Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Voorbeeld aankoopcontract

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • #16
  Prachtig voorbeeld van hoe verschillend kwekers kunnen denken... het is echt hard nodig dat we meer op n lijn komen. Ik kan me voorstellen dat vogelliefhebbers en vogelhobbyisten er geen touw meer aan vast kunnen knopen. Dat is alleen maar koren op de molen van figuren die een positief lijst willen.

  Comment


  • #17
   zelfstandig voor mij is dat ze geen pap meer krijgen .want op de manier zodra ze zelf gaan eten wat dirk jan zeg kan je grijze bij 7 a 8 weken verkopen want dan beginnen ze hier al aan het zachtvoer n de gepelde pitten te eten.

   jan wat is jou mening ? wanneer zijn ze voor jou zelfstandig.

   ps

   ik wil dirk jan niet negatief weg zetten hier dat is niet de bedoeling.

   moderator dit is mischien wel een discusie die je in een ander topic zou kunnen plaatsen.
   is wel intresant wat andere kwekers hier over te zeggen heb.

   Comment


   • #18
    Hallo,

    Ik voel me zeker niet negatief neergezet hoor en we moeten een discussie toch gewoon kunnen voeren als mensen die de papegaaienhouderij allemaal een warm hart toe dragen.
    Ik noemde ook de leeftijd van de meeste soorten waarbij jonge papegaaien bij natuurbroed uit zouden vliegen en bij grijze roodstaarten hebben we het dan over een leeftijd van twaalf weken gemiddeld. Inderdaad zouden ze eerder aan wat voer beginnen wanneer je ze dat voorschoteld, maar daar kunnen we ook een discussie over voeren of het verstandig is dat te doen. In de natuur of bij natuurbroed zouden de jongen op die leeftijd nooit met pellets en dergelijke in aanraking komen. Voor mij blijft socialisatie een belangrijk argument en dat zijn ook de argumenten die ik voorbij zie komen in de argumenten van experts van de faculteit diergeneeskunde, gedragsdeskundigen en dierenartsen. Als ik zeg wanneer de jongen zelfstandig beginnen te eten bedoel ik daarmee dat ik er zelf van overtuigd ben dat de jonge papegaai niet meer afhankelijk is van de pap en zelfstandig kan eten.

    Wat Jan zegt is denk ik belangrijk. Dat er afspraken worden gemaakt waarmee we als representatieve groep kwekers allemaal instemmen en waarmee we een antwoord kunnen geven aan bijvoorbeeld de politiek, die dit vervolgens in wetgeving zou kunnen overnemen. Al komen wij daar niet mee, komen beleidsmakers zelf met regelgeving, in zoverre dit niet al gebeurd is in het dierenwelzijnsbeleid van Bleker. Het is nog maar de vraag in hoeverre dit wetsvoorstel omkeerbaar is, maar als dit werkelijk uitgevoerd gaat worden is over 5 maanden handopfok verboden en het scheiden van kuikens en hun ouders strafbaar. We kunnen dan concluderen dat we te laat geweest zijn.

    Ik zit persoonlijk niet vast aan dat ik ze op een bepaalde leeftijd perse weg wil hebben. Ik heb al vaker mijn beleid gewijzigd op basis van goede argumenten die mij overtuigen van een beter welzijn voor de papegaaien. Het welzijn voor de papegaai staat bij mij voorop, ook omdat daar uiteindelijk mijn klant mee is gediend! Er is een klant die voor weinig geld een papegaai wilt, maar die kan ik dan ook niet helpen. De mensen die bij mij een vogel kopen doen dit als bewuste keuze en zijn graag bereid om iets meer voor hun vogel te betalen als mijn kosten omhoog gaan door rekening met bepaalde dingen te houden.

    Comment


    • #19
     Als ik zeg wanneer de jongen zelfstandig beginnen te eten bedoel ik daarmee dat ik er zelf van overtuigd ben dat de jonge papegaai niet meer afhankelijk is van de pap en zelfstandig kan eten.
     kijk zo is het een stuk duidelijker .en daar kan ik me perfect mee vinden.

     alleen je kan merken dat je winkelier ben en geen kweker .

     voorbeeld je moet bij natuurbroed maar eens voelen aan de krop wat voor soort voeding dat daar in zit.
     en hoe groot die stukken zijn .

     en je moet de jonge na 3 weken eens vergelijken die door de ouders gevoerd zijn .of die door handopfok groot zijn getrokken.

     klein voorbeeld op dit moment heb ik 3 noblissen die door de ouders zijn gevoerd en nr 4 door ons vanaf dag 1 met de hand .
     de 3 door ouders gevoert wegen tussen de 120 en 135 gr en die met de hand zijn grootgetrokken weeg 50 gr .tussen de jongste in het nest en die met de hand zit 2 dagen verschil tussen.
     en het is niet alleen het gewicht maar ook de veer ontwikkeling.
     dit is maar 1 voorbeeld van de ervaring die ik er mee heb .en ik heb nog niet zoveel ervaring.

     wij als kweker kunnen nooit de voeding met de goede voedingswaarde geven die de ouders ze geven. hoe goed de pap ook is .

