Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Gedrag van mijn forpus

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Gedrag van mijn forpus

  Wat leuk dat hier meerdere leden zijn met forpussen. Wij hebben een forpus Pino hij is 4 of 5 maanden oud en voor een deel met de hand groot gebracht (niet door ons). Hij komt uit Rijswijk vandaan en ik heb inmiddels begrepen dat daar niet altijd positieve verhalen over zijn maar dat wisten we niet. Hij is wel heel erg lief, vindt het prima om op je vinger te zitten en ook over zn koppie aaien vindt hij leuk.
  Nu hebben we een mooie grote kooi voor hem met veel speelgoed, maar het lijkt hem niet te interesseren. Hij doet niks met zijn speelgoed. Zit wel lekker te poetsen en te kwetteren maar hij kijkt niet eens naar zijn speelgoed. Hij wil best uit de kooi, maar als ik hem ergens op zet blijft hij daar gerust een uur op zitten. Hij is heel rustig en lief maar hoe krijg ik hem nieuwsgieriger? Of is dit normaal gedrag voor een forpus? Of moet ik er een vriendje voor hem bij kopen? Maar ik ben bang dat hij dan niet tam blijft. Ik ben benieuwd of jullie kunnen helpen, alvast heel erg bedankt.

 • #2
  Voor het speelgoed: speel daar zelf eens mee. Dus gewoon enthousiast met het spul in je handen zitten. Zo introduceer je het als zijnde speelgoed.
  Agapornisjes worden in het engels love birds genoemd. Met zijn tweeŽn zijn ze vaak wel gelukkiger. Wat betreft tam blijven: met zijn tweeŽn durven ze vaak meer dan alleen. Misschien wordt je vogeltje iets minder tam, maar dat heeft ook met genoeg trainen te maken.

  Succes met je keuze


  Linda & Jack

  Comment


  • #3
   Agapornisjes worden in het engels love birds genoemd. Met zijn tweeŽn zijn ze vaak wel gelukkiger. Wat betreft tam blijven: met zijn tweeŽn durven ze vaak meer dan alleen. Misschien wordt je vogeltje iets minder tam, maar dat heeft ook met genoeg trainen te maken.
   Op zich niks mis mee met deze uitspraak, alleen gaat het hier om een forpus.

   Ik heb daar geen ervaring mee maar het lijkt in mijn beleving wel dat de forpus zich met minder speelgoed prima vermaakt.
   ik weet niet alles maar doe mijn best

   Comment


   • #4
    HŤ! Ik zit helemaal niet op te letten... Je hebt gelijk!


    Linda & Jack

    Comment


    • #5
     Dankjulliewel voor de reacties. Hij mag heel vaak uit zijn kooi en als ik hem dan bijvoorbeeld op mijn vinger zet of op een stuk speelgoed blijft hij daar zitten, net zolang tot ik hem verplaats... dat vind ik wel apart. Het lijkt alsof hij heel erg weinig gewend is. Maar hij is wel erg lief, zal niet bijten. Als ik hem in de kooi terug zet, zet ik hem op zijn schommel of ring en ook daar blijft hij dan zitten en opeens zit hij dan als ik even niet kijk haha weer op zijn vertrouwde stokje... ik denk dat hij veel tijd nodig heeft, maar hij lijkt wel plezier te hebben.

     Comment


     • #6
      Het ligt er ook aan wat je forpusje is aangeleerd.
      Een forpus is vaak rustiger mbt spelen dan een agapornisje. Maar het scheelt dus ook heel erg hoe hij is opgevoed.
      Als hij van jongs af aan met zijn nestgenootjes veel speeltjes tot zijn beschikking heeft gehad en er ook met hem gespeeld is, dan is de kans dat het een speels vogeltje wordt veel groter dan wanneer dat niet het geval was.
      Sommige vogeltjes die jong geen speeltjes hebben gehad, zullen nooit veel gaan spelen. Maar zoals altijd blijven het individuutjes, dus het kan per vogeltje verschillen.

      Hoe lang je dit forpusje al?
      Want als je hem nog maar net hebt, heeft hij ook een tijdje nodig om te wennen.
      heb je hem al een paar weekjes dan is het natuurlijk anders dan wanneer je hem net hebt.

      Veel samen met hem spelen en het spelen voordoen (hoe gek het ook klinkt) helpt hem.

      Comment


      • #7
       Liesje,

       Hoe gaat het nu met je forpus?

       Gr Meisa

       Comment

       Ads onder in topics

       Collapse
       Working...
       X