Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mijn grijze roodstaart, Billy, valt mijn partner aan. Gaat van kwaad naar erger.

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Mijn grijze roodstaart, Billy, valt mijn partner aan. Gaat van kwaad naar erger.

  Hallo,

  Mijn grijze roodstaart, Billy, is momenteel bijna 4 jaar. Heb twee jaar en half met hem alleen geweest. Ben gaan samenwonen en alles verliep echt vlotjes. Billy paste zich ook enorm goed aan. Helemaal in het begin kon mijn partner nog met Billy bezig zijn en mekaar zo wat beter leren kennen. Dit is sinds een paar maanden veranderd. Elke keer ik Billy uit zen kotje neem is hij echt enorm lief en geeft hij mij kusjes. Wanneer mijn partner in de buurt is of net binnenkomt, vliegt hij regelrecht naar hem om aan te vallen. Het leuke is er helemaal af en ben verplicht om hem terug in zijn kot te zetten.
  Kan iemand mij hierbij helpen? Ben echt ten einde raad.

 • #2
  Waarschijnlijk ziet Billy je als partner.
  Laat een tijdje de verzorging van Billy over aan je partner en houd je zelf op de achter grond.
  Als je Billy zou kort wieken maak je het wel makkelijker doordat Billy dan niet uit zich zelf naar je toe kan komen.
  Minni Micky Kimo

  Comment


  • #3
   Bedankt voor je antwoord. Probeer dit zoveel mogelijk te doen maar men vriend werkt in ploegen dus is dit niet altijd mogelijk.
   Heb wel al ondervonden dat men vriend Billy uit zen kooi neemt, hij niet aanvalt maar ik moet wel weg blijven anders komt hij direct naar mij en valt hij men vriend terug aan. Het is echter wel zeer moeilijk voor mij om geen aandacht te besteden maar ik doe er alles aan om de relatie tussen Billy en men vriend te verbeteren. Effe doorbijten dus

   Comment


   • #4
    Oorspronkelijk geplaatst door Virginia Bekijk Berichten
    Effe doorbijten dus
    Inderdaad een kwestie van even goed doorbijten en vooral doorzetten. Als jouw vriend thuis is, laat alles aan hem over, verzorging, spelen, aandacht geven. De momenten dat jij alleen bent met jouw papegaai doe jij alles. Zo leer jij jouw papegaai dat jouw vriend erbij hoort en geen gevaar of concurrentie is voor hem (jouw papegaai dus). En wat jullie ook moeten doen is de tijd die jullie samen (jij en je vriend) zijn, zoveel mogelijk samen doorbrengen wat ook jouw papegaai ziet. Toont ie dan vervelend gedrag (je vriend aanvallen/bijten), straffen! Dit kan eenvoudig gedaan worden door hem in een strafkooi te zetten zonder spullen erin om te voorkomen dat ie zich daar op afreageert, en daar een tijdje in laten zitten. Op die manier leert ie ook wat mag en niet mag.

    Ik heb zelf een agapornis en deze wordt door mij en mijn vrouw en dochter verzorgd en daardoor is er geen strijd of oorlog in huis tussen onze "vliegenier" en ons. Gedeelde aandacht en gedeelde zorg.

    Kortwieken kan inderdaad zeer goed helpen om hem nog meer afhankelijker te maken van jullie 2, dat merk ik ook aan mijn agapornis. Nu de winter weer voor de deur staat laten we zijn veren groeien en laten we hem in huis wat rondvliegen. Op dit moment zit ie in het stadium van fladderen/korte stukjes kunnen vliegen. En we merken al dat ie wat brutaler begint te worden naar ons toe. Toen we hem gingen kortwieken in het voorjaar zodat ie weer mee mag naar buiten op mijn schouder, veranderde hij van een brutale "huiskamerpiloot" in een "hulpbehoevende zielepietje". Voordeel: beter handtam te maken en meer afhankelijker van onze zorg en aandacht.

    Wat ik ook geleerd heb met papegaaien, nooit opgeven, tanden op elkaar en doorbijten. T'is een kwestie van de rit uitzitten maar ze gaan het vroeg of laat leren.

    Comment

    Ads onder in topics

    Collapse
    Working...
    X