Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hyacint ara

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Hyacint ara

    Wetenschappelijk.
    Nederlandse naam: Hyacint ara
    Wetenschappelijke naam: Anodorhynchus hyacinthinus
    Engelse naam: hyacinth macaw



    Uiterlijk.
    De hyacint ara is de grootste ara en de grootste papegaai die er bestaat. De hyacint ara is bijna helemaal blauw. Hij heeft alleen een gele oogring en de kale huid bij zijn snavel is ook geel. Hij kan wel 1 meter lang worden en een gewicht bereiken van anderhalve kilo.
    Het verschil tussen een mannetje en een vrouwtje kun je niet zien. Wel kun je dit laten onderzoeken door middel van een endoscopie of een DNA onderzoek.

    Leefgebied.
    De Hyacint ara leeft alleen nog maar in het noorden van Brazilië en noord west Bahia.

    Voedsel.
    Het voedsel van de hyacint ara is net even anders al bij de andere ara's omdat de hyacint ara in de natuur vooral leeft van palmnoten.Dit heeft de ara dus veel nodig vanwege het hoge vetpercentage. Ook gewone zaden en noten mogen niet ontbreken bij de voeding van deze ara.

    Huisvesting
    De voliere voor deze ara moet vanwege zijn grote natuurlijk een behoorlijke grote hebben. Een mooie, maar wel minimale maat zou 4 m bij 4m kunnen zijn. Het beste is om houten stokken in uw voliere te hangen in verschillende diktes. Dit is goed voor de poten en de spieren in de poten.

    De kweek.
    Het kweken met de hyacint ara is erg moeilijk en word nog maar weinig gedaan in Nederland.
    De ara's hebben een blok nodig van 150 x 150 x 180cm. De pop legt 2 a 4 eieren per legsel en deze komen uit na 4 weken.
    Het groot brengen van de jongen kost veel tijd. Het duurd 4 maanden voordat de jongen uitvliegen en het kan tot 9 maanden duren voordat de jongen zelfstandig zijn.

    De hyacint ara heeft voor de kweek een aangepaste luchtvochtigheid nodig. Dit moet liggen tussen de 20% en 30%. Dit is nodig voor een goede uitkomst van de eieren. De hyacint ara kweekt in de natuur in het droge seizoen, wat zeer nauw komt omdat zodra de regen komt de eieren dus niet meer uitkomen

    Cites.
    De hyacint ara staat op de Citeslijst 1.




    Tekst: Arasevera
    Foto's: Robinschaft
    Chester en Samba
    Yoda en Navy

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X