Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Help! gedrags verandering door komst van baby

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Help! gedrags verandering door komst van baby

  Ik zit met een groot probleem!

  Wij hebben een agapornis genaamd Frits. Het is een vrouwtje,maar daar kwamen we later pas achter ;-)
  Ze is 2,5 jaar oud en we hebben haar met de pap groot gebracht en ze is dan ook heel erg tam. Ze zit het liefst de hele tijd bij je.

  In November hebben wij een kindje gekregen en sinds de komst van ons zoontje is Frits erg veranderd.
  Ze schreeuwt constant de boel bij elkaar, want ze wil aandacht en wil uit haar kooi. Voorheen was Fritzie ons "kindje" en kreeg ze de volledige aandacht, maar dat is nu wel veranderd.
  Met zo'n klein kindje laat ik haar niet uit de kooi. Het blijft tenslotte een dier.

  Als ze eruit is doet ze ook dingen die ze normaal nooit doet. Hangt in de gordijnen en gaat overal opzitten waar ze normaal nooit opzit. Ze heeft ook constant nesteldrang en knaagt dus elk papiertje kapot die ze tegen komt. Wij worden er langzaam steeds gekker van. Met name haar geschreeuw. Het is een ontzettende lieve vogel en ik zou haar het liefst niet kwijt willen, maar we overwegen het wel om heel eerlijk te zijn. Ik vind het ook niet eerlijk naar Frits toe en wil echt het beste voor haar.

  Hebben jullie tips, trucs waardoor haar gedrag veranderd en zodat ze van het papier af blijft.

  Ik hoop echt op reacties!

 • #2
  Ik denk niet dat dit agaatje een gedragsverandering is ondergaan door de komst van de baby, maar dat haar gedrag een reactie is op jullie veranderde houding jegens haar.

  Tsja, als ze altijd uit de kooi mocht en altijd de aandacht kreeg en nu "ineens" niet meer, dan is het wel logisch dat ze nu om aandacht schreeuwt. Letterlijk en figuurlijk.
  Je zou kunnen overwegen haar (tijdelijk) te wieken en een paar speelplekjes in huis te maken. Zodat ze er wel lekker vaak uit kan, zoals ze gewend was en ook eruit kan als de baby in de buurt is. Want zo kan ze niet bij de baby komen. En zo kan ze niet bij dingen waar ze niet bij mag. En door een paar speelplekjes te creeren zal ze zich dan ook wat minder snel vervelen.
  Natuurlijk zal ze dan wel moeten leren om te blijven op die speelplekjes. Maar dan kan ze er in elk geval weer uit.
  En sommige mensen vinden wieken zielig. Maar er nu helemaal niet meer uit kunnen en zo op het 2e plan gezet te worden en dan zelfs overwegen haar weg te doen is (eigenlijk) nog veel zieliger.
  Ik hoop dat je een werkbare oplossing zult vinden.

  Comment


  • #3
   En anders misschien overwegen om er een mannetje voor haar bij te kopen, zodat ze weer voldoende aandacht krijgt en zich niet meer zo focust op jullie? Hierdoor krijgt ze dan toch weer wat genegenheid en zal ze wellicht ook minder om aandacht schreeuwen.
   Groetjes van Corina en Kiwi en Joppie

   Comment

   Ads onder in topics

   Collapse
   Working...
   X