Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Verliefd Plukken

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Verliefd Plukken

  Hoi allemaal,

  Al weer een tijdje weggeweest, maar nu eigenlijk een dringende vraag naar kennis/ervaring van jullie.

  Al twee jaar zijn wij bezig onze twee bonte boeren te koppelen. Aanvankelijk accepteerde onze felle dame het mannetje niet en ontstond er een situatie van het opjagen van het mannetje.
  Altijd twee kooien naast elkaar hebben gehad. Door de kooien heen vonden ze elkaar wel leuk. De kooien waren ongeveer gespiegeld ingericht en waar de ene was, was ook de ander. Los oefende we regelmatig, maar als het fout ging scheidden we ze. Ook hebben we een buitenkooi. Als het lekker weer is, mogen ze daarin. Vanaf dit voorjaar ging het eigenlijk ineens heel goed. De focus van het vrouwtje was verlegd van ons naar het mannetje (ze was erg op ons als mensen gesteld). De vogels zaten steeds heel verliefd te doen en hadden het gezellig. Uiteindelijk overdags standaard bij elkaar in de buitenkooi. Dit ging goed. Inmiddels hebben we ze eindelijk samen zitten. Ze zijn echt steeds lekker samen aan het keuvelen. Helemaal leuk. Missie (na twee jaar!) geslaagd zou je kunnen zeggen.... ook esthetisch wat prettiger in mijn huis.

  Nu hebben de twee tortelduiven een nieuw spelletje bedacht. Het vrouwtje vind koppiekrauw lekker. het mannetje vindt het leuk om haar kopje te krauwen. Nu sinds kort trekt hij er dan een veertje uit, waar ze dan samen heel leuk mee gaan zitten spelen. Als het veertje valt biedt het vrouwtje direct haar kop weer aan, waarna het mannetje weer een veertje trekt waarmee ze kunnen spelen. Er begint al best een kaal nekje te ontstaan...

  Wat nu?

 • #2
  Hi Rebekka,
  Ik volg Ginger's Parrot Rescue in Arizona, USA al een tijd, vanwege de leuke en leerzame filmpjes op YouTube ( ze hebben ook een eigen facebookpagina). Zij is gespecialiseerd in Senegal papegaaien en heeft ook valkparkieten en grasparkieten. Verder niets groters.

  In ieder geval heeft zij 2 maanden geleden ongeveer een kort filmpje op YouTube gezet omdat ze een leuk paartje had, die klaar waren om te worden geadopteerd. Het popje had een kaal vierkantje op haar nek. Dat bleek het mannetje gedaan te hebben. In dat filmpje zei ze dat ze de papegaaien hadden gescheiden en dat ze als ze los waren, ze leuk waren samen maar wel onder toezicht.

  Je kunt het filmpje zo terug kijken op YouTube.. Misschien kun je haar wel benaderen met je vraag via haar Facebook pagina.

  Comment

  Ads onder in topics

  Collapse
  Working...
  X