Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Pyrrhura's tam(mer) maken en bijten afleren.

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Pyrrhura's tam(mer) maken en bijten afleren.

  Beste forumleden, heeft één van jullie nog advies/tips voor het volgende:

  Wij hebben vorig jaar 2 Pyrrhura's in huis genomen. Ze zijn hu ongeveer één jaar oud. We zijn erg blij met de diertjes en hebben er dagelijks veel lol mee, maar qua "tamheid" staat de vooruitgang een beetje stil en ze blijven in je vingers bijten.

  Op zich zijn ze niet bang van ons, maar blijven altijd op gepaste afstand. Ze eten uit de hand, gaan ook op je vinger zitten, als lift van grond naar kooi (na neerstorten) of als het een relatie heeft met eten / beloning, maar spontaan op je hand klimmen zonder beloning in verschiet willen ze niet. Sterker nog: ALs je te zonder traktatie in je hand te dicht bij komt bijten ze of duwen ze je hand beleefd weg :-)

  De tamste van de 2 laat zich van vinger op schouder zetten (na verleiden met zonnebloempit) maar voelt zich niet op zijn gemak, wil zo snel mogelijk weer van je schouder af.

  Als ze in de kooi zitten en mijn vriendin wil de etensbakjes bijvullen o.i.d. dan reageren ze zelfs agressief; Komen dan meteen aangesneld om flink in haar vingers te bijten. Als oplossing doet ze een huishoudhandschoen aan. Daar zijn ze bang van of herkennen het niet meer als haar hand.

  Bij mij hebben ze deze neiging veel minder (maar bijten wel als ze de kans krijgen) Door ze streng aan te spreken lukt het mij om bijtgedrag af te wenden; ze gaan dan aan de andere kan van de kooi zitten en gedogen mijn hand in de kooi. Het is gewoon jammer dat ze zo bijterig zijn.

  Hebben jullie misschien nog tips om dit bijtgedrag af te leren en ze nog wat tammer te krijgen?

  BVD!

  gr HJ

 • #2
  Mijn agapornis doet hetzelfde, klapt intimiderend met snavel en valt mn hand aaf wanneer ik het eten/drinken wil verversen. Slaat daarnaast ook met snavel tegen bodem van de kooi

  Verstuurd vanaf mijn SM-G920F met Tapatalk

  Comment

  Ads onder in topics

  Collapse
  Working...
  X