     Comment


     • #20
      Helemaal mee eens! Ik kweek ook met aardig wat koppels. Ik haal zelf niets uit het blok voor dat ze 6 weken zijn.
      Inderdaad voelt het als een aardige klomp harde korrels wanneer de ouders gevoerd hebben. Dit is hetzelfde als je bijvoorbeeld de scenic bird hand weening pellets voert aan jonge kuikens. Dan schuif je ook hele pellets zo naar binnen. Is voor mij nog anders dan de vogels een bakje voer geven, maar ik denk ook zeker niet dat dat kwaad kan. Als we maar blijven praten dan vinden we elkaar wel
      Last edited by Hareco; 25-07-12, 13:17.

      Comment


      • #21
       Dirk-Jan,
       Je kweekt al veel langer dan dat je winkelier bent toch?
       Nikki
       Fleur

       Zazu & Zo (forpusjes)

       Comment


       • #22
        moderator dit is mischien wel een discusie die je in een ander topic zou kunnen plaatsen.
        is wel intresant wat andere kwekers hier over te zeggen heb.


        Zoals u wenst,


        http://www.papegaaienforum.nl/showth...f-na-handopfok
        ik weet niet alles maar doe mijn best

        Comment


        • #23
         5.De koper word geadviseerd de vogel binnen 5 werkdagen te laten onderzoeken door een gespecialiseerde dierenarts.

         Hoeveel risico loopt de vogel op kans op besmetting voor dat die bij de arts is geweest?

         Waarom is dit een advies en geen verplichting?
         ik weet niet alles maar doe mijn best

         Comment


         • #24
          Oorspronkelijk geplaatst door dijkkamp Bekijk Berichten
          Hoeveel risico loopt de vogel op kans op besmetting voor dat die bij de arts is geweest?

          Waarom is dit een advies en geen verplichting?
          Omdat na aankoop iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar vogel lijkt me. Je kan dan niemand meer iets verplichten omdat het dan niet meer jouw eigendom is.

          En ook al zou je het verplichten of nog testen op het moment dat de vogel weg gaat, dan nog is niets gegarandeerd want de meeste testbare ziektes hebben een incubatietijd (tijd die er ligt tussen het in aanraking komen met een ziekte en het ziek worden) die kan oplopen tot drie maanden. Het gaat om risico verkleining. Maar met levende have kan je dingen vrijwel niet 100% krijgen.
          Daarom is het belangrijk goed te weten waar je vogel vandaan komt en of er van diegene gevallen openlijk bekend zijn, dat die persoon een zieke vogel heeft verkocht. Dan is er dus een infectie (geweest). Mochten er ziekte gevallen bekend zijn, zou het risico een stuk groter zijn, zelfs met gezondheidspapieren. Aan de andere kant zijn er goede kwekers en winkels geweest die een besmetting hebben gehad, maar vervolgens passende maatregelen hebben genomen. Ik denk dat het duidelijk is dat er binnen Nederland een aantal zeer betrouwbare winkels zijn, maar dat het ook duidelijk is dat er zaken zijn die de gezondheid van vogels aan hun laars lappen.
          Van kwekers zou dit net zo zijn.

          Comment


          • #25
           dirk jan .

           net wat je zeg er ziijn ook kwekers die alles aan hun laars lapen.

           even vraagje .

           als je baby`s inkoop dan laat je die testen.wat als er nu een positief geval tussen zit.
           ik neem aan dat je dan de vogel in laat slapen .na nog een second opinie gedaan te hebben.
           maak je dan wel eens mee dat de betrefende kweker dan zeg kom niet van mij.en het niet wil oplossen.

           hebben jullie als winkelier een soort van zwarte lijst .die ook uitgewisseld word onder elkaar .
           wat ik vrij normaal en terecht zou vinden.

           Comment


           • #26
            Hallo,

            Daar geef ik graag een eerlijk antwoord op.

