Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Geelvleugel ara

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Geelvleugel ara

    Wetenschappelijk.
    Nederlandse naam: Geelvleugel ara
    Wetenschappelijke naam: Ara Macao
    Engelse naam: Scarlet Macaw

    Uiterlijk.
    Deze ara heeft als basis een velrode kleur. Een heel ander rood als de groenvleugelara. Deze ara heeft een gele band op zijn vleugels waar hij ook zijn naam aan te danken heeft. Aan deze band kun je ook zien uit welk deel van Amerika hij komt. Hoe verder de ara van de evenaar vandaan is hoe meer geel hij heeft. De onderkant van de vleugels en de bovenkant van de staart zijn blauw. De bovensnavel is hoornkleurig en de ondersnavel zwart.
    Het verschil tussen een man en pop kun je aan het uiterlijk niet zien. Dit kun je laten onderzoeken door endoscopie of een DNA onderzoek. Deze ara kan ongeveer 85 cm worden.

    Leefgebied.
    De geelvleugel ara leeft in Midden- en Zuid-Amerika tot Midden Brazilië.

    Voedsel.
    Voor ara's is er in dierspeciaalzaken speciaal voer te koop. Wat hier vooral anders aan is in vergelijking met ander papegaaienvoer is dat in ara voer meer vette noten zitten. Ara's hebben namelijk meer vet nodig dan andere papegaaien.
    Verder is ook fruit en groente erg goed voor ze. Geef alleen geen advocado, deze zijn giftig.

    Huisvesting.
    Wat u hierbij het beste aan kunt houden is dat de ara zijn vleugels helemaal moet kunnen uitslaan. Als u een koppel ara's wilt houden dan moeten bijde ara's naast elkaar hun vleugels uit kunnen slaan. Houd er rekening mee dat u geen hout gebruikt om een kooi of voliere te maken. Dit maken ze namelijk erg makkelijk stuk.

    De kweek.
    Over de kweek van deze ara is nog weinig bekend.

    Gedrag.
    Het wordt afgeraden om deze ara in de huiskamer te houden als tamme ara. Deze ara's zijn erg moeilijk tam te maken en zullen daarna vaak nog onberekenbaar blijven.

    Cites.
    De geelvleugel ara staat op de Citeslijst 1
    Tekst: Arasevera
    Foto: Rico2009
    Bewerking: Showtime
    Chester en Samba
    Yoda en Navy

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X