Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Krijgen mijn vogels genoeg vitaminen binnen?

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Krijgen mijn vogels genoeg vitaminen binnen?

  Hallo,
  ik heb 2 agaporniden, nu ongeveer een jaar. Ze zijn erg tam en vliegen vrij rond door mijn kamer. (In de andere kamers durven ze niet te komen)
  ze zijn goed op gewicht en alles maar laats las ik een artikel over iemand die een vogel had die na een paar jaar opeens dood was. Wat door vitamine gebrek kwam.
  ik ben hier erg bezorgd over omdat ik graag wil dat mijn vogels goed gezond blijven.
  ik geef ze nu elke dag 30 gram voer van puur, witte molen. Dat zijn zeg maar zaden met pellets erdoor heen. Verder geef ik ze mineralen door het eten heen en 2 in de week 2 theelepeltjes eivoer.
  als snack geef ik ze meestal wat trostgierst of een mix van puur, witte molen met noten en gedroogde appel en papaya. Ook geef ik ze af en toe wat gedroogde banaan maar dit eten ze niet echt.
  verder geef ik ze een paar keer per week wat vers fruit en groente. Soms vergeet ik het maar meestal denk ik er wel aan. Ik hoorde ook een verhaal van iemand die zijn vogels nooit fruit gaf maar denk niet dat dat erg gezond is.
  mijn vraag is nu dus: is dit genoeg? Krijgen ze genoeg vitaminen binnen? En wat geven jullie ze voor voer?
  alvast bedankt.

 • #2
  Hi, hier krijgt mijn papegaai elke morgen verse groente. Ik maak voor een paar dagen en bewaar dat in een speciale tupperware container. Verder krijgt hij pellets van Harrisons en van Tops in de avond.
  Die meng ik. Ik kan niet in je portemonnee kijken, maar een ander merk pellets zou wel beter zijn. Harrisons wordt aanbevolen door dierenartsen en gebruikt in dierentuinen en vogelparken.

  Ik gebruik Tops erbij omdat dat koud geperst wordt en dan blijven er nog meer vitamines over dan in de warm geperste zoals Harrisons.

  Verder krijgt hij ook allerlei pitjes en gierst maar dat gebruik ik bij targettraining als beloning. Succes met je vogels.

  Comment

  Ads onder in topics

  Collapse
  Working...
  X