Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

eivoer

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • eivoer

    hallo,
    onze charlie is vreselijk zindelijk. eerst kreeg hij gewoon papegaaienmengeling en daar wilde hij enkel de zonnepitten van eten. de rest bleef of gewoon liggen of hij smeet alles er in een kwade bui uit omdat hij geen nieuw potje kreeg. ik ben dan overgeschakeld op Nutribird P15 van versele-laga met wat zonnepitten door gemengd. weer hetzelfde. nu heeft hij enkel nog pellets in de dag en krijgt hij enkel 's avonds 40 gram zonnepitten. maar hij vertikt het om iets anders dan zonnepitten te eten ( wel heeft hij al gesnapt dat hij mag schreeuwen zoveel hij wil, dat hij enkel 's avonds zonnepitten krijgt).

    hij krijgt wel nog fruit bij, maar hierbij ook hetzelfde liedje. zen favoriet is banaan en met veel geluk eet hij eens iets anders. van appel, peer en mango zal hij een beetje knabbelen eraan maar hij zal het zeker niet helemaal opeten. gelukkig eet hij er toch een beetje van. hebben jullie nog ideeen van fruit die mss in de smaak zou vallen?

    gisteren heb ik naar een dierenarts gespecialiseerd in vogels gebeld, hopelijk had hij een tip zodat hij toch de nodige voedingsstoffen binnen binnen kreeg. hij zei om eivoer bij te geven. een soort fruitpap maken en daar eivoer bij mengen. is dit een goeie oplossing? kan ik daar dan eventueel geplette pellets door mengen ook? of glutenvrije vitabiskoeken ( deze die geschikt zijn voor kleine baby's)?

    in men zoektocht naar eivoer kwam ik meerdere soorten tegen.
    - http://www.dierenvilla.be/nl/parkiet...aien-6852.html

    - http://www.dierenvilla.be/nl/parkiet...aien-6855.html

    - http://www.dierenvilla.be/nl/parkiet...gaai-6842.html

    welk zouden jullie aanraden?

    verder had ik nog graag geweten of 40gram zonnepitten teveel, te weinig of genoeg per dag is.

    grtjs

  • #2
    Met mijn tweede ara had ik hetzefde aan de hand.

    ik heb ze eerst een pap gemaakt van brood-pellets-water-palmolie
    En zo op een tijdspanne van 3 weken ze tot droge pellets gekregen.

    In jou geval zou ik banaan-pellets-water gebruiken. Geef ze misschien 's ochtends een klein beetje zaadjes en 's avonds de pellets pap. Dan heeft hij enkel de keuze honger lijden of leren de pellets eten. In het begin zal hij waarschijnlijk moeilijk doen.

    Na verloop van tijd kan je zo ook nieuwe smaken toevoegen.
    Laat de pap steeds droger worden, zodat de pellets steeds vaster zijn.
    http://www.youtube.com/watch?v=bar3BVJKUiQ
    Papegaaienpsychologie:
    Als het van mij is, is het van mij. Als het van jou is, is het van mij. Als jij het vasthebt, is het van mij. Als jij er naar kijkt, of er aan denkt, van zodra ik weet wat het is, is het van mij...
    http://sites.google.com/a/bottu-jans.com/www/ara-informatie/lectuur/artikels/knippen-of-niet

    Comment


    • #3
      Ik zou als je je vogel wil overzetten op pellets in het begin echt alleen maar pellet proberen. Om hem zo ook echt te dwingen wat te eten (hij mag natuurlijk niet dagen/weken zonder eten zitten dus wel in de gaten houden)

      Ook zou ik niet alleen aanvulling geven in zonnepitten maar ook in andere noten zoals walnoten cedernoten pacanoten enz...
      Chester en Samba
      Yoda en Navy

      Comment


      • #4
        Ik zou inderdaad de tip van rhadamantis doen, maar vooral geen eivoer geven als je ook pellets geeft. Alles zit al in de pellets, dus is een toevoeging die niet nodig is.
        sigpic

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse
        Working...
        X