was in vergadering en we zagen ook dat ze nacht niet meer zou halen. We hebben ze in een handdoek gelegd in haar kooi, we gingen om de 10 minuten controleren en wanneer we ons klaarmaakten om te gaan slapen maakt ze nog een klein piepgeluid strekt nog één keer haar vleugel die ze nog kon gebruiken want ze kon niet meer vliegen door de bult aan haar linker vleugel. En blies haar laatste adem in de handen van mijn vader. Ze had op ons gewacht om te sterven.


  We hebben enorm veel verdriet om haar want ze was nog maar 4 jaar oud en normaal wordt een agapornis 10-15 jaar oud. We hebben ze de dag daarna begraven in haar lievelingsslaapzak en heeft een mooie plaats tussen de bloemen gekregen.


  Het paasweekend was niet echt feestelijk. Het is opeens zo stil in huis!
  Bijgevoegde Bestanden

 • #2
  Agh gerum wat zielig Veel sterkte!
  Ik denk eerlijk gezegd ook dat er meer aan de hand is geweest.
  Kiwi & Pip Nappie & Loki
  ~ Rip Pluk ~

  Comment


  • #3
   Oorspronkelijk geplaatst door kiwivogeltje Bekijk Berichten
   Agh gerum wat zielig Veel sterkte!
   Ik denk eerlijk gezegd ook dat er meer aan de hand is geweest.

   Eerlijk gezegd denk ik het ook en had ik moeten voor een 2de opinie gaan bij een dierenarts met een betere voorkennis van vogels.
   Bedankt voor je steun!

   Comment


   • #4
    Heel veel sterkte met het verlies van jullie mooie Rio.
    Ik weet hoe leeg het voelt, hoe groot het gemis is, een dag eerder hebben wij onze Koko laten inslapen, ook in mijn armen.
    Het laatste afscheid is een veilige haven in de armen van diegene van wie ze hielden.

    Rust zacht, Rio.

    Comment

    Ads onder in topics

    Collapse
    Working...
    X