Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

karakterverschillen in een nest ? wie van de kwekers herkent het ?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • karakterverschillen in een nest ? wie van de kwekers herkent het ?

  Ik kwam op youtube filmpjes tegen van baby papegaaitjes. Bij de meesten zijn de baby's met zn drie, oudste, middelste en jongste.
  Een van de kwekers vertelde er ook bij hoe hun gedrag/karakter verschilden van elkaar, zoals de oudste was heel ondernemend en wil alles ontdekken, de middelste wilde alleen de aandacht van de mens (echte kroeldoos) en de jongste was juist heel speels en lette verder nergens op (liet zich niet afleiden).
  Bij mensen is dit ook zo binnen een gezin, maar zijn er kwekers die dit herkennen ? Natuurlijk zijn alle vogels verschillend, net als bij de mens. Maar bepaalde karaktereigenschappen zijn wel heel typisch herkenbaar of je de oudste of jongste uit een gezin bent en wordt ook steeds vaker gevraagd, vooral bij inschrijving op scholen. Dus ben ik nieuwsgierig, het kan keuze bepalend zijn bij een aanschaf, wat bij je past. Misschien als we meer weten en leren voorkomen we dat mensen een vogel weg doen omdat er geen goede klik is.

 • lydiab007
  replied
  Dat vind ik leuk, van deze reacties leer ik toch weer wat.

  Leave a comment:


 • milaja
  replied
  dit zou vaak op kunnen gaan bij 3,maar wat met meer of minder
  soms speelt het geslacht ook mee zoals als je bij gras parkietjes je vinger in het nest steekt,degene die er in bijten zijn vaak popjes
  bij agapornissen zijn de popje ook feller dan de mannen
  bij edel papegaaien gaat hetzelfde vaak op
  bij amazones en ara's zijn de mannen vaak beschermend
  enz

  Leave a comment:

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X