            Sinds ik de eigenaar ben van hareco dier en vriend, nu ruim anderhalf jaar geleden heb ik zo'n twee honderd vogels laten testen en n keer een pbfd positieve uitslag ontvangen. En wat denk je..? Uitgerekend van een grijze roodstaart van mezelf! De schrik zat er goed in, want deze oudervogels had ik ruim tien jaar, waren allemaal getest en hadden als kweekgroep al heel wat vogels voortgebracht waar nooit een kuiken van positief was. Het vreemde was ook dat dit kuiken uit een nest met drie jongen kwam, waarvan de rest negatief was. Mijn vermoeden was dat er iets was fout gegaan en ik een foutieve uitslag had ontvangen , maar de schrik zat er goed in. Vooral na een telefoontje met het labaratorium, die er van overtuigd waren dat zij geen fout hadden gemaakt werd ik ongerust. Ik snapte er niets van. Al mijn jonge papegaaien laat ik eerst testen voordat ze de winkel binnen komen, maar van mijn eigen vogels was ik zo zeker dat ik die vaak al bij de geteste vogels plaatsten in de winkel. De mogelijkheid zat er dus in dat ik echt een groot probleem had! Verschillende vogelartsen vonden het ook onwaarschijnlijk dat deze vogel pbfd had, maar iedereen liet toch doorschemeren dat het wel mogelijk is. Dat het virus in de ouderdieren al die jaren bijvoorbeeld in slaap toestand was. Dat blijkt schijnbaar te kunnen. Ik was aardig in paniek en heb de verkoop tijdelijk stopgezet, om opnieuw te testen. Ik deed drie dagen lang een bloedafname en stuurde die dagelijks op. Vervolgens kreeg ik na een aantal dagen iedere dag de uitslag binnen. Negatief..negatief en negatief....pfffff wat een opluchting.

            Ik werk maar met een klein aantal kwekers die allemaal zeer zorgvuldig zijn, maar natuurlijk zou het echt ideaal zijn alles zelf te kunnen kweken. Dan heb je het echt allemaal in eigen hand. Met deze kwekers heb ik nooit een probleem gehad omdat ik dus nooit een positieve test heb gehad.

            Zo'n 14 jaar geleden toen ik de papegaaien afdeling bij hareco starten was dit anders. Een aantal jaar ging het heel goed en we testen nooit iets. Dat was in die tijd zo...maar vreselijk dom natuurlijk, maar ik wist er gewoon weinig van.
            Toen hebben we een zeer ernstige besmetting gehad met pbfd. Tientallen vogels gingen dood en ook een vrij groot aantal bij klanten. Het was een drama om deze mensen te woord te moeten staan en het verdriet was vaak zo groot. We hadden ook geen idee waar de besmetting vandaan kwam, want er zaten vogels van verschillende kwekers. Mijn toenmalige baas heeft het met de klanten in die tijd financieel gelukkig goed opgelost. In die tijd leerde ik vogelartst Peter Bastiaansen kennen. Alle vogels werden uit de winkel gehaald en getest. Sommige waren besmet en lieten we inslapen. Andere vogels waren negatief en werden in quarantaine geplaatst. Na drie maanden werden ze opnieuw getest en zij die eerder negatief waren, waren dit nu nog. In die tijd werd er nog op veren en op bloed getest. Sommige vogels waren in hun veren eerder wel positief, maar dit verdween en ze kregen het niet in hun bloed.

            Vervolgens zijn we wel achter de kweker gekomen die positieve vogels had, en we merkten er toen echt heel veel op. Zelden wilden kwekers het oplossen helaas. De goede kwekers bleven over en omdat ze wisten dat hun bestand gezond was, werden ze ook een stuk voorzichtiger. Zelf ben ik toen ook meer gaan kweken, maar kocht mijn eerste vogels met KDS. Dit was toen nog niet te testen. Het leerde meteen wel direct weer heel veel!

            Ik denk dat ik kan zeggen dat ik nu een grote zekerheid heb dat ik niet zomaar een besmetting onder mijn vogels krijg, maar voorzichtigheid blijft geboden!

            Ik doe er voor mijn gevoel alles aan, maar ook ik blijf het een spannende handel vinden. Ik heb ook gehoord van vogels die alle symptonen hadden van KDS hadden maar herhaaldelijk negatief testen. Pas bij de dood van de vogels werd het virus in een bloedtest ontdekt. Dat is frustrerend natuurlijk en daarom is het pdd research fund ook nog steeds belangrijk! Laten we als liefhebbers alles maar blijvende doen om ziektes te voorkomen, en zeer bewust met onze vogels en onze klanten omgaan!

            Van een zwarte lijst van kwekers weet ik niet.

            Comment


            • #27
             ik zelf weet ook niets van een zwartelijst bij winkeliers .heb namelijk met 2 goede winkeliers goed contact.

             en ook zij gaan selectief te werk .van waar ze hun jonge aankopen.en terecht.

             voor de rest is mij je antwoord duidelijk.

             ga zo door en dat je de mensen ook een goed en eerlijk advies blijf geven bij de aankoop van een papegaai.

             en doe p b de groeten van me .

             gr hermann

             Comment

             Ads onder in topics

             Collapse
             Working...
             X