Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vreemd geluid

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Vreemd geluid

  Hi allemaal,

  ik heb een vraag, aangezien ik geen forpus kenner ben...

  ik heb "Duif" gered door haar, bij het gezin waar ze woonde, weg te halen.
  Duif stond in haar kooitje op de grond (?!) in een huis waar 2 verschrikkelijke kinderen van 2,5 en 1, haar het leven verschrikkelijk zuur maakten. Die koters waren constant tegen haar kooitje aan het slaan, aan het gillen, ze probeerden haar te pakken of duwden zelfs de hele kooi door de kamer. Ik was er goed klaar mee toen ik daar een keer op de koffie kwam, dus op goedkeuren van de huidige eigenaren mocht ik haar meenemen. Zij wilden immers al van haar af met als oplossing, het kooideurtje open te laten in de hoop dat ze weg zou vliegen (walgelijk).

  enfin... Duif is inmiddels geswitcht van kooi. Ze heeft nu voldoende ruimte, 3 waterpunten, 3 voederbakjes, groente en fruit wat ze niet aanraakt, eivoer op zo'n stick, zonnebloempitten, verschillende vormen takken, verschillende speeltjes, trosgierst, een bad en voldoende rust. Ik weet alleen niet of ze helemaal 100% gezond is.

  ik ben met haar naar de dierenarts geweest voor een "check-up". Ik wist niets van het houden van een vogeltje.. maar mijn dierenarts blijkbaar ook niet. De dierenarts kon alleen maar aan de hand van een beetje voelen op haar buikje, opzoek naar een eitje, beslissen of het een mannetje of een vrouwtje is. Ik weet inmiddels door een fokker in Heemstede dat Duif een Dame met een hoofdletter D is!! Daarnaast was ze volgens de dierenarts mager en had ze een slechte snavel die afbrokkelde door slechte eentonige voeding...

  welnu, de punten waar ik mij zorgen over maak Of mij afvraag wat het betekend:
  - ze zit vaak helemaal opgepoft, alle veren uit elkaar, trillend op haar stokje, koppie omhoog, open oogjes, wat betekend dit
  - ze flapt soms heel kort een aantal keer achter elkaar met haar vleugeltjes. Haar vleugeltjes komen hierbij maar een paar mm van haar lijfje af, waarom doet ze dit?
  - als ze ademt hoor ik bij elke ademhaling (in/uit) een klikje, wat betekend dit?

  bij de vorige eigenaar heeft ze wel een maatje gehad. Ze zaten toen samen in een klein kooitje en dat maatje heeft op een dag besloten weg te vliegen (begrijpelijk)
  - zou ik een nieuw maatje voor haar moeten zoeken?
  - voelt ze zich eenzaam?
  - zou ze weer gemakkelijk met een andere forpus samen kunnen, ook nu ze zo lang alleen is geweest?

  daarnaast:
  - heeft ze heel vaak haar oogjes dicht
  - slaapt ze veel
  - mist ze aan haar linker pootje al haar nageltjes (?)
  - vliegt ze echt als een kamikazepiloot.... voor geen meter!! De vorige eigenaresse zei dat ze haar zelf kortwiekte (wellicht dat ze dit een paar keer fout heeft gedaan??)
  - heeft ze op de achterkant van haar koppie harde, uitsteekseltjes alsof ze daar langere veertjes heeft maar dan zonder veertjes er aan (lastig te omschrijven)

  kortom.... het is een zielig beessie, er mankeert een hoop naar mijn idee en jullie zouden mij en Duif onwijs helpen met wat antwoorden/ tips en tricks!!

  groetjes Duiffie en Mari

 • #2
  Als ie teveel slaapt en bol zit zou ik een vogelarts bezoeken.

  Missende nageltjes komt vaker voor, kan geen kwaad.
  De stekeltjes achter op zijn koppie zijn ws nieuwe veerpennetjes,
  daar moeten nog nieuwe veertje uit groeien.
  Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

  Ken je papegaai

  sigpic

  Comment


  • #3
   Jeetje, waarom houden sommige mensen dan ook dieren vraag je jezelf af.

   Stekeltjes en ontbrekende nageltjes is geen ramp.
   Maar trillend en opgepoft op haar stokje zitten vind ik iet minder goed, al hoeft het niks te betekenen want ze is natuurlijk ook nog maar heel pas verandert van huisje, veel nieuwe indrukken, dus het moet allemaal nog wennen.

   Toch ben ik van mening dat je met elke nieuwe vogel, ook al komt ie van een goed huis of van een erkende kweker, toch beter even langs een gespecialiseerde vogelarts gaat.
   Ten eerste leert die dan je vogel kennen wat in de toekomst altijd voordelen heeft, en moest Duif toch iets onder de leden hebben, dan ben je er op tijd bij om haar weer beter te maken en eventuele medicatie toe te dienen.

   Sterkte ermee, hopelijk krijg je haar op de rails.

   Comment

   Ads onder in topics

   Collapse
   Working...
   X