Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Onderzoek Sekse-Ratio Amazones

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Onderzoek Sekse-Ratio Amazones

  Geachte Amazonekwekers,

  Via de Universiteit Utrecht willen wij jullie benaderen voor een lopend onderzoek naar amazonepapegaaien, waarbij willen wij graag vragen naar jullie medewerking.
  Het onderzoek wordt gedaan door middel van een enquête, bedoeld voor kwekers van amazones. De enquête wordt uitgevoerd door studenten van de opleiding Diergezondheid en Management van de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten, onder begeleiding van: Dr. V. C.Goerlich-Jansson, Onderzoeker, Dr. N.J. Schoemaker, Specialist Vogelgeneeskunde en Dr. Y.R.A. van Zeeland, Specialist Vogelgeneeskunde.
  De enquête dient als inventariserend onderzoek over de sekse-ratio bij amazones (de verdeling tussen man/ pop bij de nakomelingen) en welke mogelijke factoren hierbij van invloed zijn. Aan de hand van deze enquête wordt er verwacht een duidelijk beeld te kunnen krijgen van een eventuele afwijking van de 50:50 tussen de geslachten van de nakomelingen. Wanneer blijkt dat de verdeling afwijkend is, kan er verder onderzoek gedaan worden naar de mogelijke oorzaken (beïnvloedende factoren) hiervan.
  Uit resultaten van onderzoek bij andere vogelsoorten (inclusief papegaaien zoals de Edelpapegaai en Kakapo) is gebleken dat, zowel in gevangenschap als het wild, onder bepaalde omstandigheden een ongelijke verdeling in sekse van de nakomelingen kan optreden.
  Wij willen dit door middel van een enquête proberen aan te tonen. De enquête bestaat uit ca. 75 meerkeuze- en open (invul) vragen. Het invullen van de enquête neemt ongeveer 30-45 minuten in beslag. Deelname aan de enquête is volledig vrijwillig; het is mogelijk op elk gewenst moment uw deelname te beëindigen. Tevens is het mogelijk om vragen over te slaan indien u deze vraag niet wenst te beantwoorden.

  De link naar de enquête toe:
  https://nl.surveymonkey.com/r/Amazonepapegaai

  Mocht er tijdens de enquête blijken dat de enquête niet naar behoren werkt of heeft er zijn andere vragen, dan is het mogelijk contact met ons op te nemen via het volgende e-mailadres:

  parrot.research@outlook.com


  Alvast bedankt voor jullie medewerking en wij zien de resultaten vol interesse tegenmoet.


  Met vriendelijke groet,

  Anita Baaij en Jos Kater
  Studenten van het CAH Dronten

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X