Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

de edel en nieuwe situaties

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • de edel en nieuwe situaties

    hallo allemaal,
    eindelijk hebben we de knoop doorgehakt, een edel is de juiste keus voor ons! wat ik alleen niet zo goed kan vinden in boekjes is hoe makkelijk (of moeilijk) ze zich aanpassen aan nieuwe situaties.
    we hebben namelijk een oud huis (wonen er net) en willen er nog het een en ander aan gaan veranderen. daarom willen we nu een standaard kooi kopen. we hebben een hoekkooi op het oog met zijkanten van 1m en 1,85m hoog. is dit groot genoeg voor 1 edel? we gingen er vanuit van wel maar willen niet blind op het advies van de winkel afgaan. De gaai zal ook nog een mooie klimboom krijgen in de woonkamer, de kooi zelf komt in de eetkamer (ensuite dus het is niet helemaal apart van elkaar).

    maar aangezien we hier hoge plafonds hebben (3,10m) willen we graag over een paar jaar een kooi laten maken die een stuk hoger is. dit konden we in de winkels helaas niet vinden maar het lijkt me zo lekker als ze ook in de hoogte wat extra ruimte hebben. alleen staat in veel boekjes dat de ene gaaiensoort zich gemakkelijker aanpast dan de anders en dat het veranderen van kooi erg stressvol kan zijn.

    we zijn uiteraard wel van plan om 3x in de week speeltjes te wisselen en zo nu en dan de kooi wat anders in te delen zodat de gaai wel went aan veranderingen. Maar hoe zit het nu precies met de edel, voorzien jullie problemen of zal het wel loslopen?
    ook zal de gaai in vakanties uit logeren gaan bij familie, hier moet het diertjes natuurlijk ook wel tegen kunnen.

    goed, het is een beetje een lang verhaal geworden maar ik hoor graag hoe jullie hier tegenaan kijken!

  • #2
    een edel in een nieuwe situatie

    Hallo,

    een edel is een leuke speelse papegaai die zich ook makkelijk in een nieuwe situatie aanpast. Het zijn grappige gaaien, ondeugend en heel speels en niet eenkennig. Ook bij ons in huis veranderen situaties wel eens vanwege de opgroei van o.a. jonge edels en grijsjes dat zoals het jonge edelmannetje wat nu zelfstandig is, vliegt, speelt en een hoop uitprobeert, van kooi moest wisselen. Dat is geen een probleem zolang hij zich maar goed kan vermaken.
    Qua afmeting kooi die je hebt is dat prima gezien je ook nog een speelboom hebt. Met alle plannen die jullie hebben kan een edel zich bij jullie opperbest vermaken. Het verschil tussen een edelpop en edelman is dat de pop zich wat dominanter kan gaan gedragen, zeker als ze in een broedsperiode terecht gaat komen. Voor elke papegaai geldt: een goede opvoeding geven, dan heb je vele jaren lang een hoop plezier met je edel.

    Comment

    Ads onder in topics

    Collapse
    Working...
    X