Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agapornis schoon maken

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Agapornis schoon maken

  Beste allemaal,

  Ik ben nieuw op het forum maar heb een dringende vraag. Sinds 3 weken heb ik een jonge agapornis, 12 weken oud genaamd Yara. Yara begint al heel goed tam te worden. Stapt op mn vinger, niet schrikachtig meer en doet het verder erg goed.

  Echter is er gisteren een klein ongelukje gebeurd. Gisteren waren mijn ouders er en is Yara in een blik met (gelukkig afgekoelde) kip en jus gevallen. We hadden die bak de hele tijd afgedekt en Yara er ook niet uitgelaten toen alles warm was. Echter heeft mijn moeder het deksel van het blik gehaald zonder dat ik dit wist. Ik woon alleen dus ben het ook niet gewend dat ik zelf niet weet wat er precies gaande is in de keuken. Ik heb een open keuken dus ik let juist erg goed op. Met Yara gaat het in principe prima, afgezien van de geur van knoflook en andere kruiden. Echter krijg ik Yara niet goed schoon. Ik heb het allerergste van de jus er wel afgekregen met wat babyshampoo. Ik vond het zo zielig maar zag niet direct een andere manier om het buikje weer een beetje schoon te krijgen. Echter nu ruik ik nog steeds knoflook en zijn de veertjes ook wat vettig. Ik vind het zo zielig en weet niet precies wat nu de juiste wijze is om Yara schoon te maken. Alle dierenartsen waren sinds gisteravond niet bereikbaar en ik kon nergens echt advies vragen.

  Ik vind dit zo triest. Ik heb al 27 jaar vogels, maar zoiets dtoms nog nooit gehad -.- Nat maken vindt Yara al helemaal niet leuk. Dus als ik nog 1 wasbeurt doe, wil ik dat dat ook wel meteen de juiste methode is. Ik heb wel een warmtelamp om weer goed op te drogen zonder dat Yara het te koud krijgt.

  Ik hoop dat iemand me kan helpen. Alvast heel erg bedankt.

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X