Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Jonge(baby) vogels vertonen agressief gedrag naar moeder

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Jonge(baby) vogels vertonen agressief gedrag naar moeder

  Beste (ervarings)deskundige,

  Mijn handtamme koppel heeft hun eerste nestje. Als onervaren ouders met een keer onervaren eigenaar was het even spannend om te zien hoe het zou gaan maar van de 5 eieren zijn er 4 groot geworden en inmiddels 36 dagen oud.

  De vader verzorgd de jongen uitstekend. Moeders heeft 2 van de 4 jongen geplukt. Niet tot in het extreme maar leuk was het niet. Ze heeft dit een af en toe een week lang gedaan.

  de jongen gaan op onderzoek uit binnen de kooi en verkennen zo nu en dan de woonkamer. Over het algemeen scharrelen ze op de bodem van de kooi.

  nu mijn vraag: als moeder ook maar in de buurt komt van de jongen zijn ze alle 4 waakzaam. Komt ze dan dichter bij vallen ze allemaal aan. De moeder wijst ze dan met harde hand hun plaats en dan word het weer rustig. Vader voedt en verzorgd de jongen zonder problemen.

  is de agressie oorzaak van het plukken? Kan het zijn dat de jongen inmiddels oud genoeg zijn en minder worden geaccepteerd? (Waarom blijft alles kalm als de jongen op verkenning zijn en moeder bied ondersteuning?), kan het zijn dat de jongen ook vrouwtjes zijn en het daarom niet zo soepel gaat(zijn nog wel erg jong), is er een andere logische verklaring?

  bij voorbaat dank voor uw expertise.

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X