Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Bijten en beloning, hulp gezocht

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Bijten en beloning, hulp gezocht

  Goedenavond!

  Allereeerst wat lang geleden dat ik hier wat geplaatst heb! Op mijn 18e mijn allereerste papegaai ( agapornis), daarna een grijze roodstaart welke helaas met 3 jaar te ziek was. Die hebben we in laten slapen. Nu 11 jaar verder en weer een agapornis en dus een Rose Kaketoe van 4 maand oud.

  Nu heb ik 2 vragen, 1 omtrent bijten en 1 omtrent belonen.

  Allereerst even over de papegaai zelf. We hebben hem nu 3 weken en na anderhalf week rustig opstarten ( hij was bij de winkel al wel handtam) en laten wennen aan ons stapt hij nu makkelijk op en af. Aaien en knuffelen vind hij wat spannend lijkt het en wil hij in elk geval niet, maar dat is niet zo erg. We hopen dat dit nog komt, maar dat is geheel aan hem. Wij willen ook niet door iedereen geknuffeld worden haha. Het opstappen gaat zonder dwang en hij vliegt soms lekker in huis als hij er uit mag en kan.

  Nu mijn ' probleem'.. Ik wil dit graag snel de kop indrukken En hier ook consequent mee omgaan omdat ik weet dat de kaketoe dit nodig is..
  hij bijt sinds een week, niet tot bloedens toe, maar wel flink en hard. Dit doet hij ( tot nu toe) alleen hij hij op mijn hand zit. Hij bijt dan in de vingers van de hand waarop hij zit. Ik kan niet achterhalen wat de reden is..
  Nu probeer ik hem te negeren, maar het bijten gaat dusdanig hard ( steeds harder) dat ik toch onbedoeld ga bewegen. Dus dit is niet te doen. Ook heb ik al een enkele keer heel boos nee gezegd, achtefaf een beetje dom, dit geeft natuurlijk super leuk aandacht voor hem. Maar je probeerd wat .

  Hoe kan ik dit oplossen? Een time out kooi lijkt mij misschien beetje extreem direct? Daarnaast hebben wij geen ruimte in huis die heel 'saai' is waardoor hij het niet als leuk gaat ervaren.
  negeren is dus niet mogelijk merk ik..
  ik dacht zelf of het misschien een optie is om hem iets te geven waarin hij wel mag bijten? Iets van een handspeeltje? Maar ik weet niet of dit werkt?

  Ik lees graag de do's en dont's!


  Daarnaast zoek ik een goede beloning voor hem. Nu geef ik hem pijnboompitten en zonnebloempitjes, waar die wel flink gevoelig voor is. Alleen ik weet dat dit voor de kaketoe ivm verzucht niet heel handig is. Daar hij (nog?) Niet geaaid wil worden zoek ik iets Wat hij wel kan eten maar waar ik me niet teveel zorgen hoef te maken dat hij te dik wordt.


  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!!

 • #2
  Als beloning zou je evt stukjes appel kunnen geven.

  Voor dat bijten zou je idd iets kunnen aanbieden waarin hij mag bijten op het moment dat hij jou te hard bijt. Ook moet je hem dan eigenlijk niet meer met je vingers laten spelen met zujn snavel.
  Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

  Ken je papegaai

  sigpic

  Comment


  • #3
   Dankjewel voor je antwoord. Ik laat het knabbelen en idd spelen met de vingers ook niet toe. De lijn van spelen en bijten en gewoon bijten om te bijten is mij te dun..

   Zijn er ook iets van noten oid of pitten die niet vet zijn? Appel in kleine stukjes is zo zonde, kan dan elke keer de appel deels weggooien. Of mag gedroogde fruit ook?

   Comment


   • #4
    Je kan de appel ook zelf opeten

    Wat betreft de minst vette noten zou je even moeten googlen. Ik heb vogels die juist vette (alle) noten goed kunnen eten.
    Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

    Ken je papegaai

    sigpic

    Comment


    • #5
     Hallo excuses dat ik hier reageer maar zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik zelf een post kan maken? Sorry!!

     Comment


     • #6
      Haha ja een appeltje op zijn tijd is best lekker. Maar van elke dag verplicht een appel eten ben ik gauw zat! Ik ga een zoeken dankje!

      Comment


      • #7
       Oorspronkelijk geplaatst door PyaarieEnDulharie Bekijk Berichten
       Hallo excuses dat ik hier reageer maar zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik zelf een post kan maken? Sorry!!
       over wat wil u een vraag stellen dan? dan kan ik u dit wel uitleggen.
       ik weet niet alles maar doe mijn best

       Comment

       Ads onder in topics

       Collapse
       Working...
       X