Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

weerbarstige grasparkiet met rare streken

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • weerbarstige grasparkiet met rare streken

  Hallo allemaal,
  Ik heb een vraag met betrekking tot mijn 4jarige grasparkiet. Hij blaakt tegenwoordig van het zelfvertrouwen en gaat ook steeds meer dingen onderzoeken en loopt tegenwoordig ook graag op de grond. Dit is allemaal geen probleem (ik ben alleen dus heb ik hem altijd wel in de gaten).

  Helaas gaat hij tegenwoordig ook op mijn nieuwe grote flatscreen televisie zitten. En ik snap het wel want de bovenkant is een prachtige lange platte landingsplaats. Het ziet er ook wel leuk uit als hij daar heen en weer loopt maar ik ben bang dat hij wellicht eens gaat poepen en dat het dan op mijn beeldscherm valt of aan de andere kant in de achterkant van de tv waar de techniek zit. Hij vliegt de hele dag los en ik ben bang dat als ik weg ben dat hij daar lekker langere tijd gaat zitten en dus ook gaat poepen. Hij heeft natuurlijk ook een grote Javaboom waar hij normaal op zit of zijn kooi die de hele dag openstaat met zijn voer en water.

  Ik wil dit dus niet. Helaas staat de tv halverwege zijn kooi en zijn eigen plekje op de gordijnroede net onder het plafond dus is het erg gemakkelijk. Ik heb al geprobeerd niets te zeggen maar hij gaat het toch vaker doen. Toen niets zeggen er naar toe lopen en hem eraf halen en ook boos worden en zeggen dat het niet mag helpt helaas niets!

  Heeft iemand nog tips? De tv kan niet verplaatst worden helaas. Ik doe al een hele tijd een training met hem (pootje geven, rondje draaien op de stok, kusje op de wang) en daar reageert hij heel goed op. Hij is er ook rustiger en veel minder bijterig van geworden. Ik denk dat daar ook zijn zelfvertrouwen van gegroeid is. Hij slaapt ook apart in een andere kamer. Dus dat soort dingen gaan helemaal goed maar dit is toch wel erg irritant!

  Tips of aandachtspunten? Alvast bedankt voor jullie reacties!

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X