Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agapornis Ficheri eet mee met ontbijt

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • nomko
  started a topic Agapornis Ficheri eet mee met ontbijt

  Agapornis Ficheri eet mee met ontbijt

  Onze nieuwe Agapornis (1 jaar oud) heeft uit zijn eigen de rare gewoonte geleerd dat hij perse mee wil eten met het ontbijt 's ochtends. aangezien ik als eerste vroeg in de ochtend opsta en vroeg ben van huis voordat de rest van mijn aanhang uit bed komt ben ik de pineut. het beestje is dan wakker en wil uit de kooi, vind ik niet erg, zo krijgt ie wat beweging en al vroeg in de ochtend wat aandacht van mij. Maar als ik mijn ontbijtje heb klaargemaakt (broodje en glas sap) en aan tafel ga zitten, dan klimt het beestje bij mijn been omhoog en werkt zichzelf op de eettafel. maar dan stort ie zich strijdlustig op mijn broodje en wil er ook lekker van genieten. Wat ik nu dus doe is een hoekje van mijn brood af trekken en leg ik dit op mijn bordje neer voor hem. Wat mij na een tijdje opviel is dat de zijde waar het boter op gesmeerd zit toch wel de meeste aandacht krijgt en die zijde is dan ook als eerste helemaal weg geknaagd!

  Vroeg me dus toch af, hoe schadelijk is boter (halvarine) eigenlijk voor een Agapornis? En wit brood, is dat ook schadelijk?

  Vind sowieso de eetgewoonte van het beestje erg vreemd, alles wat pittig is vind ie heerlijk!!! (mijn Surinaams Hindoestaanse vrouw kookt vaak en graag Surinaamse gerechten en die kunnen best wel pittig zijn). Rijst eet ie, kip. Je moet es op de bank gaan zitten met een zakje chips, binnen no-time zit ie in de zak chips te kanen! Bepaalde (gekookte) groenten vind ie ook lekker. Vraag me soms af of het beestje zelf wel doorheeft of het wel of niet goed voor hem is.... Vooral ook omdat ie met veel ruzie maken het weer lukt om mee te eten.

  Ik merk wel dat het hem allemaal weinig doet, je ziet soms alleen aan zijn ontlasting dat ie weer iets gegeten heeft waar ie maar beter van af kon blijven. Verder speelt ie veel zelfstandig, komt en gaat bij ons als we op de bank zitten of ergens anders in huis zijn, fluit en piept er lustig op los. Al met al is ie een lekkerbekje en dat is geen aangeleerd gedrag maar zelf ontwikkeld gedrag!

  Alleen het boter op de brood zit ik een beetje mee. Ik kan op internet ook nergens vinden of het wel of niet goed is voor een papegaai of ik lees erover heen.
  Wie kan er iets zinnigs over zeggen?

 • TamaraRegina
  replied
  Oei, wat je schrijft is erg slecht voor de vogel. Papegaaien houden wel van pittig maar om ze nu met het mensen eten mee te laten eten. Chips is vet en dus heerlijk voor mens en dier maar zeker niet gezond. Brood en boter zijn ook niet echt goed. Kijk eens op Youtube voor leuke vogelrecepten met groenten en rijst en geef hem dat als je zelf gaat eten. Of geef hem zijn eigen eten in de kooi als je zelf gaat eten. Dan ben je ervan af om hem te weren van je eigen bord. Je kunt hem ook in een andere kamer laten slapen. Dat is sowieso heel gezond en hem dan te voorschijn halen als het ontbijt is geweest. Geef hem gezond eten, groenten ei, en rijst en pellets. Dan heb je zo lang mogelijk plezier van je vogel. En kijk eens naar trainingen op YouTube. Dat versterkt de band en zo doe je ook wat aan opvoeding. Succes.

  Leave a comment:

Ads onder in topics

Collapse
Working...
X